Ú s t í n/L. - Raketový start do utkání se Sarezou věštil poklidný průběh a očekávanou výhru Lvů. Nalinkovaný scénář se však díky mnoha neproměněným šancím začal bortit jako domeček z karet, a tak se po závěrečném hvizdu mohl hostující kapitán Pavel Šebesta zaradovat: “S bodem jsme spokojeni na tisíc procent.“ To domácí Jakub Grof byl mnohem smutnější.
Kde se stala chyba, hledal po utkání Jakub Grof. ”Začali jsme dobře a brzy jsme vedli dva nula. Pak jsme ale nedotáhli do konce šance, které jsme měli. Soupeř rozjezdil únavu z dlouhé cesty, začal chodit do brejků a vycházelo jim to. My jsme se na ledě trápili a dopadlo to tak, jak to dopadlo,” stýskal si subtilní bek.

Nepříznivý vývoj utkání se pokusil ústecký trenér zvrátit stažením poslední lajny, Jakub Grof se však udržel ve hře. ”Nakonec jsme hráli na tři lajny, ale další gól už se nám vstřelit nepodařilo. Sareza to pak ubránila, ať jsme se snažili, jak jsme se snažili. Tak už to v hokeji bývá,” naznačil marnost snahy Ústeckých zvrátit vítězství na svou stranu.

Právě letní posila Ústeckých Lvů hostující tým dobře zná, vždyť minulou sezónu prožil právě v dresu Sarezy. A velmi úspěšně. Jakub Grof se stal třetím nejproduktivnějším bekem ligy a ostravský tým na něj hodně spoléhal. Ve Slovanu má však přeci jen trochu jiné postavení. ”Hraju ve čtvrté pětce a tak nějak jsem to očekával. Tady jsou beci, kteří jsou kvalitní, výborní, mají na extraligu. Je tady mnohem větší motivace a to je pro mě jedině přínos. Sice si zahraju méně, ale ten tlak je v Ústí větší, než byl v Sareze,” je Grof přesto spokojen.

O jeho dalším působení u Lvů se však bude rozhodovat až po sezoně. ”Já jsem tady na hostování, v Sareze jsem byl také na hostování. Můj domovský klub jsou Vary. Zde mám smlouvu na jeden plus jeden rok. Pokud by se mi tady dařilo, bude se pak řešit odstup nebo něco podobného,” vidí svoji budoucnost účastník MS dvacetiletých z roku 2001.


Maximálně spokojený byl lídr Sarezy Pavel Šebesta. ”S bodem jsme spokojeni na tisíc procent. Odsud se body určitě vozit nebudou,” liboval si po utkání. Sám k úspěchu připěl asistencí při druhém gólu hostí a se třemi kanadskými body si tak drží pozici tahouna ostravského celku.

A jak vypadal průběh utkání z pozice hostí? ”V první třetině bylo hodně šancí na obou stranách. Řekl bych, že domácí měli šancí asi více a skóre odpovídalo průběhu zápasu. V druhé třetině měli domácí stále více šancí, nás podržel gólman Čech. Ve třetí třetině již domácí více méně spoléhali na to, že to nějak uhrají, ale řekl bych, že se jim to trochu vymstilo. Musím ale říci, že mají čtyři silné pětky a co lajna, to nebezpečí pro naší branku. Myslím, že v této soutěži nebudou mít konkurenci,” vyzdvihuje sílu Lvů a zároveň tak úspěch vlastního týmu Šebesta.

Z porubského mančaftu odešlo před sezónou několik kvalitních borců. Zda se současný tým vyrovná tomu loňskému se teprve ukáže. “Je těžké hodnotit tým po třech kolech. To se pozná až v krizových situacích. Až prohrajeme dva tři zápasy, pak přijde chvíle, která ukáže, jak je tým silný. Odchody některých obránců a Radka Procházky byly citelnou ztrátou, tak hrozné to však nebude,“ myslí pozitivně zkušený forvard.

Cíle na tuto sezónu však vidí jasně. ”Rádi bychom uhráli to, co minule. Umístit se do osmého místa. Myslet výše by bylo přehnaně optimistické a myslet na příčky pod devátým místem zase příliš skromné,” popisuje hranu mezi úspěchem a neúspěchem.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže