Ú s t í n/L. - Ústečtí hokejisté ukončili přípravnou fázi na novou sezónu. Nyní žlutomodrý celek čeká hlavní část prvoligové sezóny. První kolo startuje ve středu 9. září 2015 od 18:00 hodin, na ústeckém zimním stadionu. Do krajského města zavítá celek HC Most. První liga změnila 7. září název. Nově se bude jmenovat WSM (World systems market) liga.

Jak se Mostu dařilo v přípravě?

Modrobílí odehráli celkem osm přátelských klání. V úvodu přípravy porazili Kadaň 5:2, následovala výhra nad Sokolovem 3:1. V odvetě proti Kadani sice bílomodří podlehli 1:3, ale v dalších třech po sobě jdoucích duelech zvítězili. Severočeši nejprve udolali Benátky nad Jizerou 3:1, poté porazili Litoměřice 5:1 a nakonec přehráli německý klub Lausitzer Fūchse 5:3. V posledních dvou zápasech Krušnohorci podlehli celku Kobry 2:3 a Benátkám nad Jizerou 2:3 po samostatných nájezdech.

Mostecký kádr

HC Most

  • Rok založení: 1946
  • Klubové barvy:
    bílá a modrá
  • Jednatelé klubu: Robert Šatník st., Robert Šatník ml., Bc. Bohumil Slavíček
  • Trenér: Josef Řeháček
  • Asistenti: Jan Zachrla, Lukáš Bednařík

Trenér Řeháček má k dispozici sedmnáct útočníků, dvanáct obránců a čtyři gólmany. Bránu budou hájit Dominik Chabr, Lukáš Horák, Václav Mouček a Michael Petrásek.

V obraně nastoupí Marek Baránek, Jan Bittner, David Cvrk, Kamil Černý, Jakub Grin, Jakub Havelka, Daniel Hora, Martin Kokeš, Tomáš Procházka, Jan Strejček, David Šesták a Radomír Vaněk.

V útoku se představí Jan Alinč, Adam Chlapík, Martin Hanzl, Ondřej Havlíček, Ondřej Jurčík, Vojtěch Kubinčák, Martin Mical, Richard Mráz, Jan Musil, Pavel Písařík, Jakub Procházka, Ivan Řehoř, Bohumil Slavíček, Jakub Šrámek, Zdeněk Tauš, Lukáš Válek a Jakub Zdeněk.

Některá výše jména jsou fanouškům Slovanu velmi dobře známá. V týmu Ústí působili tito hráči: Michael Petrásek, Kamil Černý, Jakub Grin, Radomír Vaněk, Jan Alinč, Martin Hanzl a Ondřej Havlíček.

Vzájemné zápasy Slovanu a Mostu v uplynulém ročníku

V loňské sezóně se oba kluby spolu utkaly čtyřikrát. První klání se hrálo na ledě Mostu. Zápas byl velmi vyrovnaný a dva body za výhru 3:2 v prodloužení nakonec získal Most.

Druhý duel se hrál na zimním stadionu v Ústí nad Labem. Modrožlutí se ujali vedení 2:0, ale soupeř dokázal stav vyrovnat. Prodloužení vítěze neurčilo a o vítězi tak rozhodovaly samostatné nájezdy. V těch se více dařilo domácím, kteří nakonec vyhráli 3:2.

Třetí utkání se znovu hrálo v krajském městě a skončilo fotbalovým výsledkem. Jediným střelcem utkání byl Ondřej Havlíček, který zajistil Mostu těsnou výhru 1:0.

Ke čtvrtému měření sil cestovali modrožlutí do Mostu. Skóre zápasu otevřel Rod. Další zásah přidal Baránek a Ústečtí vedli 2:0. Třetí gól hostům zařídil Roubík. Za domácí nejprve snížil Slavíček a poté Přeučil. Bílomodří ještě v závěru zkusili power-play, ale ta jim nevyšla. Naopak Roubík přidal další zásah do prázdné klece a Slovan si tak odvezl tři body za výhru 4:2.

Po základní části skončil Most na dvanáctém místě tabulky. Severočeský celek tak ještě hrál o udržení. V této skupině skončili modrobílí na druhém místě a udrželi tak prvoligovou příslušnost i pro ročník 2015/2016.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • V náborech se ústecké mládeži v posledních třech letech velmi daří. V nových ročnících působí kolem třiceti dětí, což je oproti minulosti velký posun. Na tomto úspěchu má zásluhu celý kolektiv trenérů a nově zavedené postupy. V sezóně měla 2. ,3. a 4. třída přihlášeně 2 týmy v soutěži minihokeje. 4. třída, vedená Karlem Císařovským a Vlastimilem Davídkem navíc úspěšně soutěžila v CCM lize a dosáhla 3. místa v celorepublikovém finále. Mladší žáci B (5. třída) udělali v sezóně velký pokrok a pod vedením zkušeného trenéra Petra Hnídka se každý zápas zlepšovali. Hráči 6. třídy se dokázali prosadit a postoupit do celorepublikové nadstavby na úkor týmů z Karlových Varů, Chomutova a Litvínova, kde zaznamenali několik vítězství. Tato soutěž přinesla velmi kvalitní zápasy a hráči potěšili trenéry Michala Kváše a Miloše Stibora. 7. třída (ročník 2011) pod vedením Martina Štěpánka a Davida Merty bohužel trpí menším počtem hráčů, což se projevilo na jejich výkonech. Starší žáci A pod vedením Radka Ptáčka bojovali do poslední chvíle o postup do nadstavby, ale nakonec jim o jediný bod unikl. I přesto tým předváděl bojovné a kvalitní výkony. Poslední žákovskou kategorií byl ročník 2009, který se až do konce snažil o účast v extralize pro následující rok. I když se to nakonec nepodařilo, tým Václava Drahoráda odvedl skvělou práci.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže