Ú s t í n/L. - Poslal ústecký Slovan do předkola play-off. Řeč je o útočníkovi Davidu Tůmovi, který poslal ústeckou arénu minutu před koncem zápasu s Litoměřicemi doslova do extáze. Šikovný forvard nastavil v přesilovce před branku hůl a jemnou tečí poslal kotouč pod břevno. Pak přišla velká oslava branky, diváci u vytržení, aréna na nohou, Slovan v play-off.

Dalo by se říci, že jste poslal Slovan do vyřazovacích bojů…
Vstřelil jsem sice vítězný gól, ale jinak jsem se v zápase necítil dobře a neřekl bych, že jsem byl ústřední postavou zápasu. Byl jsem hodně unavený a musím pochválit spoluhráče, že to ubojovali a srdíčkem dotlačili do play-off.

Při rozhodující brance jste okamžitě využili přesilovou hru. Jak se to celé seběhlo?
Zbývala minuta do konce, takže jsme si řekli, že to musíme dát na beky a házet na branku. To se přesně povedlo. Vyhráli jsme buly a povedlo se mi tečovat střelu od modré.

Vaše gólová oslava byla pořádná, atmosféra play-off byla v ten moment v aréně pořádně znát…
Byl to vítězný gól na 4:3 minutu před koncem. To je pak radost obrovská a je jasné, že i oslava branky bude velká. Navíc jsme skutečně museli vyhrát za tři body, bod nebo dva byly pro nás málo.

Na stadion dorazila i velká divácká návštěva. Přes 2 400 diváků, daleko nejvíce v sezóně…
Diváci byli úžasní, fandili, podporovali nás. Klobouk dolů před nimi.

Pokud Litoměřice skončí sedmé a vy desátí, čekají vás Litoměřice v předkole play-off. Co byste řekl Litoměřicím jako soupeři pro play-off?
Litoměřice ještě hrají o šestku, takže uvidíme. A je nám jedno, koho dostaneme. V závěru sezóny jsme jeli na krev a budeme chtít postoupit i v předkole bez ohledu na soupeře.

Vyhráli jste šestý z posledních sedmi zápasů, kde se taková forma vzala?
Hráli jsme o své prémie, chtěli jsme zabrat i pro diváky. Měli jsme ztrátu čtyř bodů, ale povedlo se nám to dotáhnout.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže