Ú s t í n/L. - I přesto, že akciová společnost HC Slovan Ústečtí Lvi v pondělí přípravu na novou sezónu hráčům na měsíc zrušila, hokejisté nezahálí a společně pod dohledem koučů Milana Skrbka a Tomáše Mareše pilně trénují. V pátečním tréninku se hráči věnovali posilování, nechyběl ani běh kolem kuželů, hrál se basketbal i fotbal.

Hokejisté z Ústí nad Labem se nachází v nelehké situaci. Na valné hromadě, která proběhla 29. dubna akcionáři díky nízké účasti nebyli usnášeníschopní a proto nedošlo k dohodě, která by vyřešila zadluženost klubu i další osud Slovanu. Hráčům tak nebyly prodlouženy smlouvy a ani nedostali nové. Hokejistům byla na měsíc doporučena individální příprava. I přesto tato doporučení se ale hráči začali od úterý scházet. „Pan Evan z občanského sdružení HC Slovan Ústečtí Lvi - mládež oslovil hráče s tím, že chtějí hokej v Ústí zachovat. Hokejisté s tím souhlasili a tak trénují. Nám trenérům řekli, abychom tu přípravu vedli a my s tím souhlasili,“ vysvětlil účast svých svěřenců na skupinovém tréninku Skrbek.

A kolik hráčů se tréninků pravidelně účastní? „Je nás kolem osmnácti. Momentálně se s námi nepřipravuje Holomek, Roubík, Rod, Sklenička, Vobořil, Alinč. Tito jmenovaní využili možnost individuální přípravy,“ vyjasnil nepřítomnost hráčů ústecký trenér.

Příprava na suchu nepatří mezi oblíbené činnosti profesionálních sportovců. Právě proto se jí snaží trenéři udělat pestrou a pro hráče zajímavou. „Letní příprava je rozdělená do dvou částí. Čtyři týdny se trénuje vytrvalost, čtyři týdny rychlost, dynamika, maximální síla. Běháme, plánujeme i jízdu na kole. Bude to klasická letní příprava,“ odhalil tréninkové plány kouč.

Na pátého června je svolána mimořádná valná hromada akcionářů, kde by se měla stávající situace konečně vyřešit. „Netroufám si odhadnout, jak to celé dopadne. Myslím si, že v současné době to neví ani sami akcionáři. Nemám o jejich záměrech přehled a nevím, co zamýšlejí,“ uvedl Skrbek.

Cílem všech je druhou nejvyšší hokejovou soutěž v Ústí zachovat. Přesto se mezi fanoušky objevují různé spekulace, zda šelmy nespadnou do druhé ligy či ještě níže. „Nevím jaké jsou možné scénáře. Jsem stále přesvědčen o tom, že se tady první liga hrát bude. Ale pokud by se náhodou hrála druhá liga či krajský přebor, já bych tady pokračoval. Tedy pokud by byl o mně zájem. Myslím si, že z boje se neutíká,“ dodal závěrem ústecký lodivod.

Autor fotografie v topu: Marek Šnajdr

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže