Ústí nad Labem - Svěřenci Jaromíra Šindela a Tomáše Mareše se dokázali po sérii proher chytit. Poslední dva zápasy proti Litvínovu a Benátkám nad Jizerou zvládli Lvi na výbornou, nyní čeká Slovan odveta s Litvínovem. Začátek utkání je naplánován na čtvrtek 29. srpna 2013 v 18:00 hod., z důvodu rekonstrukce litvínovského stadionu změří síly oba celky v Mostě.

Tváří v tvář: Verva Litvínov vs. Ústečtí Lvi

Údaje před přátelským zápasem

Porovnání v přípravě
10
počet odehraných zápasů
9
4-1-5
celková bilance
3-0-6
22:26
skóre
18:27
1
utkání bez vstřelené branky
0
1
utkání se shut-outem
0
Viktor Hübl (4+1),
Rostislav Martynek (1+4),
František Lukeš (0+5)
- všichni po 5 b.
nejproduktivnější hráč
Jaroslav Roubík - 9 b. (4+5)
Viktor Hübl - 4
nejlepší střelec
Petr Přeučil - 5
František Lukeš - 5
nejvíce asistencí
Jaroslav Roubík - 5
2,20 průměr vstřel. branek 2,00
5 góly v přesilovkách 7
2 góly v oslabení 0

Loňský ročník Vervy

HC Verva Litvínov

  • Rok založení: 1945
  • Klubové barvy: černá a žlutá
  • Předseda: Ing. Jan Mikulec, CSc.
  • Trenér: Vladimír Jeřábek
  • Asistent: Petr Rosol

Minulá sezóna dopadla Litvínovu nad očekávání. Hokejisté ze severu Čech byli před začátkem soutěže pasováni na baráž o extraligu, nakonec došli hráči Litvínova až do čtvrtfinále play-off. Ve vyřazovacích bojích vystavila Vervě stopku Plzeň. Litvínov dokázal hrát se Západočechy vyrovnanou partii, však o vítězi série musel rozhodnout až sedmý rozhodující zápas. Opomenout nesmím ani to, že před šestým utkáním série měli Litvínovští mečbol, v sérii vedli 3:2 na zápasy. Indiánům se nakonec podařilo sérii otočit ve svůj prospěch a dojít si až pro mistrovský titul.

Letošní přátelská klání

Zápasy Litvínova

  • HC Slavia Praha - LIT 4:3
  • LIT - HC Slavia Praha 4:4
  • Rytíři Kladno - LIT 1:2
  • LIT - Rytíři Kladno 2:0
  • HK Dukla Trenčín - LIT 1:2
  • HK 36 Skalica - LIT 4:2
  • HC Košice - LIT 5:3
  • LIT - HC Energie Karlovy Vary 0:2
  • HC Slovan Ústečtí Lvi - LIT 3:1
  • Piráti Chomutov - LIT 2:3

Výsledky litvínovské Vervy jsou v letošní přípravě jako na houpačce. Z deseti zápasů se svěřenci Vladimíra Jeřábka a Petra Rosola radovali z vítězství čtyřikrát, jednou se soupeři rozešli smírně (remíza 4:4 se Slavií Praha) a ve zbylých pěti případech museli černožlutí okusit hořkost porážky. Nejvyšší prohru zaznamenali Severočeši proti slovenskému celku HC Košice, kterému podlehli 3:5. Všechny výsledky můžete vidět v přehledu (vpravo).


Očima Tomáše Mareše, Zdeňka Orcta

Tomáš Mareš - HC Slovan Ústečtí Lvi: „V utkání s Litvínovem dojde k podstatné změně. Nastoupíme se čtyřmi útoky oproti třem, které jsme pravidelně střídali po celé utkání s Benátkami nad Jizerou. Jak se neustále opakuji, pokud chceme myslet na solidní výsledek, musíme se vyvarovat někdy až nesmyslných vyloučení. Musíme mít pohyb po celém hřišti a to nejpodstatnější je, že musíme hrát celých šedesát minut. Budeme chtít hrát stejně jako v posledních dvou zápasech aktivně do obrany, hodně bruslit a chodit do brány. V brance dostane tentokrát příležitost Michael Petrásek.“

Zdeněk Orct - HC Slovan Ústečtí Lvi: „Do Mostu jedeme s cílem odehrát solidní zápas. Myslím si, že Litvínov to v Ústí nad Labem mírně odklouzal, ke čtvrtečnímu utkání přistoupí více zodpovědněji a pro nás to bude mnohem těžší. Dvě výhry z posledních dvou zápasů nás nabudily, nálada v kabině je uvolněnější. Příprava ale vůbec nic neznamená, lepší by bylo, kdyby nás nakopla první dvě utkání ze základní části.“

Vzájemné utkání Litvínova a Lvů v letošní přípravě

HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Verva Litvínov

  • Rozhodčí: M. Novák, Volf – Šerý, Místecký.
  • Vyloučení: 9:9.
  • Využití: 1:0.
  • Střely na branku: 16:31
    (3:12, 3:10, 10:9).
  • Diváci: 650.
  • Zakázaná uvolnění: 6:2.
  • Ofsajdy: 0:4.
  • Vyhraná vhazování: 39:40 (12:15, 11:13, 16:12).

Při minulém vzájemném měření sil byl úspěšnější Slovan, který ve Zlatopramen Areně dokázal zdolat svěřence Vladimíra Jeřábka a Petra Rosola v poměru 3:1. Skóre otevřel v 18. minutě po přihrávce Víta Budínského Petr Přeučil, ve 47. minutě navyšoval se po asistenci Tomáše Roda a Vladimíra Brože prosadil Tomáš Vávra. Litvínovští dokázali skórovat až při závěrečné power-play v šedesáté minutě, kdy se za záda x trefil Martin Ručinský (asistence: Viktor Hübl, František Lukeš). Poslední slovo měli ale přece jen domácí, když v téže minutě upravil skóre na konečných 3:1 Daniel Boháč (přihrávali Jan Alinč a Milan Vobořil).

Statistiky a reportáž z předchozího duelu naleznete zde.

Poslední utkání obou celků

  • Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
    Branky a nahrávky: 6. Šagát (Hřebejk, Sikora), 27. Sikora (Rýgl) – 8. Kousalík (Gerhát, Martynek), 32. Pavelka (Šlégr), 44. Gerhát z TS.
  • HC Slovan Ústečtí Lvi – HC Benátky nad Jizerou 4:1 (3:0, 1:0, 0:1)
    Branky a nahrávky: 11. Daniel Boháč (Alinč, Budínský), 12. D. Tůma (Roubík, Sklenička), 17. D. Tůma (Roubík, Vobořil), 38. Grin (D. Tůma, Přeučil) – 43. Bittner (Skalický, Chlapík).
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • V náborech se ústecké mládeži v posledních třech letech velmi daří. V nových ročnících působí kolem třiceti dětí, což je oproti minulosti velký posun. Na tomto úspěchu má zásluhu celý kolektiv trenérů a nově zavedené postupy. V sezóně měla 2. ,3. a 4. třída přihlášeně 2 týmy v soutěži minihokeje. 4. třída, vedená Karlem Císařovským a Vlastimilem Davídkem navíc úspěšně soutěžila v CCM lize a dosáhla 3. místa v celorepublikovém finále. Mladší žáci B (5. třída) udělali v sezóně velký pokrok a pod vedením zkušeného trenéra Petra Hnídka se každý zápas zlepšovali. Hráči 6. třídy se dokázali prosadit a postoupit do celorepublikové nadstavby na úkor týmů z Karlových Varů, Chomutova a Litvínova, kde zaznamenali několik vítězství. Tato soutěž přinesla velmi kvalitní zápasy a hráči potěšili trenéry Michala Kváše a Miloše Stibora. 7. třída (ročník 2011) pod vedením Martina Štěpánka a Davida Merty bohužel trpí menším počtem hráčů, což se projevilo na jejich výkonech. Starší žáci A pod vedením Radka Ptáčka bojovali do poslední chvíle o postup do nadstavby, ale nakonec jim o jediný bod unikl. I přesto tým předváděl bojovné a kvalitní výkony. Poslední žákovskou kategorií byl ročník 2009, který se až do konce snažil o účast v extralize pro následující rok. I když se to nakonec nepodařilo, tým Václava Drahoráda odvedl skvělou práci.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže