Český svaz ledního hokeje připravil novelu herního řádu pro tuzemskou nejvyšší soutěž a 1. ligu ČR. Ředitel extraligy Josef Řezníček přišel s návrhem, který následně schválil výkonný výbor svazu. Ve všech zápasech extraligy a 1. ligy v nadcházející sezóny musí za každý tým nastoupit do zápasu alespoň jeden junior. Toto nařízení se týká i Slovanu.

"Je to dobrý krok pro juniory i pro mládežnický hokej. Jenže 84 juniorů, kteří by mohli od příští sezony hrát ve dvou nejvyšších soutěžích v ČR, není. Lepší by bylo postupné zavádění tohoto pravidla. Například první rok 1 junior v ELH a 2 v 1. lize, druhý rok 2 junioři v ELH a 3 v 1. lize," dodal Jaromír Šindel. Milan Skrbek, kouč ústeckého juniorského týmu, má na toto téma jiný názor. „Myslím si, že to není dobrý nápad. Trenér hlavního týmu si před sezónou vybere jednoho dva juniory, které bude minimálně nasazovat, ale napíše je na soupisku. Ostatní junioři v podstatě nemají o co hrát, protože se mezi dospělé s největší pravděpodobností nepodívají. Navíc extraligové kluby nechají mladého hokejistu hrát ve třetí čtvrté formaci, která se na led de facto nedostává. Vždyť obvykle je tým více než dvacet minut v netradiční herní situaci – přesilovce nebo oslabení. Na tyto momenty chodí speciální formace a ne junioři. Nevidím v tom nic pozitivního,“doplnil.

Pro hokejisty ročníku 1994 a mladší to bude znamenat daleko větší snahu v letní přípravě i přátelských zápasech, protože je jen na nich, jaké výkony budou předvádět a zda se dostanou do mužského hokeje. Jestli je to dobrý nebo špatný nápad, to ukáže až čas. V loňské sezóně jsme mohli v dresu Slovanu vídat hráče juniorského věku. Jakuba Grina, Michaela Petráska, Jakuba Mataie, Martina Motejlka, Ondřeje Smetanu, Filipa Pavíka či Jakuba Pořického.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže