Ú s t í n/L. - Ústecký starší dorost v rámci přátelských zápasů odehrál další souboj na domácí půdě. V příjemně vychlazené Zlatopramen Areně hostil stejně staré hokejisty z Kadaně. Domácí si byli vědomi toho, že tým spolupracující s Chomutovem bude těžkým soupeřem.

Úvodní branku zápasu vstřelilo Ústí. V oslabení ujel Kopta a poslal domácí do vedení. To ovšem netrvalo dlouho, protože o necelé dvě minuty později vyrovnal Fencl. Vypadalo to, že by domácí mohli se soupeřem držet krok, ale přišel další gól v brance Ústí. Hosté se díky gólu Drazdíka ujali vedení.

Ve druhé třetině se k puku dostali domácí a vyrovnali. Žlutomodrou střídačku rozjásal Kopta, vstřelil druhou branku v zápase. Následoval ho kolega Šváb a Ústí rázem vedlo 3:2. Za tohoto stavu druhá třetina skončila.

Třetí perioda patřila jedinému mužstvu – SK Kadaň. Lvíčata nevymyslela vůbec nic, nedostala se do gólové šance, a tak přišel trest. Do branky, kterou hájil Hail, se postupně trefili Šolta, Bečka, Frajt, Benda, Hosnejdl. V 56. minutě skóre zápasu uzavřel Tupý. S koncem mače se Ústí zahalilo do černé tmy noci. Jakoby ona barva vyjadřovala city, které po zápase domácí hráči cítili. Ústí padlo 3:8.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže