Ú s t í n/L. - Běh, posilovna, tenis, kolo, tělocvična... Tak přesně tenhle zdánlivý stereotyp letních dní přerušilo fotbalové utkání mezi HC Slovan a MSK Trmice. "Letní příprava je letos těžká, ostatně jako každý rok. Nikdo z nás to nemá rád, ale je to potřeba. Alespoň se dobře připravíme na sezónu," souhlasí s dřinou, potem a puchýři letní přípravy mladý Vladimír Brož.

"Vyloženě nemám rád běhání, ale to asi nikdo. Je to nepříjemné, ale opravdu nutné. S posilovnou a kolem nemám problém, ale i to je náročné," bere to sportovně profesionální hokejista.

Ačkoli nešlo o žádnou desetiminutovku, ale celých devadesát minut aktivní hry, naši hokejisté ve fotbalových dresech rozhodně nezůstávali pozadu, co se kondičky týče. Trmickým nestačili pouze na technickém poli. "Fyzicky jsme na tom stejně. Jen jsme nedávali góly," potvrzuje fakt viděný i okem laika jedenadvacetiletý Vláďa.

"Kdybych nehrál hokej, tak fotbalu bych se nevěnoval, určitě bych se totiž neuživil. Opravdu zatím zůstanu u toho hokeje," ujišťuje talentovaný ústecký odchovanec. Ono to asi ani není moc k podivu. Tak trošku házenkářské skóre zápasu 4:7 nesvědčí o Vláďově nadání fotbalového gólmana. I když pro seriál typu Okresní přebor, by mohl být dobrou předlohou. "Při tom pátém gólu mi vadilo sluníčko, takže jsem ho vůbec neviděl. Jinak mi to anglické počasí vůbec nevadilo,ale vlastně mi klouzaly kopačky," směje se hokejový obránce míčům, které skončily za jeho zády.

Padaly krásné góly na obou stranách. Nutno dodat, že za góly na naší straně musíme poděkovat i brankáři Lvů Vláďovi. "Dnešní zápas hodnotím velice kladně. My jsme si přišli zahrát. Prostě to byl takový srandamač. Kluci odvedli skvělý výkon, kromě mě tedy. Oba týmy ale hrály naplno. My jsme hráli docela na pokraji sil, a já moc nepodržel," objektivně zhodnotil výkon celé hokejovo–fotbalové jedenáctky hráč s číslem jedna. "I při příštím utkání bych se vrátil do branky, ale už s lepší formou," přiznává své zaujetí pro lapání balónů jedna z nadějí Ústeckých Lvů.

Na trávníku brankářem, na ledě však obráncem. Protože tam je jeho místo, to je doménou Vládi Brože.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže