Ú s t í n/L. - Po sérii domácích zápasů čeká Ústecké Lvy přesně po třech týdnech znovu utkání na ledě soupeře. Bude jím probouzející se mužstvo IHC Písek, které po katastrofálním vstupu do sezóny dokázalo v posledních kolech zabrat a vybojovalo celkem osm bodů z posledních pěti zápasů. Utkání se hraje v sobotu 30.října na píseckém zimním stadiónu a začíná v 17:00 hod.
Písečtí letos zaznamenali vskutku tragický vstup do sezóny, když se jim v prvních dvanácti kolech podařilo pouze dvakrát vyhrát, a ve "výsadě" vzhlížet k ostatním prvoligistům z posledního místa v tabulce se střídali se stejně špatně hrající Třebíčí. Ve třináctém kole se však Písku podařilo v přestřelce udolat Pantery z Havířova v prodloužení 6:5 a od tohoto utkání jsou Písečtí nepřemožitelní. Podařilo se jim udolat Mladou Boleslav, brněnskou Kometu a bodovali také s Třebíčskými. Přes tyto poslední úspěchy se však stále krčí na třináctém, barážovém místě, i když pouze o skóre za dvanáctou Olomoucí.

Špatné postavení mužstva v tabulce nenechalo vedení týmu z města na Otavě v klidu, a postupně se podařilo v průběhu sezóny přivést několik posil. Z Českých Budějovic zamířili na sever útočníci Miroslav Hájek a Jiří Lála, z Mladé Boleslavi pak další forvard Lukáš Král a obránce Tomáš Vyskočil. První dva jmenovaní přišli na měsíční hostování, druzí dva se stali předmětem trejdu, ve kterém opačným směrem zamířili písečtí Kožnar s Tupým.

Samostatnou kapitolou je obsazování postu brankáře. V písecké svatyni se protočila již čtveřice gólmanů. Je to hlavně díky spolupráci s Karlovými Vary, protože právě z mužstva Energie byli na střídavý start v Písku již tři - současná karlovarská jednička Zdeněk Šmíd (4 zápasy), mladý Lukáš Mensátor (8 zápasů) a lotyšský reprezentant Edgars Masalskis (2 zápasy). Zbylá utkání odchytal písecký Roman Špiler.

Body zatím nejpilněji sbírá Jiří Jelen, podařilo se mu jich nashromáždit již jedenáct za tři góly a osm asistencí a v celkovém pořadí první ligy mu patří dvacátá třetí pozice. Nejlepší muškou zatím disponuje Tomáš Nouza, který dal sedm gólů a přidal tři asistence a pozadu nezůstává ani kapitán Martin Šimek se šesti góly a třemi asistencemi.

Bilance posledních vzájemných zápasů a postavení v tabulce jasně ukazuje, kde je potřeba hledat favorita tohoto utkání. V posledních devíti vzájemných zápasech se podařilo Píseckým uzmout Slovanu pouhé tři body za jedinou výhru. Bodový zápis Písku je již notně vousatý, protože se datuje až do ročníku 2001/2002, kdy se Píseckým podařilo vyhrát 4:3. Nicméně díky historii ještě nikdo nezvítězil a také vzhledem k vzestupu formy soupeře bude zajímavé sledovat, zda se Ústeckým Lvům podaří naplnit předzápasové prognózy.

Posledních pět výsledků Písku:
Sareza - Písek 4:2
Písek - Havířov 6:5p
M.Boleslav - Písek 3:4p
Písek - Kometa 4:2
Třebíč - Písek 1:1

Poslední vzájemné zápasy:
2001/2002
Slovan - Písek 6:2
Písek - Slovan 3:4
Písek - Slovan 4:3
Slovan - Písek 3:1
2002/2003
Slovan - Písek 3:1
Písek - Slovan 0:2
2003/2004
Písek - Slovan 2:3
Slovan - Písek 4:1
2004/2005
Slovan - Písek 6:1

Sestavy z posledního kola:
Písek:
Masalskis (Špiler) - Burkoň, Procházka, Neckář, Veselý, Malinský, Vyskočil (Svoboda, Peroutka) - Zika, Nouza, Jelen - Hájek, Šimek, Míka - Lála, Filipi, Král - Řehoř (Kašpar, Kořánek).
Ústí n/L:
Sáblík - Mazanec, Pavlas, Kudrna, Kočí, Drábek, Kasík, Vála, Kříž - Hodek, Lipina, Šaffer - Fink, Pazourek, Švík - Jankových, Sýkora, Kudrna - Přeučil, Buďa, Dragoun.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže