Ú s t í n/L. - Čas přípravných zápasů jistojistě vypršel a na řadu přišly ostré souboje první hokejové ligy. Ve středu 14. září 2011 tak oficiálně začala mistrovská utkání druhé nejvyšší soutěže. A do Zlatopramen Areny tak zavítal soupeř, používající specifické matoucí prostředky. Tým hostů nastoupil na led ve žlutých dresech, ačkoli jejich autobus přijel až z jihu Čech. Souboj týmů modrožlutých barev tak mohl začít.

Mistrovská utkání vystřídala přátelské souboje a Ústečtí Lvi měli necelých sedm dní zápasového volna. Ve středečním utkání tak vstupovali na led již s myšlenkou boje o první tři body sezóny. „Zápas s Pískem jsme brali jako každý jiný, takže jsme se připravovali jako obvykle. Náš začátek hry byl spíše nervóznější, než jsme se do toho dostali. Poslední přípravné zápasy tady v Ústí byly docela dobré, třeba ta Kadaň, takže to přehození na Písek tam možná trochu je. Proto ten začátek nebyl tak dobrý,“ osvětlil příčinu vlažného vstupu do utkání Roubík.

Ačkoli se Ústečtí hráči s mužstvem z Písku nesetkali jak je rok dlouhý, jejich taktika do úvodu první ligy byla jasná. “Naším cílem bylo je napadat, útočit, hrát útočný hokej a samozřejmě dobře dozadu. Chtěli jsme je přebruslit a přehrát. Což se nám také od půlky zápasu povedlo,” prozradil hráč s číslem jednačtyřicet na zádech.

Na útočný hokej s pravými důsledky, tedy vstřelenými góly, si však Slovan dlouho počkal. Úvodní branka byla vstřelena až ve 27. minutě a jejím autorem nebyl nikdo jiný než ex-hradecký kanonýr Roubík: “Tam se hra přenesla na pravou stranu, kde Martin Šagát to tam dobře zatáhnul do rohu a přihrál před branku na mě. A v té skrumáži jsem tam ten puk dotlačil.” Dlouho trvající bezbrankový stav však Ústeckým nevadil. „Výsledek byl 0:0 a my jsme věděli, že jsme soupeře do velkých šancí nepouštěli, takže jsme nervózní nebyli. Čekali jsme jen, až ten gól dáme. A ten padnul,“ vysvětlil.

Od poloviny zápasu se tak na koně dostal jednoznačně domácí tým a k otěžím už svého soupeře nepustil. “Zápas se zlomil ve druhé třetině, takže to z naší strany bylo rozhodně lepší než ta třetina první. A díky tomu ten zápas dopadl tak, jak dopadl,” zhodnotil stoupající výkony týmu Roubík.

Ve středečním utkání Slovan nasázel svému soupeři rovnou čtyři kousky a Pavel Francouz tak do šatny odcházel s čistým kontem. Obrana domácích tak možná zaznamenala zlepšení. Jaroslav Roubík však vidí příčinu jinde. “Spíše jsme možná lépe hráli na puku a drželi jsme puk tak, že jsme je nepouštěli do tolika šancí. A hlavně máme dobrého Francika,” ukončil rozhovor střelec první ligové branky Lvů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže