Ústí nad Labem - Mladý, šikovný, důrazný, obětavý, dravý, ale i produktivní křídelní ofenzivní hráč. Během dvou utkání za Ústí nad Labem dokázal vsítit dvě branky. Jeho hráčská práva náleží týmu HC Plzeň 1929. To bylo ve stručnosti představení Jakuba Lva, hokejisty, který v krajském městě po dobu jednoho měsíce hostuje.

V Ústí nad Labem je nadějný talent na měsíčním hostování. Nemůže si vynachválit partu i zázemí. "Jsem hráč Plzně a v Ústí nad Labem jsem na hostování se střídavým startem zpět do Plzně po dobu jednoho měsíce. Líbí se mi tu, v kabině je výborná parta, tým zde má extraligové zázemí (oproti Plzni jsem nenalezl žádné rozdíly), všechno je super, jsem spokojený," pochvaloval si útočník ze západu Čech.

Za Lvy nastoupil ke dvěma přípravným duelům. V utkání proti Kladnu se ve čtvrté pětce představil s Tomášem Rodem a Davidem Ludvíkem. Spoluhráči pro zápas s Kadaní se stali Miroslav Třetina a Jan Alinč, je třeba zmínit, že v obou kláních se Lev prosadil. "Super spolupráce, jsou tu jen skvělí hráči a nezáleží na tom s kým hraji. Jsem mladý hráč, proto musím bojovat a dohrávat hráče. Snažím se to plnit a navíc hraji za Ústecké Lvy a sám se jmenuji Lev, tak to musím. Moje poslední branka ze střetnutí proti Kadani padla tak, že Jan Alinč dobře vybojoval puk v roku, nalezl mě nahoře a já to trefil," popsal svou poslední trefu dvacetiletý útočník.

Výhradu neměl ani k tréninkům koučů Petra Rosola a Milana Skrbka. "Trénuji zde pouze chvíli, ale dle mého názoru jsou tréninky na velmi dobré úrovni. Právě trávíme poslední volný víkend, naposledy jsme trénovali v pátek. V pondělí a úterý ještě doladíme formu na první mistrovskou bitvu, abychom to dobře zvládli, vstoupili vítězně do soutěže a abychom nezaspali," nastínil program svěřenců Petra Rosola.

Mezi osobní ambice Jakuba Lva patří bez pochyby návrat do české nejvyšší soutěže. "Chci se dostat zpět do Tipsport extraligy a být tam platný hráč. Mým snem je dávat tam nějaké góly a dotáhnout to co nejdále. Bylo by super, kdyby se to povedlo třeba se Slovanem. Pomoct jim a potom tady třeba zůstat dál, to by bylo pěkné, ale všechno je to ve hvězdách, v hokejové kariéře se nedá nic naplánovat," mínil někdejší reprezentant České republiky.

Zanedlouho pětadvacetiletého gólmana Jakuba Lva jeho o více jak čtyři roky mladší jmenovec nezná. "Je to pouze shoda jmen, nevím o tom, že bychom někdy proti sobě nastoupili nebo se naživo viděli," objasnil forvard sloužící nyní v ústeckých barvách.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže