Ú s t í n/L. - Byl to pro něj prestižní souboj. Pondělní zápas proti Vrchlabí měl pro ústeckého obránce Lukáše Poživila zajímavou příchuť. Nastoupil totiž proti svému bratrovi Ondřejovi, který je oporou zadních řad Vrchlabí. V minisouboji nad svým mladším sourozencem vyhrál, Ústečtí Lvi totiž sfoukli hokejisty z Podkrkonoší 6:0.

Pět dní po herní analýze Marka Čurilly pokračuje tradiční seriál dalším dílem, tentokrát se tváří rozboru stal ústecký obránce Lukáš Poživil.

Poživil nastoupil v utkání 30.kola ve třetí formaci, parťákem v defenzivě mu byl Ondřej Holomek. Před nimi nastoupili Rok Pajič, Zbyněk Hampl a legendární Pavel Janků.

Osmadvacetiletý bek se na ledě potkával i s bratrem Ondřejem. S Holomkem měl rovnocenné úkoly, oba zadáci několikrát založili útok a přesnými rozehrávkami posílali forvardy žlutomodrých do útočných manévrů.

Do statistik si připsal hned dva plusové okamžiky. Už v první minutě byl na ledě při brance Holomka, to samé zopakoval při zásahu Pajiče. To vše stihl již během první třetiny.

Ústečtí Lvi nevyrukovali na Vrchlabí se speciálními formacemi na přesilovky nebo oslabení. Proto se Poživil několikát mihl při početní výhodě či nevýhodě. Při přesilovce číhal na modré či u mantinelu. Jeho pobyt na ledě při těchto situacích ovšem nebyl příliš velký, většinou ústečtí vystřídali již během krátkého časového intervalu.

Poživil předvedl standartní výkon, v obraně byl jistotou, několikrát podpořil útočné snažení ofenzivních kolegů a dostal se ke dvěma zakončením.

Verdikt: 2

Momenty Lukáše Poživila v utkání:

14:08 – Objevil se na přesilovce.

14:55 – Připsal si již druhý plusový bod.

24:31 – Poprvé na oslabení po faulu Holomka.

30:17 – Byl na ledě při početní nevýhodě třech proti čtyřem.

34:46 – V přesilovce pálil z kruhů příklepem.

45:27 – V rámci početní výhody pálil od modré.

56:07 – Zaznamenal útočný výpad.

59:17 – Poprvé nehrál v obraně s Holomkem, nýbrž s Kloboučkem.

Fakta Lukáše Poživila


Lukáš Poživil - zápasové statistiky
Góly: 0
Asistence: 0
Body: 0
+/- : 2
Trestné minuty: 0
Střely na bránu: 2
Střely mimo: 0
Hity: 0
Počet střídání: 20 (6; 7; 7)
Ice time: 13:46
Nejdelší pobyt na ledě: 1:01
Nejkratší pobyt na ledě: 0:10
Průměrný interval střídání: 0:35
Přesilovky: 4
Oslabení: 3
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže