Ú s t í n/L. - Po devíti letech opouští extraligu. Věří však, že se do ní v dresu Ústeckých Lvů brzy vrátí. I díky nové podobě baráže, kdy by posun do nejvyšší soutěže mohl být jednodušší. „Rád bych k postupu do extraligy pomohl,“ říká David Ludvík. Útočník, bojovník a nová tvář kádru několikanásobného prvoligového mistra.

Ve městě na Labi se už dokonale zabydlel a poznal drsnou sílu severočeské přírody. Vždyť i excentrický Radek Duda pronesl, že vyjet na kole na Klínovec je jako ubránit oslabení pět na tři…O náročnosti podkrušnohorského terénu se přesvědčil i někdejší čtyřnásobný reprezentant.

Už jste si stihl prohlédnout ústecké okolí?

Byl jsem se projet na kole poblíž Ústí a musím přiznat, že jsou tu všude hrozné kopce. Jinak je město pěkné a stadion se mi taktéž líbí. V prvních dnech jsem zatím bydlel v penzionu a na hotelu a sháněl jsem si byt v Ústí. Hledal jsem si ho sám.

Co čekáte od angažmá na severu Čech?

Ústí je nová výzva. Dlouhodobě hraje špičku v první lize, chce pokaždé postoupit. Vzhledem k pozměněné baráži bude šance větší. Rád bych pomohl k tomu, aby se to povedlo. Uvědomuji si, že mezi extraligou a první ligou je rozdíl, ale šance na postup je vždycky. Navíc tu nejsem v úplně neznámém prostředí. Už z působení ve Znojmě znám Milana Mikulíka a Romana Němečka.

Dostal jste nabídky i od jiných klubů?

S Chomutovem jsem nejednal, zato jsem byl v kontaktu s několika extraligovými celky. Ale i je zasáhla ekonomická krize. Takže nemají peníze nazbyt. Pro hráče tedy není jednoduché se někde uchytit.

Jak se seběhl váš transfer do Ústí?

V Brně mi skončila smlouva. Nezačal jsem s ním tedy ani letní přípravu. Čekal jsem, jak se v Kometě situace vyvine. Či jaké budu mít nabídky z extraligy. A v tom mě oslovil pan Šindel, jestli bych nechtěl jít do Ústí. Nakonec mě sem zlákal. Slovan je ambiciózní klub. Věřím, že to byla správná volba.

Jako brněnský odchovanec z Komety po roce mizíte. Jakou jste letos prožil sezónu?

Nebyla jednoduchá. O to sladší byl ten konec. Divácká kulisa fantastická. Město hokejem žije. Před sezónou jsem do Brna přišel z Plzně. Jsem rád, že jsem hrál za svůj mateřský klub. V Brně se během sezóny výrazně měnil kádr a z původního předsezónního složení jsme zůstali brněnští odchovanci jenom já, Kamil Brabenec a Pavel Zubíček. Sezóna se mi osobně nepovedla. Byl jsem rád, že jsem nastupoval v extralize, ale nedostával jsem tolik prostoru.

Opouštíte českou nejvyšší hokejovou scénu. Na jaký moment nejraději vzpomínáte?

Nejlepší období jsem zažil ve Znojmě, kde jsme obsadili třetí místo v extralize za trenéra Miloslava Hořavy a asistenta Jana Votruby. V extralize jsem působil nepřetržitě devět sezón.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže