Už dvakrát se redakce webových stránek pokusila napsat ústeckým hokejistům za jejich výkony v sezoně vysvědčení. Zkusíme to i letos. Novinkou bude srovnání názoru s návštěvníky stránek. Ti budou mít příležitost udělit hráčům své hodnocení a nakonec uvidíme, nakolik se výsledný průměr bude shodovat se známkou redakční. Hráče rozdělíme podle postů, v prvním vysvědčení začneme gólmany.

Brankáři

Po letním příchodu Zdeňka Orcta z Kladna disponoval kádr Ústeckých zajímavou trojicí maskovaných mužů. Dva veterány (vedle Orcta pokračoval Dušan Salfický) doplňoval stále nadějný Radek Fiala. Ten se však letos jednak díky častým zdravotním indispozicím, jednak hostování v jiných klubech a velké konkurenci do branky skoro nedostal. Téměř veškerou porci mezi sebe rozdělili pánové s daty narození v letech 1970 resp. 1972.

Trenéři oba velezkušené borce, pokud situace dovolila, pravidelně po dvou zápasech střídali. A na strategii nebylo třeba při vítězné vlně nic měnit, ani když se jednomu nebo druhému některý den nevyvedl.

Oproti úvodu (např. výsledky 3. – 6. kola: 3:1, 2:1, 3:1, 2:0) se ústečtí střelci rozstříleli, a tak brankáři si mohli dovolit tu tam chybičku. O tom, že nebyli hvězdami, svědčí i hlasování v anketě o Krále Lví arény, kdy se neprosadili téměř vůbec mezi nejlepší. Na druhou stranu je třeba říci, že vždy, když teklo do bot, brankáři tým podrželi. Jen věčná škoda vítězné rány v sedmém finále. Ta nechytatelná nebyla a dovolím si tvrdit, že další stejné čtyři by i Dušan Salfický za svá záda nepustil.

V play off chtěli trenéři střídat gólmany po jednom zápase, ale zdravotní potíže a rozdílná forma pak jejich plány rozbily.

Dušan Salfický

Redakce dává známku: 2-

Udělte známku jako ve škole: 1 2 3 4 5

Dvojnásobný mistr světa si v sezoně vedl trochu jako na houpačce. Skvěle odstartoval a pomohl Lvům parádnímu rozjedu sezony. Sám prohrál první zápas až ve 25. kole! Povedlo se mu hostování v Plzni, kde si jej diváci při jeho předešlém působení oblíbili a při výpomoci v letošní sezoně mu připravili vřelé přivítání. Salfický se zasloužil, že hlavně v úvodu extraligového angažmá sbírali Západočeši body. Nakonec v devíti zápasech stlačil průměr inkasovaných branek pod 2.

V Ústí pak ale od vítězné přestřelky s Chrudimí (inkasoval pětkrát) poněkud strádal. Byl střídaný v Benátkách při debaklu 0:5. I v play off se výkony Salfického pohybovaly jako na sinusoidě. Třikrát byl střídán. V semifinále pak dostal více prostoru jistější Orct. Salfický pak dostal možnost chytat finále a na všech výhrách Ústečanů se podílel výbornými výkony. Bohužel v rozhodujícím duelu mu za záda propadla nenápadná střela Kováře.

Salfický se pak jako první se odvážil vyjít mezi novináře a evidentně zklamaný a zlomený přiznal, že své výkony v sezoně si představoval trochu lepší.

Zdeněk Orct

Redakce dává známku: 2

Udělte známku jako ve škole: 1 2 3 4 5

Po Pavlu Janků druhý nejstarší hráč Lvů si držel stabilnější výkonnost v průběhu celé sezony. Nakonec i statistiky měl o něco lepší než jeho kolega z brankoviště, třeba průměr inkasovaných branek v základní části udržel pod dvěma, v play off (hlavně čtvrtfinále a semifinále) trpěl při útočném reji spoluhráčů, kteří obranu brali méně vážně. Přesto měl rozhodující podíl na postupu přes Hradec do finále a i v něm by asi začal chytat, ale kvůli zdravotním potížím přepustil místo Dušanu Salfickému, který jej zvláště v domácích zápasech skvěla zastoupil.

Orct si tak zachytal jen dvakrát v Chomutově Ve čtvrtém finále inkasoval pětkrát a v šestém střídal Salfického před půlkou zápasu za stavu 1:3, dostal další tři branky.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže