Ú s t í n/L. - Brněnský zadák Robert Kántor se myšlenkami po deseti měsících vrátil k březnovému finále první ligy. Tehdy jeho Kometa Brno nestačila na ústecký Slovan a extraligovou příslušnost posléze převzala po Znojmu. Ústečtí Lvi v následné baráži nestačili na věčného rivala z Mladé Boleslavi. „Byli jsme hokejovější než Ústí,“ ohlédl se za jedním z momentů loňské sezóny.
Kántor se díky kontroverznímu zákroku na Jana Heřmana stal jednou z ústředních postav vypjatého finiše sezóny. V pátém finálovém mači likvidačně zrušil ústeckého forvarda a postaral se o vlnu emocí. Po delším čase nechal hokejové fanoušky nahlédnout do svých memoárů. „Ústí vyhrálo s přehledem základní část, poté i play-off. Ale nemyslím si, že jsme tehdy měli horší mančaft. Naopak,“ říká zadák se zkušenostmi z mezinárodního hokeje.

„Během sezóny se se soupeři často potkáváme, víceméně se stejně nemáme čím překvapit. Maximálně nezodpovědnou hrou. Slovan měl už vloni kádr delší čas pohromadě. Letos v podobném stylu pokračují. A těží z toho,“ všímá si.

Kántor přesto mezi Kometou a žlutomodrým klubem ze Severu našel zásadní diferenci. „Ústečtí byli o mnoho disciplinovanější. Hráči plnili přesně, to co jim trenéři řekli. I během sezóny. Díky tomu bylo Ústí úspěšné,“ vysvětluje.

Obránce, který v semifinále proti Chomutovu knokautoval třeba finského pořízka Toivonena, mimo jiné poznal ústeckou bojovnost. „Hokejisté Ústí se vyznačovali odvahou jít před branku. To potvrdili i v zápase proti Šumperku. Přestože hráč ví, že před kasou dostane ránu - jede tam. To byl přesně rozdíl mezi Kometou a Ústím," uzavírá.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže