Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi se mohou nadále pyšnit univerzálem ve svých řadách. Jan Klobouček si svými výkony z uplynulé sezóny jasně řekl o pokračování ve žlutomodrém dresu. Ten obléká už od ročníku 04/05. Ze současné soupisky Lvů působí stejně dlouho v Ústí jen David Pazourek. Obránce schopný hrát i v útoku nebo útočník schopný hrát i v obraně, to záleží na úhlu pohledu, se upsal Slovanu na další rok. „Honza Klobouček má za sebou výtečnou sezónu. Jeho zkušenosti jsou pro náš tým přínosem," komentoval podpis nové smlouvy s druhým služebně nejstarším hráčem současné soupisky Lvů marketingový asistent klubu Přemysl Zeman.

Jan Klobouček se přesunul do Ústí z nedalekého Litvínova. V následujících sezónách se jeho výkony odvíjely od toho, jestli ho bylo zapotřebí na postu obránce či útočníka. Nejslabší v jeho podání byla sezóna extraligová. Jenže na tu pohotově navázal loni, kdy se stal nejproduktivnějším obráncem Lvů. V základní části nasbíral 23 bodů (10 + 13) a navíc si ještě připsal 33 plusových bodů. Dokonce se vyhnul i postu nejtrestanějšího hráče Ústeckých. Společně s Jiřím Zemanem vytvořili výborné obranné duo, v play of sice Klobouček tolik neskóroval, ale stále se udržel nejspolehlivějším zadákem (11 plusových bodů). Celkovou radost z jeho povedené sezóny může kalit jen jeden minusový zářez z barážového klání s Mladou Boleslaví.

Když redakce udělovala Lvům vysvědčení, bylo o Janu Kloboučkovi napsáno toto: „Konečně odehrál celou sezonu na jednom postu, už nependloval mezi obranou a útokem a to mu evidentně prospělo. Vytvořil stabilní dvojici s Jiřím Zemanem a některé jeho kousky byly přímo úchvatné. Třeba sólo proti Berounu se zakončením jednoruč nebo přesilovkový pas na Zemana. I v baráži se nejednou snažil podpořit útok, před Schwarzem však nikdy neuspěl, stejně jako jeho taháky od modré. Po loňské kritice letos zářil a asi by si zasloužil pokračovat, sám zvažoval dokonce konec kariéry.“ Prospěl s vyznamenáním. A skutečně si zaslouží pokračovat. Snad bude schopen na úspěšnou sezónu navázat stejným způsobem.

Statistika Jana Kloboučka v dresu Ústeckých Lvů (2004 – dosud)

- 3x Mistr 1. ligy ČR (2006, 2007 a 2009)

- základní část: 195 zápasů / 34 branek / 49 asistencí / 83 bodů

- play of: 47 zápasů / 4 branky / 8 asistencí / 12 bodů

- baráž: 9 zápasů / 0 branek / 3 asistence / 3 body

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže