Ú s t í n/L. - V pondělí 13. října je na programu první ligy dohrávka 4. kola mezi týmy HC VCES Hradec Králové a HC Slovan Ústečtí Lvi. Žlutomodří se v případě vítězství mohou bodově dotáhnout na druhé Vrchlabí a protáhnout vítěznou šňůru na pět zápasů. Na horké půdě Východočechů to však jednoduché mít nebudou. Utkání začíná v 18:00 hod.

Loňská sezóna

Tradiční účastník druhé nejvyšší soutěže obsadil v minulé sezóně 5. místo po základní části s jednobodovou ztrátou na třetí Olomouc.

Pátá příčka znamenala pro Hradec Králové pouze předkolo play-off. Série s Třebíčí se překvapivě protáhla až na maximální počet pěti zápasů, šťastnější však byli nakonec Východočeši.

Ve čtvrtfinále vyřazovacích bojů narazili Královehradečtí na favorizovanou Kometu. I zde byl stav po čtyřech zápasech 2:2. Pátý zápas vyhráli v prodloužení Brněnští, kteří v následujícím souboji sérii ukončili.

Vstup do sezóny

Dosavadních 12 utkání odehráli Královehradečtí se střídavými úspěchy. V současné době jsou s 19 body na 6. přícce prvoligové tabulky.

Ve dvou domácích zápasech Východočeši rozdrtili Most 7:2 a Benátky 6:1, ze soubojů s Chomutovem a Kometou však vytěžili pouze bod.

V posledním zápase svěřenci trenéra Pazourka překvapili vítězstvím na ledě do té doby prvního Vrchlabí.

Změny v kádru

Po loňské sezóně odešel do Komety útočník Petr Haluza. Na Moravu zamířil i Petr Sakrajda, kterého angažovala olomoucká Mora. Nováčka z nedaleké Chrudimi posílili Šeda s Toužimským.

Z Komety zamířil opačným směrem zkušený forvard Patrik Moskal. Do brány získali Královehradečtí Filipa Luňáka z Třebíče. Ze stejného klubu přišel i obránce Bořek Sláma. Z Berouna se na východ Čech stěhovali David Nedorost s Lukášem Filipem.

Vzájemné zápasy 2006/2007

H. Králové - Ústí n. L. 2:4
Ústí n. L. - H. Králové 1:0
H. Králové - Ústí n. L. 1:2
Ústí n. L. - H. Králové 4:5

Sestavy z posledních zápasů

H. Králové: Luňák - Vojta, Karlíček, Burian, Hendrich, Pazdera, Fiašar, Lesák - Březina, Fořt, Roubík, Kadlec, Hruška, Koudelka, Volráb, Luštinec, Filip, Moskal, Nedorost, Ulehla, Suchý.

Ústí: Salfický - Pojkar, Tůma, Klobouček, Zeman, Němeček, Gýna, Macháček, Vágner - Šagát, Mikulík, Sklenička - Janků, Pazourek, Novák - Čaloun, Špirko, Heřman – Kloz, Přeučil.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže