Ú s t í n/L. - Povedený zápas odehráli v posledním březnovém termínu play out ústečtí hokejisté. Poprvé v sezóně se jim podařilo porazit Vítkovice, v domácím prostředí to dokonce znamenalo první body se soupeřem z Ostravy. Hodně o sobě dávala vědět lajna s Andrejem Nedorostem na centru. Slovenský forvard nejprve asistoval u gólu Nováka, poté ještě zvýšil na 5:0. Vítkovice jsou pro Nedorosta oblíbeným soupeřem, letos proti nim skóroval už čtyřikrát. "Myslím, že je to jen štestí," usmívá se hráč.

Ostravský tým nepatři v sezóně mezi oblíbené soupeře, Lvi sice v prvním utkání v Ostravě získali historicky první extraligový bod, ale až do dnešního zápasu v následujících šesti soubojích však přidali pouze další jeden. "Oni měli celou sezónu velmi kvalitní tým. Pro ně byl nepostup do play-off asi největším zklamáním, říká Andrej Nedorost.

V předposledním zápase v play out se technicky velmi dobře vybavený forvard představil na centru formace s Novákem a Haškem na křídlech. Celá lajna předváděla pohledné kombinace, které přinesly dva góly. „My už jsme s Vencou Novákem hráli spolu, když jsem hrál stažené levé křídlo. Venca je výborný hokejista, navíc Hašan nám velmi dobře pomáhá dozadu i do útoku. Dneska nám to klapalo, ale celé mužstvo dnes hrálo velmi kvalitně,“ pochvaluje si.

„Proměnili jsme šance a po dvou třetinách byl zápas dá se říct rozhodnutý. Snažili jsme se to odehrát až do konce, kdy jsme bohužel inkasovali a pokazili Zikimu nulu,“ pokračuje v hodnocení zápasu.

Právě gólman Zikmund byl kousek od vychytané nuly, což se letos ještě ústeckým strážcům svatyně nepodařilo. „Určitě jsme si po druhé třetině říkali, že bychom tu nulu chtěli udržet. Do zápasu jsme ale šli s tím, že rozhodně musíme vyhrát a Vítkovice konečně porazit. Ukázat divákům, že umíme vyhrávat a nalákat je na baráž. To se nám snad podařilo. Ta nula tam mohla být, ale nepodařila se, škoda,“ hodnotí sedmadvacetiletý hráč.

Ve skupině o udržení už zbývá pouze úterní zápas s Pardubicemi. Zůstane podle Nedorosta v nedělním zápase úspěšná lajna pohromadě? „Těžko říct, trenér v těchto zápasech hledá hráče, kteří si budou nejvíce sedět, aby byli sehraní i s obráncema, takže vůbec nevím. Je to na trenérovi, aby to nějak sladil. My jsme si dneska s Vencou vyhověli, ale výborně hráli dnes všichni. Je mi jedno, s kým budu hrát.“

Po nepovedené základní části, kdy hráč se šestadvacítkou na dresu trefil pouze jednou, zaznamenal ve skupině o udržení góly hned čtyři, z toho tři v posledních čtyřech zápasech. „Cítím výborně. Snad jsem se do toho dostal a v baráži taky nějaké góly přidám, budu hrát kvalitně do útoku i do obrany a odvedu to, kvůli čemu jsem přišel,“ doufá.

Andrej Nedorost odehrál většinu zápasů na křídle, nyní se objevuje ve středu. „Tak samozřejmě je asi vidět, že mi ten centr víc vyhovuje. Člověk se tam daleko víc střetne s pukem. Ale každý má v týmu nějakou úlohu. Ze začátku jsem se neprosazoval a trenér mě dal na levé křídlo, takže jsem se snažil mít úlohu bránícího křídla. Teď můžu víc útočit,“ vysvětluje.

V neděli se také rozhodlo o barážovém soupeři, Slovan bude hájit extraligovou příslušnost proti Mladé Boleslavi. „Mně je absolutně jedno, proti komu budeme hrát. My musíme porazit každého a pevně věřím, že se nám to povede. Od 11. dubna musíme vyhrát čtyři zápasy, to má každý z nás v hlavě.“

Boleslav si po dlouhé sérii s Kometou Brno poradila ve čtyřech zápasech s Chomutovem, který opět po roce odešel poražen ve finále první ligy. „Pro nás byl bylo lepší, kdyby je Chomutov ještě potrápil a hráli co nejdýl. Určitě mají kvalitní tým, jinak by nevyhráli první ligu, ale my jim musíme ukázat, že jsme extraligový tým," uzavírá Andrej Nedorost.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže