Ú s t í n/L. - Jen jednou v dosavadním průběhu extraligy odcházeli ústečtí hokejisté třikrát po sobě poraženi. Hned v úvodních třech kolech. Ve startu druhé čtvrtiny hrozí stejná situace. Lvi posbírali dvě prohry, jednou inkasovali půltucet branek. Sice na kontě jeden bod navíc za statečný souboj s Libercem, před sebou souboj s Vítkovicemi. V domácí aréně. Je třeba zmobilizovat síly.
Do reprezentační přestávky zbývají čtyři mače. Mimo Vítkovice hostí Lvi ještě Kladno. Předtím míří do Plzně a do Budějovic. Z obou destinací těžko plánovat import bodů, proto nejbližší dva domácí zápasy budou extrémně důležité.

Zdá se, že se začíná tabulka trhat. Vedle favoritů Liberce, Budějovic, Slavie a Sparty, vypadají dobře Karlovy Vary. Černým koněm je Plzeň. Poslední zápasy vyšly Třinci. Očekávanou vzestupnou tendenci začínají nabírat Pardubice. Pro Ústí tak vidím soupeře v Kladnu, Znojmu, Zlínu (viz. foto z domácího zápasu) a Litvínovu. Tři z nich potká venku!

Slovan sice stále drží optimistickou desátou figuru. Jenže už jen o skóre před Zlínen, navíc v závětří číhají Pardubice a Znojmo s Dopitou! Dalším důvodem pro nutnou potřebu zvládnout výše zmiňované mače je program Ústečanů v reprezentačním mezidobí. Až do další pauzy, která bude od 7. prosince, je čeká deset utkání, z toho jen dvakrát se představí doma! „Domácí stadion nerozhoduje. Musíte vyhrávat i venku. Já tohle neuznávám. Chceme vyhrávat venku, když se chceme zachránit. Naopak, doma se třeba dvakrát prohraje a to může mužstvo složit,“ míní sice kapitán Milan Antoš. Bek Andrej Novotný přitakává: „Je jedno, jestli hrajete doma nebo venku. Týmy jsou vyrovnané, někdy se hraje venku lépe než doma. Zavřete to, čekáte na jednu chybu. Zato doma musíte hrát i pro lidi. Dát tomu soupeři dát najevo, že přijel ven.“

Jenže ruku na srdce. Každý z týmů má jasně lepší bilanci na domácím ledě. Body z venku jsou plusem. Nezískání tří doma z velké většiny mínusem. I když Lvi už čtyři u soupeřů vybojovali, nevěřím, že bude pravidelný přísun pokračovat. Mnohé naznačily už poslední dva mače. V Třinci a na Slavii. Pravda u týmů, kterým se v poslední době mimořádně daří, jenže ani v Plzni, Budějovicích, na Spartě, Karlových Varech nebo Liberci to nebude o nic jednodušší. Proto z porce zápasů do počátku prosince bude zvláště trojice domácích s Vítkovicemi, Kladnem a Třincem veledůležitá. Bude třeba maximální podpora i ze strany fanoušků. Ještě přijede Slavia. Ta, když bude pokračovat v laufu, v jakém je nyní…
A tak už Ústeckým zbudou dva relativně přijatelnější sokové. Daleké Znojmo a blízký Litvínov, souboje „o šest bodů.“

Myslím, že 7. prosince budeme moci zhodnotit, jak si nováček v nejvyšší soutěži vede. Odehráno bude 29 kol. Nynější desátá pozice je sice lichotivá, avšak zkreslena vysokou porcí domácích utkání. „Nekoukáme na tabulku. Začíná nová čtvrtina, pro nás je to jako nová soutěž a chceme to i nadále sbírat bod po bodíku,“ prohlašuje trenér Vladimír Evan. Jen tak dále. Ovšem musíme si uvědomit, že to půjde obzvlášť obtížně.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže