Ústí nad Labem - Je to něco málo přes dva roky, co Jaroslav Roubík a Martin Volke sehráli parádní exhibici k ukončení svých profesionálních kariér. Nyní se však oba ústečtí srdcaři vrací na led, aby vrátili ústecký hokej, tam, kam patří. Jaroslav Roubík toho dokázal v hokeji mnohé, zlomil několik rekordů, nicméně jeho velkou motivací je společně s fanoušky právě vytáhnout Slovan opět nahoru. Co dále prozradila po oznámení návratu na led legendární jedenačtyřicítka se můžete dočíst v následujícím rozhovoru.

Jardo, oficiálně jste podepsal smlouvu na následující sezonu, vracíte se zpět na led. Jaké u Vás převládají bezprostřední pocity?


Pocity jsou kladné. Hokej mě hodně bavil a baví dále, proto jsem do toho také šel. Cítím se dobře, nic mě netrápí zdravotně. Mám chuť trénovat, což je dobře. Chci pomoci Slovanu dostat se zpátky. Zda to vyjde, nebo nevyjde, uvidíme. Sice je to druhá liga, ale soutěž je to těžká. Spoustu kvalitních týmů, hráčů. To jsme viděli i v minulé sezoně, například Tábor, nebo teď přibylo Znojmo. Zároveň bych chtěl i dále předávat zkušenosti mladším hokejistům.

Co finálně nakonec rozhodlo o tom, že chcete pomoci Slovanu zpět na ledové ploše? Nebo jste svůj návrat inicioval i Vy sám?

Seděli jsme společně se sportovním úsekem po sezoně a hned přišel takový nápad, jestli bych chtěl znovu hrát. Rozmýšlel jsem se chvíli a dospěl jsem k tomu, že to ještě zkusím. Chci být týmu hlavně prospěšný. Střílet a připravovat stále branky.

Jakou plánujete přípravu přes léto? Jsou nějaké sporty, které v přípravě preferujete?

Vrátím se k přípravě, kterou jsem praktikoval nějakých pětadvacet let. Nebude to samozřejmě takový trénink, jako když mi bylo 25 let. Je potřeba to uzpůsobit věku a tělu. Hlavně se chci připravit tak, abych byl na září připraven. Chodím posilovat, na brusle, občas si zahraji tenis.

Je to přes dva roky, co jste se loučil povedenou exhibicí. Jak moc Vám hokej z pozice hráče chyběl?

Nejvíc mi chybělo to dávání branek. Ale tím, že jsem chodil s kluky na led a zůstával i nějaký čas po tréninku, tak jsme zkoušeli nějakou střelbu a pořád jsem byl v kontaktu s pukem.

Udržoval jste se od svého konce profesionální kariéry v určité fyzické kondici, případně i s kluky na ledě, jestli jste si občas zahrál báčko nebo na dvě?

Když bylo potřeba tak jsem právě zůstal s kluky na ledě, zahrál si bago, případně i na dvě, když nás bylo málo. Ale samozřejmě něco jiného je ostrý zápas.

Druhou ligu jste si zahrál v osmnácti za Neratovice, nicméně druhá liga je teď asi úplně jiná soutěž, než bývala.

To máte pravdu. De facto, co platilo v první lize před deseti lety, tak teď je ve druhé lize. Hodně se to zkvalitnilo. Ve druhé lize je nyní více peněz, více kvalitních hráčů a spousta týmů chce postoupit nahoru. Chance liga je však opět zase trochu dále.

Ve druhé lize bude letos právě spousta ambiciózních týmů, hráčů, derby. To je pro fanoušky slušné lákadlo?

2. liga bude pravděpodobně hodně kvalitní a věřím, že budeme vyhrávat. Už jen regionální derby s Mostem, Chomutovem, Děčínem určitě fanoušky přiláká.

Splnil jste si v kariéře mnohé, zlomil několik rekordů. Jaká bude Vaše motivace pro příští druholigovou sezonu?

Motivace bude určitě veliká, jelikož chceme být ambiciózním týmem a přeji si, aby ústečáci chodili na hokej, který je bude bavit a vnímali ho pozitivně. Bavil jsem se o tom i s Vlčákem (Martin Volke - pozn. redakce) a chtěli bychom opět Slovanu pomoci tam, kam dlouhodobě patří.


Vracíte se na led. Každopádně budete se angažovat i nadále ve Slovanu v jiné funkci?

Ano, vzhledem k možnostem klubu se zapojím i do trénování mládeže, na což se moc těším. Přeji si, aby měly děti radost z trénování, aby hrály hokej s úsměvem a v budoucnu chtěly hrát právě za Slovan.

Podílíte se i Vy na skladbě kádru pro příští sezonu, případně máte nějaké přání, jaké hráče byste si k sobě představoval?

Už při jednání o mé smlouvě jsme samozřejmě s trenéry diskutovali o složení týmu na příští sezónu. Vedení Slovanu jedná se zajímavými hráči , ale už teď jsem rád, že v klubu budou pokračovat Lukáš Cikánek, Martin Volke, Jakub Trefný nebo Martin Tůma.

Co byste na závěr vzkázal fanouškům Slovanu, kteří byli z Vašeho návratu samozřejmě nadšení. Budeme je ve druhé lize rozhodně potřebovat.

Určitě, hokej se hraje hlavně pro fanoušky a věřím, že nás budou podporovat i ve 2. lize, jelikož jsou pro nás důležití a ve spojení s nimi můžeme uspět.



Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • V náborech se ústecké mládeži v posledních třech letech velmi daří. V nových ročnících působí kolem třiceti dětí, což je oproti minulosti velký posun. Na tomto úspěchu má zásluhu celý kolektiv trenérů a nově zavedené postupy. V sezóně měla 2. ,3. a 4. třída přihlášeně 2 týmy v soutěži minihokeje. 4. třída, vedená Karlem Císařovským a Vlastimilem Davídkem navíc úspěšně soutěžila v CCM lize a dosáhla 3. místa v celorepublikovém finále. Mladší žáci B (5. třída) udělali v sezóně velký pokrok a pod vedením zkušeného trenéra Petra Hnídka se každý zápas zlepšovali. Hráči 6. třídy se dokázali prosadit a postoupit do celorepublikové nadstavby na úkor týmů z Karlových Varů, Chomutova a Litvínova, kde zaznamenali několik vítězství. Tato soutěž přinesla velmi kvalitní zápasy a hráči potěšili trenéry Michala Kváše a Miloše Stibora. 7. třída (ročník 2011) pod vedením Martina Štěpánka a Davida Merty bohužel trpí menším počtem hráčů, což se projevilo na jejich výkonech. Starší žáci A pod vedením Radka Ptáčka bojovali do poslední chvíle o postup do nadstavby, ale nakonec jim o jediný bod unikl. I přesto tým předváděl bojovné a kvalitní výkony. Poslední žákovskou kategorií byl ročník 2009, který se až do konce snažil o účast v extralize pro následující rok. I když se to nakonec nepodařilo, tým Václava Drahoráda odvedl skvělou práci.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže