Ú s t í n/L. - Štěpán Bláha oblékne dres Slovanu a potká se v jednom týmu se svými bratry Ondřejem a Martinem. Jak se těší na spolupráci se svými bratry a co rád dělá ve svém volném čase?

Jak dlouho jste zvažoval nabídku od Ústí?

Kontaktoval mě pan Miroslav Mach a nabídl mi možnost zahrát si za Slovan a to společně se svými bratry, kteří tady působili v loňské sezóně. Nemusel jsem se ani dlouho rozmýšlet a velice rád jsem tuto nabídku přijal.

Minulá sezóna pro Vás skončila docela brzy, připravoval jste se dále individuálně?

Ano, minulá sezóna pro mě skončila opravdu brzy. Už jsem s hokejem do budoucna ani nepočítal. Nicméně dlouhé nic nedělání člověka donutí udržovat se v pohybu a tak jsem od ledna jsem se připravoval individuálně.

V týmu se znovu potkáte se svými bratry Ondřejem a Martinem. Jaké to je hrát po jejich boku?

Nejen s Ondrou, ale i s Martinem je spolupráce na ledě o poznání jednodušší, jelikož si vyhovíme. Na ledě se podvědomě vidíme. I když nehrajeme ve stejné formaci tak se navzájem podržíme, když se jednomu z nás něco nepovede.

Co na to říkají rodiče, že budete hrát v jednom týmu?

Rodiče jsou určitě nadšení, že jsme se všichni sešli právě v Ústí. Je to výhoda, jelikož nemusí řešit koho právě z nás chtěji vidět (smích). Myslím si, že je pro rodiče příjemné, když mají sourozenci šanci hrát pospolu.

Ve Slovanu jste už působil, jak na zdejší prostředí vzpomínáte?

Slovan má jeden z nejhezčích stadionů v první lize a také fanoušky, kteří Slovan doma podporují a jsou slyšet i na venkovních zápasech. Celkově mám na Ústí jen ty nejlepší vzpomínky. Jsou tu skvělí kluci a včetně trenérů je tu dobrá parta.

Co rád děláte ve svém volném čase?

Stále studuji vysokou školu a čekají mě v nejbližší době státnice. Svůj volný čas vyplňuji hraním na klavír, čtením, ale také sledováním seriálu Ulice.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže