O víkendu mělo naše mužstvo volno, když utkání s Příbramí bylo odloženo na pátek 9.2.! Sportovní ředitel a zároveň hlavní trenér Miroslav Kanis, tak měl čas ohlédnout se za základní částí, ve které se jeho svěřenci za pět minut dvanáct prokousali do elitní osmičky.

Máme za sebou velice turbulentní půlrok. Proběhlo několik změn.

Přípravu a začátek soutěže měl v kompetenci trenér Růžička, který odešel po dvou mistrovských zápasech. Po jeho odchodu se mužstva ujala trenérská dvojice Merta-Volke, která byla na lavičce v sedmnácti duelech. Po černé sérii, kdy jsme v deseti utkáních připsali devět porážek a tým se nacházel na 13.místě, pouhých pět bodů od sestupu došlo ke změně. Do pozice hlavního trenéra se posunul sportovní ředitel Miroslav Kanis, který si za své asistenty vybral Jaroslava Roubíka a Milana Buďu. Týmu se podařilo za jedenáct kol smazat dvanáct bodů ztráty na 8.místo a v posledním utkání základní části si zajistit elitní osmičku. Mužstvo nebývale semklo a hráči podávali výborné výkony, čímž si zajistili klid pro další část soutěže.

Tým se v základní části mohl opřít o brankáře, kteří mají věkový průměr 22 let. Nejzkušenějším je pětadvacetiletý David Stahl, jemuž sekundovali mladíci Klika se Štěpkou. V obraně máme tři zkušené borce, kterými jsou Trefný, Popela a Amirov. Zbytek beků má věkový průměr pod 21 let. I v útoku jsme se spoléhali na tři starší hráče, kterými byli Kloz, Rudovský a Kuchyňka. Ostatní útočníci nedají dohromady věkový průměr ani jednadvacet. Máme velmi mladý tým, který má velkou perspektivu a vhodným doplněním můžeme myslet vysoko!

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže