Ústí nad Labem – Ústecký Slovan s.r.o. povede v letošním ročníku trenér Vladimír Růžička. Jako kapitán působil u olympijského triumfu v Naganu. Jako trenér získal dva tituly mistrů světa u české hokejové reprezentace a dva mistrovské tituly České republiky s mužstvem HC Slavia Praha. Nyní se tento úspěšný trenér přesouvá na střídačku Ústeckého Slovanu.

Vítejte ve Slovanu. Jak se zrodilo Vaše angažmá?

V průběhu dubna jsem se potkal s Vláďou Evanem, který se mě ptal na moji hokejovou budoucnost a u kávy jsme si povídali o současné situaci v ústeckém hokeji. Jako severočeského patriota mě zaujala možnost pomoci v našem regionu Ústeckému Slovanu.

Jaké byly Vaše kroky před dohodou s Ústeckým Slovanem?

Od první schůzky jsme se samozřejmě potkali několikrát a modelovali jsme společně situace, které by mohly nastat. Ústecký Slovan pracuje ve skromných podmínkách, což mě dává v současnosti smysl. Přál bych si, aby se po sportovní i ekonomické stránce vrátil Ústecký Slovan tam, kam patří.

Jednali jste tedy už s městem a potencionálními partnery?

Ano, společně jsme navštívili pana primátora Petra Nedvědického s jeho náměstky - Věrou Nechybovou a Jiřím Horákem. Ze společného jednání mám dobrý pocit. Dále jsme samozřejmě jednali s některými ústeckými firmami. Já osobně dále jednám s mimo ústeckými potencionálními partnery a věřím, že podpoří naši myšlenku.

Máte představu o současném kádru Ústeckého Slovanu?

Ano, Ústecký Slovan připravoval mužstvo dle současných možností a uvidíme, jak se budou jednotliví hráči v předzávodním období projevovat na ledě. Důležití klíčoví hráči jsou již zasmluvněni. Ostatní hráče oslovil Miroslav Kanis, který dlouhodobě v této soutěži působil a samozřejmě společně všechny konzultujeme. Co se týče realizačního týmu, ten mi byl již představen a svého asistenta oznámím v nejbližší době.

Poprvé v kariéře povedete druholigový tým. Jak se na sezónu těšíte?

Určitě se těším. Rád pracuji s mladými hráči, i když je potřeba mít v mužstvu zkušenost. Uvidíme, jak se bude sezóna vyvíjet a jak bude nutné případně mužstvo doplnit.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže