Ú s t í n/L. - Poměrně jasný zápas v Šumperku si nechali hráči Slovanu ve třetí třetině zbytečně zdramatizovat a v posledních minutách se museli o tři body za výhru velmi strachovat. Nakonec však dokázali vyhrát i po dvanácté v řadě. Ve čtyřiadvacátém kole však přijede do Ústí soupeř nepoměrně kvalitnější. Páté Znojmo již v předchozím vzájemném utkání Lvy dost potrápilo, další měření sil se chystá na středu 25. října. Zápas v ústecké Zlatopramen aréně začne o osmnácté hodině večerní.
19-3-0-1 celková bilance 10-1-3-9
1. postavení v tabulce 5.
63 získané body 35
86:37 skóre 64:60
8:1 (Šumperk) nejvyšší výhra 5:2 (Šumperk, Třebíč)
3:6 (Chomutov) nejvyšší prohra 1:4 (Benátky)
0 utkání bez vstřelené branky 0
5 utkání se shut-outem 3
Rok Pajič; 20b (12+8) nejproduktivnější hráč Jakub Svoboda; 18b (10+8)
Rok Pajič; 12 nejlepší střelec Tomáš Hradecký, Jakub Svoboda; 10
Roman Pšurný; 12 nejvíce asistencí Radek Haman, Karel Plášek; 9
Zbyněk Sklenička; 42 nejtrestanější hráč Marian Morava; 50
94,32% úspěšnost brankářů 92,39%
1,61 průměr inkas. branek 2,52
28 góly v přesilovkách 24
28,28% využití přesilovek 16,22%
3 góly v oslabení 2

Aktuální forma Znojma

Orli si až do osmnáctého kola hověli v sériích výher a proher, nicméně posledních pět zápasů hrají tak trochu jako na houpačce; prohry se střídají s výhrami. Zřejmě největší zkouškou posledních zápasů Znojma byl domácí souboj s Olomoucí, který Jihomoravané vyhráli 3:2. V následujícím dvaadvacátém kole však padli v Táboře, aby v zatím posledním odehraném zápase doma opět uspěli s Chrudimí. Pokud bude zajímavá matematika pracovat dál tak jako v posledních utkáních, měla by Lvy ve středečním zápase čekat výhra. Hokej je však hra nevyzpytatelná a na počty moc nehledí. Papírový favorit je přesto jasně daný, přestože se Znojmo bude jistě ve městě nad Labem snažit za každou cenu uspět.

Opory Znojma

V kádru Znojemských se dá najít celá řada jmen, která nejsou ústeckému fanouškovi neznámá. Z působení v Ústí nad Labem jistě zůstal v paměti Petr Hořava, který hájil žlutomodré barvy dvě sezony, mj. i tu extraligovou. Obránce Hořava je s deseti body zatím sedmý v kanadském bodování Orlů, ovšem prvním obráncem. Do soupeřovy sítě se trefil dvakrát, osmkrát pak nahrával. V Ústí nad Labem nastupoval též Tomáš Kolafa, další bývalý obránce Lvů zatím svému zaměstnavateli zařídil čtyři góly a na dva nahrával. Za Znojmo hraje i v Ústí nepříliš oblíbený Marian Morava. Z útočníků uveďme Jakuba Svobodu, momentálního lídra znojemských statistik. Ty vede s osmnácti body za deset branek a osm asistencí. Branku pak hájí zkušený Luboš Horčička, dlouholetý gólman Chomutova, který se ovšem v sezoně 2001/2002 představil i v ústeckém dresu. A jeho statistiky kvalitu potvrzují, úspěšnost zákroků má na velice dobrých 92,39%.

Předchozí vzájemný zápas

Poslední měření sil vyšlo lépe pro Ústecké, o jasnou výhru ovšem rozhodně nešlo. Lvi se sice podle očekávání dostali do vedení díky úniku Alinče, který se nerozpakoval skórovat i ve vlastním oslabení. Tak se stalo během druhé třetiny. Ve třetím dějství se po výborné přihrávce Mrázka prosazoval opět Alinč a Slovan již sahal po výhře. Určité zdramatizování hry zařídil čtyři minuty před koncem Morava, který snižoval na 1:2. Znojmo se dostalo do tlaku, ke konci utkání se ještě pokoušelo vyrovnat při hře bez brankáře, skóre se však již neměnilo a Lvi si odvezli ze vzdálené štace všechny tři body.

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Orct – Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Kříž, Sklenička, Gýna, Vobořil - Janků, Alinč, Pazourek - Hovorka, Hanzl, Kloz - Šagát, Pajič, Heřman - Pšurný M. , Havlíček, Dragoun.

Orli Znojmo: Horčička - Hořava, Morava, Štach, Protivný, Kolafa, Štrach, David - Haman, Plášek, Havlík, Hradecký, Sedlák, Barus, Staněk, Meidl, Beroun, Barták.

Zápas bude řídit hlavní sudí Tomáš Zubzanda, na čarách mu budou asistovat Roman Hynčica a Petr Mašek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže