V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

HC Slovan Ústí nad Labem spolek, jako držitel práv k účasti 2. ligy ČR v ledním hokeji na své Valné hromadě spolku rozhodl o pokračování 2.ligy ČR v Ústí nad Labem. Do dnešního dne statutární zástupci seniorského hokeje Ústecký Slovan s.r.o. oficiálně nepožádali a ani nepředložili potřebné a hlavně splněné parametry k provozování seniorského hokeje v Ústí nad Labem. Dle Stanov a řádů ČSLH by reálně hrozilo, že bez těchto parametrů by nebyl ústecký klub zařazen do soutěže 2.ligy v příštím ročníku, který začíná 1.5.2024. Z těchto závažných důvodů rozhodla Valná hromada, že soutěž bude v příštích sezonách provozovat Slovan Ústečtí Lvi, jehož zástupci předložili držiteli licence parametry dle Stanov a řádů ČSLH a to v oblasti právní, organizační, sportovní a ekonomické.

Jako předseda spolku mohu za Slovan Ústečtí Lvi uklidnit všechny fanoušky ústeckého hokeje, že i v příští sezóně bude v Ústí nad Labem pokračovat 2. liga ČR. Tu však nebude provozovat Ústecký Slovan s.r.o. pod vedením pana Agateljana, ale nový spolek, který jako jediný projevil zájem provozovat druhou ligu v Ústí nad Labem. Ústecký Slovan s.r.o. nesplňuje jednotlivá kritéria potřebná k provozování seniorského hokeje a to včetně organizační a sportovní struktury klubu. Jako nejvíce závažné považujeme, že tento subjekt nemá od 26.3.2024 statutárního zástupce a od převzetí klubu se pouze kupí závazky vůči ČSLH, hokejovým ale i nehokejovým subjektům.

Dále se pak distancujeme od jednotlivých prohlášení o převzetí závazků bývalého vedení. Průběžné fakturační závazky byly ke dni převzetí klubu p. Agateljanem pokryty z 80 % stavem účtu, a dalšími nasmlouvanými partnery což je prokazatelné účetní uzávěrkou k 31.10.2023.

Nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi představil na Valné hromadě mládeže kritéria, která musí hokejový klub splňovat včetně organizační a sportovní struktury, aby mohl nadále provozovat seniorský hokej v Ústí nad Labem. Od držitele licence jsme jako zástupci Slovanu Ústečtí Lvi (předseda Lukáš Vobecký a místopředseda Miroslav Kanis) dostali mandát k jednání na aktivu 2. ligy dne 3.5.2024.

Ostatní informace o rozpočtu, sportovních cílech vám představíme na tiskové konferenci koncem května po vyřešení všech administrativních úkonů. Určitě ale v první řadě musíme začít s vypořádáním závazků a není jich málo. Zejména s dlužnými výplatami hráčů od února 2024 a dalších. V nejbližších dnech Vám samozřejmě představíme trenérský štáb a první členy hráčského kádru na příští sezónu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže