Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi po znamenitém výkonu proti Jihlavě s obtížemi vyválčili dva body v Berouně. Premiový zisk obstaral pro Slovan v nájezdech Roman Němeček. V posledním kole si sice Poruba doma proti předposlední Kadani s chutí zastřílela a vyhrála vysoko 6:3, ale jinak se potácí na 14. místě tabulky. Na ledě Ústí může jedině překvapit, uvidí se ve středu 19. listopadu od 18:00 hod.

Porovnání týmů

16-3-2-3 celková bilance 7-1-0-16
7-2-2-1 zápasy venku 3-0-0-10
9-1-0-2 zápasy doma 4-1-0-6
3. postavení v tabulce 14.
56 získané body 23
77:47 skóre 52:79
0 utkání bez vstřelené branky 2
1 utkání se shut-outem 0
8:1 (Jihlava) nejvyšší výhra 6:3 (Kadaň)
2:6 (Chomutov) nejvyšší prohra 1:7 (Kometa)
R. Špirko; 22b (10+12) nejproduktivnější hráč A. Červenka; 9b (7+2)
M. Šagát; 11 nejlepší střelec A. Červenka; 7
R. Špirko; 12 nejvíce asistencí M. Holuša; 6
Z. Sklenička; 63 nejtrestanější hráč M. Ovšák; 47
M. Volke - 93,02% úspěšnost brankáře D. Iláš - 91,04%
M. Volke - 1,76 průměr inkas. branek D. Iláš - 2,96
21 góly v přesilovkách 14
17,36% využití přesilovek 9,52%
1 góly v oslabení 4
9,54% střelecká úspěšnost 7,31%

Aktuální forma Poruby

Od 10. kola, kdy se Poruba střetla s Ústeckými Lvy, zažívají Ostravští krušné časy. Po domácí porážce se Slovanem přišla záhy studená sprcha 1:6 v Olomouci. V dalších zápasech sbírali Slezané body symbolicky. Sice dokázali vyhrát v Chrudimi 3:1, v posledním kole si pak podali Kadaň 6:3 a navrch přidali skalpy Mostu (4:2) a Berouna (4:3), ale to je za poslední měsíc a půl ze strany Poruby vše.
Vedle výprasku v Olomouci stačil ostravský celek posbírat dalších devět porážek. Ostudné jsou zejména debakly s Brnem (1:7) a Hradcem Králové (0:5). Za rámeček si nedají Slezané ani zápasy s Chomutovem (1:4) a Třebíčí (1:4).

Opory Poruby

Za druhou nejhorší obranou ligy se protočila už čtveřice gólmanů, nejčastěji se mezi tyče postavil David Iláš (2,96 a 91,04%).
Děravá ostravská defenziva se logicky podepisuje i na číslech jejích protagonistů. Kupříkladu Milan Ovšák podporuje útok, seč může (4+4), nicméně jeho statistika +/- hovoří za mnohé (-11). Lukáš Vnenk se sice do častých útočných výpadů nepouští (0+4), ale jako jediný bek se pohybuje v plusových statistikách (+1). To už se pak nedá říci o třetím nejproduktivnějším obránci mužstva Jiřím Suchém (2+1, -3).
Podobně jako před vlastní brankou si počíná Poruba i v útoku, tedy nevalně. Třetí nejslabší útok soutěže drží nad vodou Adam Červenka (7+2) s Michalem Holušou (3+6). Těm pak sekunduje Tomáš Urban (3+4).

Kádr Slovanu

I proti Porubě budou stále patrné ztráty z duelu s Jihlavou. Zdeněk Orct i nadále léčí naraženou krční páteř, a přestože Dušan Salfický už trénuje, chytat bude Martin Volke.
Po otřesu mozku je mimo hru Jan Čaloun, zraněné stehno pro změnu drží v šachu Milana Mikulíka. Naopak žebra už má v pořádku Václav Novák a proti Porubě by měl nastoupit.

Vzájemné zápasy

2008/2009
Poruba - Ústí 1:3 report, preview

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Volke - Bolf, Tůma, Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, Vágner, Novotný - Janků, Pazourek, Kloz - Šagát, Dragoun, Sklenička - Heřman, Hanzl, Prorok - Havlíček, Špirko, Šaffer.

HC Poruba: Iláš - Ovšák, Tesařík, Vajda, Vnenk, Buček, Palík, Suchý - Kolařík, Najdek, Zdeněk, Hašek, Gelačák, Ivan, Urban, Holuša, Rehuš, Červenka, Janečka, Pavelek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • V náborech se ústecké mládeži v posledních třech letech velmi daří. V nových ročnících působí kolem třiceti dětí, což je oproti minulosti velký posun. Na tomto úspěchu má zásluhu celý kolektiv trenérů a nově zavedené postupy. V sezóně měla 2. ,3. a 4. třída přihlášeně 2 týmy v soutěži minihokeje. 4. třída, vedená Karlem Císařovským a Vlastimilem Davídkem navíc úspěšně soutěžila v CCM lize a dosáhla 3. místa v celorepublikovém finále. Mladší žáci B (5. třída) udělali v sezóně velký pokrok a pod vedením zkušeného trenéra Petra Hnídka se každý zápas zlepšovali. Hráči 6. třídy se dokázali prosadit a postoupit do celorepublikové nadstavby na úkor týmů z Karlových Varů, Chomutova a Litvínova, kde zaznamenali několik vítězství. Tato soutěž přinesla velmi kvalitní zápasy a hráči potěšili trenéry Michala Kváše a Miloše Stibora. 7. třída (ročník 2011) pod vedením Martina Štěpánka a Davida Merty bohužel trpí menším počtem hráčů, což se projevilo na jejich výkonech. Starší žáci A pod vedením Radka Ptáčka bojovali do poslední chvíle o postup do nadstavby, ale nakonec jim o jediný bod unikl. I přesto tým předváděl bojovné a kvalitní výkony. Poslední žákovskou kategorií byl ročník 2009, který se až do konce snažil o účast v extralize pro následující rok. I když se to nakonec nepodařilo, tým Václava Drahoráda odvedl skvělou práci.

  • Armén Mikael Agateljan své sliby nenaplnil, ale ústecký hokej snad bude žít dál. Z bryndy se zadlužený klub pokusí vyvést nově založený spolek Slovan Ústečtí Lvi. „V této chvíli jsme jediný zájemce, kdo tady chce provozovat hokej na druholigové úrovni. Obrovským problémem jsou hokejové závazky ve výši zhruba 2,8 milionu korun. Ty musíme okamžitě uhradit a od toho se budou odvíjet další věci,“ říká předseda spolku Lukáš Vobecký.

  • V sezoně 2024 – 2025 bude pokračovat 2. liga pod názvem „Slovan Ústečtí Lvi“, jehož zástupci představili svoje plány na Valné hromadě držiteli licence.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže