Ú s t í n/L. - Krutý trest stihl Havířov za bídně sehranou dvojnásobnou přesilovku na konci první třetiny. Tehdy měli jedinou naději zamíchat jasně rozdané karty sobotního střetnutí. Prohrávali o dvě branky, ale za více než minutu a půl se nebyli schopni nejen prosadit do šance, ale ani do útočného pásma. A tak na začátku druhé části během 367 vteřin třikrát inkasovali, domácí odskočili na hrozivých 5:0 a bylo rozhodnuto. Ve zbytku utkání pokračovali Ústečtí v exhibičním výkonu a přidali další branky. Podruhé za sebou tak v domácí aréně zvítězili velmi přesvědčivě. Premiérově se ve žlutomodrém dresu trefil bek David Hájek. Tři body za branku a dvě asistence zaznamenal Vítězslav Jankových.
so 11. 2. 2006
Ústecký Slovan s.r.o.
AZ Heimstaden Havířov
7:0 2:0, 3:0, 2:0

Branky a nahrávky: 7. Jankových (Kudrna Jiří, Sýkora), 16. Červenka (Pavlas, Jankových), 22. Havel (Červenka), 25. Hájek (Fink, Kudrna Jan), 27. Grof (Sýkora, Jankových), 46. Zápotočný (Slížek, Klobouček), 49. Klobouček (Slížek, Havel). Rozhodčí: Kubeš - Richter, Sichrovský. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4326. Střely na branku: 36:23 (9:4, 12:6, 15:13). Průběh utkání: 7:0.

Ústecký Slovan s.r.o.: Málek - Kudrna Jan, Hájek, Mazanec, Pavlas, Vála, Grof, Hořava, Zápotočný - Fink, Pazourek, Antoš - Jankových, Sýkora, Jiří Kudrna - Eiselt, Kuchler, Červenka - Havel, Slížek, Klobouček.

AZ Heimstaden Havířov: Masný (22. - 45. a 49. - 60. Novotný) - Vrtík, Galvas, Prokop, Klimeš, Vavruša, Malinský, Zinrtek, Balčík - Seman, Zdráhal, Hruška - Mikšan, Lipina, Sedlák - Brynecký, Zdeněk, Žůrek - Bordowski, Heider.

Komentář

Domácí začali utkání s Havířovem pěkně zostra, Masnému v havířovské kleci poslali úvodní pozdravy v rychlém sledu Eiselt, Grof a Jiří Kudrna. V 7. minutě už mohla Lví aréna bouřit. Jiří Kudrna přes šířku pásma našel u levé tyčky Jankových a Masný kapituloval poprvé - 1:0. Panteři se většinu úvodní třetiny drželi zpátky, respekt vůči ústeckým šelmám byl místy až příliš patrný. To Lvi zůstávali při chuti, v 9. minutě měl po pasu Sýkory zpoza branky další gól na holi Jankových, o pár okamžiků později hledal Sýkora z totožné parkety Jiřího Kudrnu. Jako první se Lvům postavil v 15. minutě Klimeš, jeho průnik po levém křídle však zneutralizoval Málek. Pár sekund nato se za Masným začervenalo podruhé - Pavlas kolmicí nalil do ohně Červenkovi, který nedal Masnému švihem do šibenice nejmenší šanci. Vzápětí mohli hosté kontrovat, Lipina poslal diagonálou pas za brankovou čáru Mikšanovi, ten vrátil před Málka, kde ve vyložené šanci promáchl Sedlák. Konec první dvacetiminutovky strávil Havířov minutu a půl v přesilovce 5 na 3, kterou ovšem odehrál v uctivé vzdálenosti od Málka.

Úvodní sekundy prostřední části přinesly domácím třetí gólovou radost. Po zaváhání obrany hostí se ve středním pásmu zmocnil puku Červenka, proti Masnému vyslal do souboje Havla, jehož lahůdkový blafák do forhendu vyhnal nešťastného Pantera na střídačku - 3:0. Novotný se ještě nestačil v havířovské brance ohřát a už se na něj řítil Slížek, avšak nová tvář v brankovišti hostí odolala. Domácí Lvi poté v plné parádě převedli hostům, jak se nakládá z dvounásobnou početní výhodou. Nejprve zakončil ve 25. minutě učebnicovou kombinaci pod víko Hájek a v 27. minutě zkrátil trest druhému hříšníkovi Panterů mocným nápřahem od modré Grof - 5:0. Po páté inkasované brance přišlápli hosté na pedál, což s kombinací ústeckých ofenzivních rejdů muselo zaujmout nejednoho pozorovatele. V 28. minutě se pokoušel Malinského zneškodněný bekhend protlačit za Málkova záda Sedlák a za další čtyři minuty tasil Málek svůj rozštěp po střele téhož hráče. Domácí čest hájil výletem po útočném pásmu Havel, po němž zakončil svou samostatnou akci ranou mimo tyče Fink. Druhou třetinu uzavřela Málkova lapačka po Heiderově pokusu.

První minuty posledního dějství patřily opětovně Lvům. Ve 42. minutě nedokázal ležícího Novotného přehodit Jiří Kudrna, ve 45. minutě pak nabíjel v přesilovce výtečný Sýkora Jankových. Po další brankářské rošádě inkasoval šestou branku Ústí navrátilec Masný. V čase 45:53 usměrnil Slížkův pas od levého hrazení bruslí Zápotočný. Sedmý zářez Ústeckých Lvů z 49. minuty však opět putoval na konto Novotného, jenž mohl jen bezmocně přihlížet brilantní akci Slížka a do prázdné branky zakončujícího Kloboučka. Panteři kupodivu nesložili zbraně ani za stavu 0:7 a po zbytek zápasu byla jejich snaha o kosmetickou úpravu hrozivého skóre patrná. V 51. minutě se puk ze Semanovi hokejky odkutálel s Málkovou asistencí jen těsně mimo tyče, za další tři minuty vyzkoušel pozornost domácího fantóma Malinský. Lvi nechávali v posledních minutách střetnutí aktivitu na holích Panterů, ale ani Mikšanův pokus po narážečce se Zdráhalem největší lví posilu o premiérovou nulu neobral. Dnes fantastické ústecké publikum se tedy dočkalo druhé sedmigólové žně s čistým štítem za sebou.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Dnes bych chtěl hráče pochválit. Myslím, že to byl parádní výkon. Dokázali jsme realizovat gólové šance. Efektivita střelby byla vysoká. Od první do čtvrté lajny to byl dobrý zápas a pro Havířov je to i krutý výsledek, protože tu do poslední minuty nepůsobili odevzdaným dojmem. Nedokázali trestat chyby. Bohužel někdy to tak v hokeji je. Od začátku bylo vidět, že máme pohyb a věřil jsem, že utkání zvládneme, i kdyby se dostali do zápasu. Máme široký kádr - téměř pět pětek. V Berouně odpočívala modrá lajna, z které hrál jen Hájek. Do Hradce to zase promícháme."

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže