Jihlava - V hokeji zřídka vídanou remízou 0:0 se rozešly týmy domácí Jihlavy a Ústeckých Lvů. V prvním dějství měl napilno především gólman Slovanu Sáblík. Během prostřední části začali vystrkovat růžky také hosté, jejich snaha však často končila ostrým hvizdem rozhodčího Husičky. V závěrečné třetině sahali po třech bodech několikrát Lvi, avšak Antoš, Grof ani Slížek si na Suchana v brance Dukly nepřišli. Zápasu se nedostalo rozhřešení ani v prodloužení, největší poklona v pohledném utkání tak patří oběma mužům v brankovišti.
so 10. 12. 2005
HC Dukla Jihlava
Ústecký Slovan s.r.o.
0:0pp 0:0, 0:0, 0:0 - 0:0

Branky a nahrávky: -. Rozhodčí: Husička - Dědek, Kasík. Vyloučení: 9:11, navíc Bakus (JIH) 10 min NESP, Blanár (JIH) 5 min + OK HRUB, Zápotočný (UNL) 5 min + TH HRUB. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1480. Střely na branku: 24:36. Průběh utkání: 0:0.

HC Dukla Jihlava: Suchan - Šmarda, Malena, Staněk, Duben, Dobrovolný, Pospíšil, (Zigmund) - Čachotský, Bakus, Hodek - Rytnauer, Havel, Fiedler - Říha, Dušátko, Hlouch - Lazorišák, Altrichter, Polák - Blanár.

Ústecký Slovan s.r.o.: Sáblík - Kudrna Jan, Zápotočný, Drábek, Pavlas, Grof, Vála - Antoš, Pazourek, Fink - Slížek, Kudrna Jiří, Eiselt - Červenka, Kuchler, Sýkora - Kloz, Klimt, Jech.

Komentář

Na led Horáckého zimního stadionu přijelo mužstvo Ústí nad Labem, a tak již před zahájením utkání bylo jasné, že zápas bude velice kvalitní. Vstup do utkání měli domácí velice dobrý, dokázali si během krátkého časového rozsahu vytvořit několik slibných příležitostí, ale v koncovce byli poněkud nervózní. Velkou šanci promarnili i hosté, z dobré pozice mezi kruhy pálil pouze do Suchana Eiselt. V 16. minutě měla obrovskou šanci ve vlastním oslabení domácí Dukla, kterou dopředu hnali fanoušci, mezi nimiž se našla i část fans ze Švýcarska. Antoš ve středním pásmu tak dlouho váhal s rozehrávkou, až ho obral o puk domácí štírek Tomáš Čachotský a hnal se osamocen na Sáblíka. Ten ale jeho pokus umístit kotouč do levého horního rohu vystihl. V průběhu třetiny se na ledě začalo hodně přiostřovat. Hráči dohrávali souboje u mantinelu a všichni bojovali o každý kousek ledu. V závěru třetiny se před gólmanem hostů zjevil Jiří Dobrovolný, ale branku přestřelil. První třetina byla skvělou pozvánkou na zbytek zápasu.

V úvodu druhé části bylo k vidění několik nepřesností. Po vhazování před Suchanem se na modré čáře do sebe pustili slovenský mladík v barvách Dukly Michal Blanár a na druhé straně známý rváč Daniel Zápotočný, který měl sice nejprve v bitce navrch, ale nakonec se ke svému pěstnímu slovu dostal přece jen i junior v dresu Dukly. Sklidil za to mohutné ovace věrných fanoušků a oba aktéři dostali trest do konce utkání. Ve 23. minutě hráli hosté přesilovku, sehráli ji velmi dobře a aktivně, když už se zdálo, že je Jaroslav Suchan po druhé dorážce překonán, zachránil jihlavskou brankovou čáru Pavel Staněk. V polovině zápasu dobře vybruslil před jihlavského gólmana Eiselt, domácí strážce svatyně měl ale opět betony na svém místě. Ve 38. minutě se k zakončení tlačil domácí kapitán Oldřich Bakus, ale pozorná obrana hostí mu na poslední chvíli zablokovala hůl. Ve druhé třetiny se hrál vynikající hokej, obě mužstva se dostávala do spousty šancí, které však gólem neskončily. Hlavní strůjci nerozhodného stavu 0:0 byli na obou stranách brankáři Jaroslav Suchan a Lukáš Sáblík.

Jihlavská Dukla dostala na začátku posledního dějství výhodu přesilové hry, která trvala čtyři minuty. Během početní výhody se hráči nedokázali správně rozestavit a vytvořit si tím tlak na branku. V přesilovce se snažil Oldřich Bakus najít u druhé tyče úplně volného Tomáše Čachotského, ale do přihrávky dokázal vložit svoji hůl Sáblík, a zabránil tak jistému gólu. Ve 47. minutě se až před Suchana dostal Grof, kličkou se mu podařilo oklamat nejen obránce, ale i jihlavského gólmana, domácí zadáci mu však svými holemi překazili zakončení do prázdné branky. V polovině poslední třetiny prožili domácí hokejisté ve vlastním oslabení opravdu horké chvíle. Po střele Pavlase od modré se před Suchanem srotila spousta hokejek a od jedné z nich putoval kotouč do levé tyče domácí klece. Vzápětí bylo ale nebezpečí zažehnáno a domácí vyhodili. Poté naservíroval kotouč na hůl Bakuse Hodek, jihlavskému kapitánovi stačilo došťouchnout puk za brankovou čáru soupeře. Domácímu lodivodovi však puk v poslední chvíli přeskočil čepel hole. V 58. minutě mohl po krásné kolmé přihrávce rozhodnout dnešní utkání Slížek. Jaroslav Suchan si však s jeho bekhendovou kličkou dokázal poradit a udržel tak naději na vítězství. O minutu později se kotouč dostal před branku k Antošovi, který neváhal ani vteřinu a vyslal pohotovou střelu na nepřipraveného Suchana, jenž i přesto dokázal reflexivně puk vykopnout. Ve zbytku třetiny se už žádná vážná akce neodehrála, a tak šlágr 30. kola dospěl k prodloužení.

V prodloužení vyloučil rozhodčí Husička dva hráče ve stejnou dobu, ale z opačných táborů. Diváci tak mohli sledovat nezvyklou situaci, kdy se na ledě ocitli na každé straně pouze tři hráči. Hra tři na tři přinesla několik přečíslení, ale skvěle chytající brankáři vynulovali elitní střelce obou celků. Čtyři vteřiny před koncem mohl vybojovat další bod pro domácí Petr Altrichter, ale jeho dorážku zastavil Sáblík koncem své brankářské hole. Velmi pohledný zápas tak skončil 0:0 a dělbou bodů.

Ohlasy trenérů

Vladimír Evan (Ústí nad Labem): „Myslím si, že i když jsme dneska neviděli žádný gól, tak to bylo velice kvalitní utkání. Takových zápasů je v první lize k vidění málo. Na obou stranách bylo hodně šancí, oba brankáři, jak Suchan, tak Sáblík podali vynikající výkon. Diváci museli být určitě spokojení.“

Milan Chalupa (Jihlava): „Nemám, co bych dodal. Co dnes hráči předváděli, to byla prostě paráda a před všemi klobouk dolů. Naše forma jde nahoru, bylo to vidět na zápasech před tím, kdy jsme sice prohráli v Olomouci, ale hráli jsme tam perfektní hokej a bohužel dostali smolné branky. Oba dva gólmani byli opravdu úžasní. Mužstvo dneska hodně bojovalo.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže