Po třech zápasech se mohou Ústečtí Lvi opět radovat z plného bodového zisku na poli soupeře. Všechny tři branky si hosté rovnoměrně rozložili do jednotlivých třetin. V 8. minutě se v přesilovce prosadil Antoš, v úvodu prostřední části zvyšoval na 2:0 Jankových. Taktovku utkání drželi i nadále pevně Lvi a ve 47. minutě korunovala další přesilovkovou souhru gólem do prázdné branky čerstvá posila z Berouna, Václav Eiselt. Premiérová trefa novice Ústeckých Lvů pečetila důležité vítězství Slovanu v poměru 3:0.
so 19. 11. 2005
SK Trhači Kadaň
Ústecký Slovan s.r.o.
0:3 0:1, 0:1, 0:1

Branky a nahrávky: 8. Antoš (Klobouček, Pazourek), 22. Jankových (Sýkora, Kuchler), 47. Eiselt (Slížek, Mazanec). Rozhodčí: Zubzanda - Fiala, Havelec. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 740. Střely na branku: 23:41. Průběh utkání: 0:3.

SK Trhači Kadaň: Hübl - Vobořil, Staněk, Zajíček, Plaček, Lašek, Hlavatý, Hlubuček - Tvrdek, Oliverius, Kajer - Žák, Postl,Hlusička - Zika, Švík, Hahn - Švejda, Tauš, Zaťovič.

Ústecký Slovan s.r.o.: Zikmund - Grof, Jelínek, Klobouček, Kudrna Jan, Mazanec, Pavlas - Antoš, Eiselt, Fink - Jankových, Klimt, Kudrna Jiří - Kuchler, Kysela, Pazourek - Slížek, Sýkora.

Komentář

Na začátku úvodní třetiny se zdálo, že do zápasu vkročili tou lepší nohou domácí. Během dvou minut musel Zikmund ukrývat puk před hokejkami Kadaňských hned dvakrát. Pátá minuta znamenala střelecké pokusy na obou stranách. Začal ústecký Sýkora, který se rozhodl, že se z pozice před domácí brankou nehne ani o milimetr. Na svém přesvědčení trval a podařilo se mu dokonce připravit o hokejku domácího obránce. Hned nato se dostal i ke druhé dorážce, ale Hübl mu skórování svým zákrokem zakázal. Z následného protiútoku se vyklubala slibná šance pro černožluté. Postl obdržel přesnou přihrávku a rázem se ocitl sám před strážcem svatyně hostí. Ale ani jeho snaha neslavila úspěch. O dvě minuty později se na světelné tabuli objevil první trest. Za dvířka trestné lavice usedl kadaňský Žák za hru vysokou holí. Hosté z toho zanedlouho mohli mít radost ještě větší. Mimo dohled domácí obrany se dostali hned dva aktéři, Klobouček s Antošem, jejichž krátké kombinaci nestálo nic v cestě. Hüblovi nezbylo nic jiného, než se za pukem bezmocně otočit. Kadaň prohrávala 0:1. Do konce prvního dějství se týmy postaraly o nebezpečné akce před každou klecí. Nejprve Postl vyslal dělovku k Zikmundovi, ten ji však zkušeně ukryl do lapačky. V poslední minutě pak Antoš musel zpytovat svědomí, že nedokázal poměrně zblízka trefit volné místo vedle tyčky. Tato situace nastala v domácím oslabení, kdy na trestné lavici seděl Staněk.

Možná by se očekávalo, že domácí budou chtít hned v úvodu druhé dvacetiminutovky stav otočit. Ke štěstí hostí nastala situace úplně opačná. Ve 22. minutě viděl velmi dobře Kuchler na modré čáře svého spoluhráče. Jankových přesnou přihrávku neodmítl a střela po jeho nápřahu směřovala mimo postavení domácího betonového muže. Ústí svůj náskok zvýšilo na dvoubrankový. Ze hry jakoby se úplně vytratil bojovný, kombinační hokej. Kotouč putoval napříč kluzištěm sem a tam. Za zmínku stojí výlet Tvrdka tři minuty před hvizdem ukončující třetinu. Nejprve dojel na modré ústeckého hráče a vzápětí ho přesvědčil, že po puku touží více než on. Následoval únik, v němž se Tvrdkovi podařilo dostat i ke třetí dorážce. Jenže i tentokrát zůstalo červené světlo za brankou potemnělé.

Popsat závěrečné dějství skutečně není jednoduché. Pokračovalo se v nastoleném trendu přesunu hry z jedné strany na druhou. Byly okamžiky, na obou stranách, kdy se podařilo obejít obrannou hráz protivníka a vyslat kotouč směrem mezi tyče. Ani jeden z brankářů ale nehodlal kapitulovat a tak tiskli puky v lapačkách a výstroji. Ve 46. minutě trestné lavice nezely prázdnotou. Za Ústí si šel odsedět trest Mazanec, za Kadaň Tvrdek a Plaček. V okamžiku kdy se Mazanec, jako první z trojice provinilců, dostal na led, padl poslední gól zápasu. Ústečtí se rozprostřeli po celé obranné třetině Kadaňských a zlověstně kroužili kolem branky. Slížek se postavil k jedné tyči, kam ihned dostal přihrávku. Místo střely volil kombinaci a našel u druhé tyčky volného Eiselta. Ten před prázdnou brankou už neměl složitou situaci. O poslední pokus o zvrat se pokusila domácí dvojice Tauš, Hlusička. Spolu se vydali směrem k Zikmundovi, který ale další změnu stavu už nechtěl připustit a puk nekompromisně vyrazil. Ústí si tak po šedesáti minutách v Kadani připisuje tři body za vítězství 3:0.

Ohlasy trenérů

Pavel Hynek (Ústí nad Labem): Kadaň je nevyzpytatelný soupeř. Naposledy porazil Chomutov. Nám se však utkání podařilo. Hodně jsme se zvedli po prvním gólu a nakonec zvítězili 3:0.

Miroslav Novák (Kadaň): Dnes bylo Ústí rozhodně lepším mužstvem. S takovýmto soupeřem musíme dát z minima maximum. Na začátku jsme měli dvě gólové šance, nepodařilo se nám dát branku a pak přišly zbytečné fauly. Se soupeřem, který má takto silné hráče, se tímto způsobem hrát nedá. Jejich přesilovky, to byla nádhera, dokázali toho využít a už nás k ničemu nepustili. Dnes vyhrálo jednoznačně lepší mužstvo.

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže