Foto k zápasu">
Ústí n. L. - Tím nejlepším možným způsobem se Ústečtí Lvi otřepali z poslední porážky v Ostravě. Před velmi slušnou návštěvou smetli silnou Duklu Jihlava 4:1. Domácí drželi drtivou většinu zápasu Duklu v šachu, hosté se probrali až za stavu 3:0 pro Slovan. Staňkovo snížení však v 50. minutě smazal Klimt, jehož gól uzavřel účet vynikajícího zápasu. Z výborného utkání vytěžili dva body Vála a tři body Fink s Grofem.
Foto k zápasu
so 29. 10. 2005
Ústecký Slovan s.r.o.
HC Dukla Jihlava
4:1 1:0, 1:0, 2:1

Branky a nahrávky: 7. Vála (Grof, Fink), 39. Jan Kudrna (Pazourek), 42. Vála (Grof, Fink), 50. Klimt (Fink, Grof) - 43. Staněk (Hlouch). Rozhodčí: Vlček - Svoboda, Zítková. Vyloučení: 8:11, navíc Pazourek (UNL) 10 min NESP. Využití: 3:0. Diváci: 3500. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1. Střely na branku: 38:17 (10:5, 12:4, 16:8).

Ústecký Slovan s.r.o.: Sáblík - Evan, Grof, Jelínek, Kudrna Jan, Mazanec, Pavlas, Vála, Zápotočný - Kysela, Slížek, Kuchler - Klobouček, Pazourek, Antoš - Jankových, Fink, Klimt - Lopuski, Sýkora, Kudrna Jiří.

HC Dukla Jihlava: Suchan - Malena, Šmarda, Staněk, Duben, Dobrovolný, Pospíšil, Rýgl - Rytnauer, Bakus, Čachotský - Říha, Altrichter, Hlouch - Lazorišák, Havel, Polák - Blanár, Dušátko, Hrbatý.

Komentář

Hned od začátku se hrál rychlý, tvrdý hokej s množstvím osobních soubojů. V 6. minutě hráli domácí více než 40 vteřin přesilovku 4 proti 3, vytvořili si zámek, Grof vypálil od modré a Vála jeho střelu těsně před Suchanem tečoval za jeho záda - 1:0. V 11. minutě zatopila soupeři Slížkova řada, ale jihlavským se povedlo nakonec kotouč vyhodit přes všechny čáry. Vzápětí pokračovala v tlaku i pětka vedená Pazourkem. Hosté se z tlaku dokázali vymanit až v přesilovce, ale během ní prakticky nic nevymysleli. V 17. minutě se mezi tři hráče soupeře pustil Pazourek. Ti ho dokázali odblokovat a domácí útočník jednomu z nich ještě přidržel hůl. Ke dvouminutovému trestu vyfasoval další, desetiminutový, za zbytečné protesty. Trestná lavice v této době na obou stranách nestačila ani vychladnout.

Hned během 1. minuty druhé třetiny si Lvi vytvořili dvě slibné šance. Hosté se do obranného pásma domácích dostali v prostřední části hry poprvé až při přesilovce ve 23. minutě. Ohrozit Sáblíka ale dokázali až v jejím závěru. Ve 29. minutě se proháčkoval až před Suchana Slížek, ale ve finále mu střela nesedla. O 4 minuty později se Suchan dvakrát za sebou vyznamenal při pokusech Jankových. Na začátku 39. minuty se dostali do přečíslení Slížek s Kuchlerem. Po bleskové výměně puku už byl ale Kuchler příliš blízko branky a Suchan šanci zneškodnil. Ještě v téže minutě pálil od modré Jan Kudrna, ale Suchan kryl. Po následném Pazourkově vyhraném vhazování si Jan Kudrna dal repete a tentokrát od modré trefil přesně víko Suchanovy svatyně - 2:0.

Na začátku závěrečné třetiny dohrávali hokejisté Slovanu přesilovou hru. Do jejího konce chyběly přesně 4 vteřiny, když Vála vystřelil přes klubko hráčů a brankář Dukly viděl puk asi až v brance - 3:0. Vzápětí se po vhazování ve středovém kruhu vydal do brejku Kysela, ale Suchan jeho kličku vystihl. Z tříbrankového vedení se domácí radovali přesně 65 vteřin. Staňkovu střelu Sáblík sice vyrážečkou ztlumil na hrudi, ale kotouč mu propadl na led a po hraně se pomalu dokutálel za brankovou čáru - 3:1. Ve 49. minutě si na přesný pas najel Kuchler a jen skvělý zákrok jihlavského brankáře zabránil další pohromě Dukly. Za minutu už ale bylo všechno jinak. Na trestné lavici seděl Čachotský, Grof od modré čáry nahrál doprava Finkovi, jehož střelu z voleje tečoval před brankovištěm Klimt - 4:1. Hosté mohli výsledek ještě korigovat, ale v 52. minutě trefili jen boční síť a 2 minuty na to vytlačil Sáblík Říhovu střelu ramenem nad branku.

Ohlasy trenérů

Aleš Polcar (HC Dukla Jihlava): "Špatně se to hodnotí. My jsme v takové malinké krizi, máme tři zápasy po sobě, co jsme prohráli. Ten výkon není optimální, pohyb není optimální. Musím přiznat, že soupeř byl dnes ve všech směrech lepší bruslařsky, šikovnější na puku, v přesilovkách... Je to zkušený mančaft starších borců a ten rozdíl byl obrovský. Dostali jsme, stejně jako minule doma, tři góly v přesilovce. Oni to sehráli velice dobře. Vystřelili, ono to tam propadlo, v některých situacích i náhodně. O tom je hokej. Přesilovka je od toho, aby se proměňovala. My ji proměnit nedokážeme. Za poslední tři zápasy jsme dali jen dva góly. Proti Olomouci, kterou jsme suverénně přestříleli, jsme ale měli i šance. Dnes jsme si ty šance ani nevytvořili. Můžeme na tom pracovat, ale já si myslím, že ta šikovnost v zakončení musí být v tom hráči, v té zkušenosti. Dnes byl ráno poprvé na ledě Dan Hodek, ale jen tak nalehko. Má naražená žebra a máme strach, aby se z toho nevyklubalo ještě čtrnáct dnů. Hrozně ho to bolí. Do Ústí se těšil, protože ho chtěl porazit, ale, bohužel, mu to nevyšlo. Je to hlavně pro tu první lajnu stěžejní hráč. Navíc se nám zranil Fiedler a to jsou kluci, kteří bruslí a na puku něco dokáží. Nemáme tak široký kádr a každý hráč těchto kvalit nám chybí. Sezóna je ale ještě dlouhá. Potom přijde play off, to se hraje trochu o něčem jiném. O srdíčku, o bojovnosti. Co se týče Lukáše Sáblíka, tak toho dobře známe. Víme, že dokáže podat suverénní výkon, ale v některých situacích dokáže vyhořet. Dnes jsme ho ale moc neprověřili."
Pavel Hynek (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Bylo to těžké utkání, úporný boj. K jeho kvalitě přispěla obě mužstva. Byl to hokej, který se divákům musel líbit. Dnes přišla i nějaká větší návštěva, byla výborná kulisa a poprvé jsme se letos cítili, že hrajeme opravdu doma. Jihlava, podpořená vynikajícím Suchanem, hrála výborně do obrany. Důležitý byl ten druhý gól do šatny. Tam jsme začali věřit, že to utkání zvládneme. Dnes jsme dokázali rozhodnout i v přesilových hrách. Hráče musím pochválit, podali dnes výborný výkon. To množství vyloučených přineslo celkové pojetí toho zápasu. Bylo to úporné, bylo hodně osobních soubojů z obou stran a tím dochází k nějakým technickým prohřeškům. Těch vyloučení, myslím, mohlo být klidně ještě víc, co se týče nepotrestaných zákroků na obou stranách. Jim chyběli hráči. To ovlivní každé mužstvo, když jim chybí kvalitní hráč. Teď je rychlý sled zápasů, hraje se vložené pondělí, takže je potřeba to rozložit na co nejvíc hráčů. Dan Hodek tam hraje v první lajně s Rytnauerem a Bakusem a nejvíc se podílí na produktivitě mužstva. Co se týče Venci Drábka, tak jsme se rozhodli ho uvolnit na měsíční hostování z důvodu, že dlouhodobě jeho výkonnost nebyla taková, jako vloni. Chtěli jsme, aby hrál v mužstvu, které mu dá impuls. Nechtěli jsme ho posílat někam na spodek tabulky. Naskytla se možnost vyměnit ho za Jelínka do Boleslavi. Uvidíme po tom měsíci. Jelínek dnes odehrál solidní utkání. Má něco odehráno jak v extralize, tak v 1. lize, takže pro něj není problém se do mužstva zapracovat. Jeho největší přínos by měl být v defenzivní činnosti a agresivitě. Po jednom zápase je těžké hodnotit, ale dnes jsme byli spokojeni. Co se týče Milana Budi, tak v pondělí jde poprvé na trénink a uvidíme, co to jeho koleno bude dělat. Hned v pondělí zajíždíme do Chomutova. Mají velmi kvalitní mužstvo s řadou zkušených hráčů a myslím, že můžeme očekávat podobný zápas jako byl dnes. Výměna Sýkory? Do Kadaně? To mohu jednoznačně vyvrátit. Pravdou je, že Tomášovy výkony mají do těch loňských daleko, ale věříme, že se probudí a půjde nahoru."

Fotogalerie

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže