Foto k zápasu">
Ú s t í n/L. - V souboji předsezónních spolufavoritů 1. ligy porazil Slovan Ústí Mladou Boleslav 3:1. Natáhl tak svou vítěznou sérii již na šest zápasů a začíná se zabydlovat na čele soutěže. Ústečtí ovládali utkání od samého počátku. Krátkou dramatickou chvilku připustili v začátku druhého dějství, kdy nejenže nevyužili dvojnásobnou převahu, ale v pokračujícím klasickém oslabení inkasovali. Klid do jejich řad přinesla Antošova využitá přesilovka v polovině zápasu, po níž opět odskočili na rozdíl dvou branek. V závěru si svůj náskok s přehledem pohlídali.

Foto k zápasu
so 22. 10. 2005
Ústecký Slovan s.r.o.
BK Mladá Boleslav
3:1 2:0, 1:1, 0:0

Branky a nahrávky: 4. Pavlas (Slížek, Kuchler), 18. Pazourek (Klobouček), 29. Antoš (Pazourek, Klobouček) - 22. Beck (Fadrný). Rozhodčí: Würtherle - Šerý, Vitík. Vyloučení: 6:6, navíc Klobouček (UNL) 10 min NESP. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 2500. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1. Střely na branku: 33:29 (12:11, 9:9, 12:9).

Ústecký Slovan s.r.o.: Zikmund - Drábek, Vála, Kudrna Jan, Zápotočný, Pavlas, Mazanec, Evan, Grof - Kysela, Slížek, Kuchler - Klobouček, Pazourek, Antoš - Jankových, Fink, Klimt - Lopuski, Sýkora, Kudrna Jiří

BK Mladá Boleslav: Přikryl - Šrek, Klimeš, Vyhlídal, Řezníček, Štrach, Jelínek - Nedorost, Langhammer, Fadrný - M. Krupka, Kadlec, Kameš - Jaroš, Beck, Heinisch - Nouza, Vrbata, Kratěna

Komentář

Na začátku utkání klub i fanoušci poblahopřáli Vítězslavu Jankových ke svatbě, a potom už se oba soupeři do sebe pustili. Od úvodního bully se hrál pohledný rychlý hokej. Ve 4. minutě našel Slížek křížnou přihrávkou najetého Pavlase, ten vystřelil přes obránce a puk zamířil přesně k levé tyči Přikrylovy svatyně - 1:0. Vzápětí podobnou střelu zopakoval Grof, ale Přikryl se už nachytat nenechal. Hra se přelévala ze strany na stranu, šance se rodily na obou stranách. S blížícím se koncem první třetiny hrozilo větší nebezpečí z holí domácího celku. V 18. minutě, při přesilovce Slovanu, vyšachovali obranu Boleslavi Klobouček s Pazourkem a posledně jmenovaný po bleskové výměně poslal puk zblízka pod víko - 2:0. O minutu později pálil nebezpečně přes hráče Nedorost, ale Zikmund jeho pokus vyrazil.

Vše důležité se ve druhé třetině odehrálo v přesilovkách. Vstup do ní měli domácí Lvi s výhodou jednoho hráče v poli. Po necelé půlminutě fauloval Langhammer a domácím se naskytla 40 vteřin dlouhá přesilovka 5 proti 3. Dvojnásobnou výhodu však Lvi téměř tradičně nedokázali zužitkovat. V následné přesilovce 5 proti 4 se rozjel Beck, proti němu vystartoval Zápotočný a tělem ho odblokoval. Boleslavskému útočníkovi se přesto podařilo přes clonícího obránce vystřelit a Zikmund viděl zřejmě kotouč až v brance - 2:1. Ve 24. minutě, při přesilovce hostí, dostal Fadrný přesný pas od Řezníčka k levé tyči Zikmundovy branky, ale domácí brankář se stihl přesunout a jeho pokus bravurně zlikvidovat. Ve 29. minutě seděl na trestné lavici boleslavský Vrbata. Pazourek ze závaru před Přikrylem našel nalevo volného Antoše, ten měl dost času, aby z ostrého úhlu zamířil a trefil přesně volné místo u vzdálenější tyče - 3:1. Hra se pak trochu přitvrdila a k vidění byl fyzicky náročný hokej s množstvím osobních soubojů.

Hned v úvodu závěrečné části hry trochu zbytečně fauloval v útočném pásmu Klobouček a daroval tak na 2 minuty hostům přesilovku. Osobních soubojů postupně přibývalo a hra rozhodně nebyla nijak plynulá. Ve 46. minutě si hostující útočník Langhammer na Mazancovi vykoledoval faul, když ho po neustálém pošťuchování domácí obránce doslova rozmázl po mantinelu. Víc než hokeje si diváci užili spíš různé druhy zápasu. Hosté se všemožně snažili natlačit do útočného pásma, domácí je ale málokdy k něčemu pustili. Největší šanci změnit stav měli hosté až v 54. minutě. Evanovi přeskočil kotouč hokejku a do brejku se pustil Nedorost. Obrovské zrychlení prokázal Jiří Kudrna, který hostujícího útočníka dohonil a snažil se zatáhnout za záchrannou brzdu. Nedorost přesto dokázal nebezpečně vystřelit, ale výborný Zikmund rozštěpem kotouč zastavil. Hosté na konci zápasu ani nezkoušeli odvolat brankáře.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (BK Mladá Boleslav): "Hráli jsme s favoritem soutěže. Myslím, že z naší strany byl začátek trochu ustrašený a bez pohybu. Prvních deset minut jasně vládl soupeř a dostával nás pod tlak. Nepokryli jsme hráče a dostali jsme brzy branku. Nebyli jsme v pohybu a rozjetý obránce se dostal do přečíslení a skóroval. Potom, myslím, se hra trochu vyrovnala a měli jsme i šance. Můžeme jen litovat toho, že se nám nepodařilo tu branku dát dřív. Potom přišla výborně sehraná přesilovka domácích, druhá branka a vedení 2:0. Tím se domácí hodně uklidnili. Pořád jsme se snažili hrát dobře zezadu, abychom už neinkasovali a snažili jsme se chodit do rychlého přečíslení. Myslím si, že se nám to i dařilo, jen byla škoda toho, že jsme nedali branku. Ve druhé třetině se nám to sice povedlo, ale hned vzápětí jsme dostali na 3:1 a tím byl ten zápas už asi trochu rozhodnutý. Snažili jsme se, šance byly, dokonce myslím, že těch gólových jsme měli i trochu víc než domácí, ale skončilo to 3:1. Co se týče našich přesilovek, tak si myslím, že tam chybí střelba. My sice v útočném pásmu jsme, dostaneme soupeře pod tlak, ale všechna naše souhra končí v koutě."

Pavel Hynek (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Jsme rádi, že jsme získali doma tři body a udrželi si první příčku. Byl to urputný boj a víc než hokejové krásy bylo vidět hodně osobních soubojů a fyzicky hodně náročný hokej. Jsme rádi, že po soupeřově snížení jsme dokázali odskočit na 3:1 a ve třetí třetině, pominu-li přesilovky, jsme je už k ničemu nepustili. Vlastně až na tu chybu, kdy tam David Nedorost jel sám na branku. Udělali jsme sérii pěti zápasů bez porážky, to nás posunulo na špičku tabulky, ale ty bodové rozdíly jsou tak malé, že stačí udělat dva špatné zápasy a jsme někde dole. Myslím, že ta první čtyřka už se tam trhá a ta druhá čtvrtina dost napoví o poměru sil. Dnes už jsme počítali i s Milanem Buďou, ale ještě nebyl stoprocentně připravený. Ve středu už s ním ale v Ostravě počítáme. Zikmund chytal potřetí v řadě. Nerad bych ale rozlišoval, kdo je jednička a dvojka. Máme dvojici a chytá ten, kdo má momentálně lepší formu. Poměr odchytaných zápasů je sice větší u Lukáše, ale teď má do loňské formy daleko, takže jsme do branky poslali Jirku. Také proto, aby si Lukáš odpočinul a aby dostal i Jirka příležitost. Ten ji chytil za pačesy a chytá výborně, takže není důvod nic měnit. Co se týče Kloboučka v útoku, tak si myslím, že ty tři zápasy tam odehrál výborně a právě pro tu jeho univerzálnost jsme ho sem brali. Jak bylo těžké pustit Pazourka do Kladna? To rozhodování bylo na naší straně. Kladno nás oslovilo, protože má problémy s centry, a tak tam David odehrál utkání. Zdeněk Müller ho chválil a určitě jim pomohl i když nevyhráli. Pro nás je to takové vyhovění Kladnu, když mají problémy s kádrem. To samé očekáváme i my od nich. Je to věc dohody, nechtěl bych přímo hovořit o spolupráci. To se týkalo i Mazance a Grofa. Byla to taková situační výpomoc. Kuba ve Varech nakonec nenastoupil vůbec, David tam v Plzni měl pár střídání."

Fotogalerie

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže