Foto k zápasu ">
Ú s t í n/L. - Slovan Ústí stoupá tabulkou vzhůru. Další krůček učinil v severočeském derby s Kadaní. Po vítězství 4:2 již poskočil na druhé místo. Na vedoucí Havířov ztrácí jediný bod. Houževnatý odpor Kadaně zlomil definitivně až osm minut před koncem Pazourek. Na úvodní branku stačili Ústečtí ještě v první třetině odpovědět a zkraje druhé otočit. Dvakrát se trefil Klimt. Vítězství si pak v závěru pohlídali.

Foto k zápasu
pá 7. 10. 2005
Ústecký Slovan s.r.o.
SK Trhači Kadaň
4:2 1:1, 1:0, 2:1

Branky a nahrávky: 16. Klimt (Fink, Jankových), 24. Klimt (Pazourek), 41. Slížek (Mazanec), 53. Pazourek (Buďa) - 10. Vobořil (Oliverius, Kajer), 43. Hahn (Derfler). Rozhodčí: Souček - Šatava, Pešek. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:0. Diváci: 2500. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2. Střely na branku: 45:18 (18:4, 14:10, 13:4).

Ústecký Slovan s.r.o.: Sáblík - Drábek, Vála, Kudrna Jan, Zápotočný, Pavlas, Mazanec, Klobouček, Evan - Kysela, Slížek, Kuchler - Buďa, Pazourek, Antoš - Jankových, Fink, Klimt - Lopuski, Sýkora, Kudrna Jiří

SK Trhači Kadaň: Hübl - Meňhart, Vobořil, Hlubuček, Plaček, Zajíček, Hlavatý, Čuj, Lašek - Tvrdek, Oliverius, Kajer - Hlušička, Švík, Postl - Zika, Derfler, Hahn - Riečičiar,Tauš, Švejda.

Komentář

Brzy po úvodním bully měli po Antošově přidržení hosté výhodu přesilové hry. Ve 3. minutě si ale o puk řekl Sýkora, kterého kadaňští zapomněli na modré čáře. Snažil se Hübla rozhoupat, ale ten zůstal stát a šanci vychytal. Po vyrovnání sil na ledě měl velkou šanci Buďa, ale neposlechl ho poskakující kotouč. V 7. minutě vyrazil z hloubi obranného pásma na zteč Kuchler, proháčkoval se až před branku, kde Hlubučkovi nezbylo nic jiného než ho nedovoleně atakovat. V 10. minutě vyrazil Hübl pohotovou Klimtovu střelu se štěstím lapačkou nad branku. Následoval bleskový protiútok Kadaně a prakticky z druhé střely na Sáblíka se Vobořil mohl radovat z vedoucího gólu. O 4 minuty později měl další obrovskou šanci Lvů Slížek, ale přihrávka mu šla na brusle a on si nestihl včas srovnat puk. Ve 14. minutě se proti pravidlům provinil Hlavatý a oslabil tak své spoluhráče. V přesilovce trefil Jan Kudrna nejprve tyč a poté, co se Lvi zformovali do přesilovkového zámku, po akci na jeden dotek vyrovnal Klimt střelou do odkryté brány - 1:1.

Do druhé třetiny vstoupili domácí Lvi z chutí a jejich tlak mohl být ještě umocněn další přesilovou hrou. Žalostná koncovka však hokejisty Slovanu odsoudila ve vlastní přesilovce spíše do role statistů. Hosté poté, co zjistili, že jsou Lvi v zakončení jaloví, začali vystrkovat růžky. Ve 25. minutě se brankář Hübl s někým srazil a zůstal ležet mimo brankoviště. Hra nebyla přerušena a po závaru propasíroval Klimt kotouč do branky podruhé. Hosté se na rozhodčího hodně zlobili, ale gól platil. Poté si Lvi vytvořili na chvíli drtivý tlak, hosté se mu dokázali ubránit, a tak postupně odezněl. Ve 28. minutě chyboval při přesilovce Jan Kudrna, do brejku se dostal Zika, ale Sáblík zachránil. Vzápětí po další chybě domácích hokejistů zakončili hosté jen střelou nad branku. Poslední šanci prostředního dějství měl ve 38. minutě Tvrdek při přečíslení 3 na 2, ale pálil jen do připraveného Sáblíka.

Kdo se opozdil, nestihl ve třetí třetině podstatné okamžiky. Již po 36 vteřinách se ze vstřelené branky radoval domácí Slížek, když nabruslil do pásma a zpoza kruhu přesně podél pravého betonu Hübla poslal kotouč k pravé tyči - 3:1. Z dvougólového vedení se ale domácí radovali jen minutu a půl. Po nepovedeném střídání vyslal Derfler do brejku Hahna, který blafákem překonal Sáblíka. Ve 47. minutě se povedlo dostat v oslabení Kuchlerovi se Slížkem do přečíslení, posledně jmenovaný střelou ke vzdálenější tyči jen těsně minul branku. Vzápětí měli na druhé straně šanci hosté, když Plaček vystřelil od modré. Sáblík vyrazil kotouč nad sebe a ten se snášel za jeho záda. Nejrychleji se zorientoval Klobouček a puk padající do branky včas vyrazil. Na začátku 53. minuty nahodil puk Buďa, Pazourek před brankou lehce kotouč přizvedl a ten se překulil Hüblovi přes beton - 4:2. Po 3 minutách mohlo být skóre zápasu opět jen o gól. Tvrdek nabral rychlost, dostal se až před Sáblíka a v nepřehledné situaci se kotouč ocitl v domácí svatyni. Hosté se už radovali, ale rozhodčí označil gól jako dosažený kopnutím nohou a branku neuznal. Změnu stavu nepřinesly ani vehementní protesty hostujících hráčů a domácí si vydřené vítězství už do konce zápasu pohlídali.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kubát (SK Kadaň): "Nervózní utkání? Ne, nebylo. To přišlo až později. Až když jsme inkasovali branku, když náš brankář byl mimo hru, ležel vedle brány, my jsme se za brankou dotkli puku a rozhodčí hru nepřerušil a nechal dát gól do prázdné branky. A teď před koncem? Ten puk šel jasně od vlastního obránce. A i kdyby se dotkl náš hráč, tak v souboji byli hráči zaklíněni do sebe a musel by tam být úmysl. A to tam vůbec nemohlo být. Já to beru tak, Ústí bylo lepší. To je pravda, první třetinu nás vyloženě válcovalo. Góly nám ale nedali, aby odskočili a myslím, že jsme měli na to udělat lepší výsledek než 4:2. Dnes už nám také trochu chyběly síly. Přece jen, hrálo se ve středu a ty dva dny... Nemáme tak kvalitní a zkušený kádr jako Ústí, aby si hráči poradili s tou fyzickou únavou. Navíc si myslím, že domácí na nás byli docela nažhavení, což bylo vidět v té první třetině, kde nás výrazně přehrávali. Jak jsem ale říkal, góly nám nedali, my jsme měli ve druhé třetině tři samostatné nájezdy a kdybychom dali gól, mohlo utkání vypadat jinak."
Pavel Hynek (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Od toho zápasu jsme čekali, že bude hodně urputný. Odehráli jsme excelentní první třetinu, kde jsme si vypracovali 4, 5 jasných gólových šancí a po druhé střele Kadaně jsme prohrávali 0:1. Dokázali jsme srovnat, ale již tradičně jsme zahráli špatně druhou třetinu. Ve třetí třetině jsme čekali zvýšenou aktivitu Kadaně. Sice jsme v přesilovce zvýšili na 3:1, ale klidu jsme si moc neužili. Po špatném střídání beků a po nepochopitelné chybě Drábka jsme brzy inkasovali. Zklidnění přinesl až ten 4. gól. Když se na utkání kouknu jako celek, tak bych ocenil nasazení, bojovnost a urputnou hru Kadaně. Výrazně je nad vodou držel vynikající brankář Hübl, ne náhodou vede gólmanské statistiky. Dnes můžeme být rádi za tři body. To utkání jsme měli rozhodnout v první třetině a nepustit soupeře vůbec do zápasu. Obecně ale je vidět, že naše výkony mají vzestupnou tendenci. Jen mě mrzí ty naše výpadky ve druhých třetinách. Jinak z nemocnice se vrátil už Kuba Grof. Bude muset ještě dohnat nějaký ten kilogram a příští týden by mohl pomalu začít trénovat."

Fotogalerie

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže