Ústí n./L. - Slovan se konečně dočkal výsledku hodného barážového kandidáta a z Jihlavy si veze cenné vítězství 3:1. V polovině prvního dějství utnula aktivitu Ústí nečekaná branka domácího Dobrovolného, využitá přesilovka 5 na 3 čtyři sekundy před první sirénou však vrátila Lvy do hry. Navzdory dvěma oslabením 3 proti 5 během druhé třetiny strhli vedení na stranu hostí Jankových s Pazourkem. V poslední části přečkali Ústečtí zvýšenou snahu Dukly i závěrečnou power-play, a po dvou zápasech si mohou připsat tři body. Dvěma góly v závěru prvních dvou třetin se blýskl Lev David Pazourek.
so 17. 9. 2005, Horácký stadion
HC Dukla Jihlava
Ústecký Slovan s.r.o.
1:3 1:1, 0:2, 0:0

Branky a nahrávky: 12. Dobrovolný (Bakus) - 20. Pazourek (Fink, Klobouček), 28. Jankových, 40. Pazourek (Jankových). Rozhodčí: Vampola - Prchal T., Prchal R. Vyloučení: 4:7, navíc Suchan (JIH) 10 min NESP. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1640. Střely na branku: 18:42. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

HC Dukla Jihlava: Suchan - Šmarda, Malena, Dobrovolný, Pospíšil, Staněk, Chvátal, Duben - Rytnauer, Bakus, Hodek - Říha, Altrichter, Čachotský - Lazorišák, Hlouch, Fiedler - Polák, Havel, Blanár.

Ústecký Slovan s.r.o.: Sáblík - Drábek, Vála, Kudrna Jan, Zápotočný, Mazanec, Pavlas, Klobouček, Grof - Klimt, Sýkora, Buďa - Antoš, Pazourek, Fink - Kuchler, Slížek, Kysela - Jankových, Kudrna Jiří, Kloz.

Komentář

Ve 4. kole první ligy se na ledě Dukly Jihlava představili Ústečtí Lvi. Hned ve druhé minutě si Patrik Fink dobře najel mezi kruhy, dostal přihrávku a pohotovou střelou vyzkoušel pozornost Jaroslava Suchana. Ten jeho pokus ukryl v lapačce. Po vhazování se do útoku vrhnul Přemysl Duben, ale s jeho střelou od modré neměl Lukáš Sáblík problém. Ve 4. minutě byl v obrovské šanci hráč hostů Milan Buďa, ale nedokázal puk správně nasměrovat do odkryté branky. O minutu později zahrozili domácí, když kapitán Oldřich Bakus zavezl puk do útočného pásma. Objel Sáblíkovu branku a přihrál na volného Rostislava Malenu, ale ten netrefil branku. V 7. minutě zkusil z velkého úhlu překonat jihlavského brankáře Milan Buďa. Skvěle postavený brankář puk vyrazil. O dvě minuty později nahazoval puk před branku soupeře Marek Chvátal, nahození tečoval Tomáš Čachotský těsně vedle branky. Ve 12. minutě překonal Sáblíka mezi betony Jiří Dobrovolný, 1:0. Krásnou šanci připravil Oldřich Bakus, který jako první dojel puk do rohu kluziště a ještě dokázal přesně přihrát. O minutu později se ke střele od modré čáry dostal Václav Drábek, Suchan však tvrdou střelu vyrazil. V 15. minutě jel na branku Dukly Ladislav Slížek, ale do cesty se mu postavil Dobrovolný a o puk ho obral. V té samé minutě vyloučil rozhodčí Kyselu za držení. Jihlavě se přesilová hra vůbec nepovedla, hokejisté si nedokázali vytvořit tlak. Minutu před koncem první třetiny se dobře protlačil před branku Daniel Hodek, ale pozorného ústeckého brankáře nepřekonal. V čase 18:44 potrestal sudí za hákování Malenu a hosté dostali možnost přesilové hry. O 29 vteřin později se provinil Čachotský a hosté rozehráli přesilovou hru pět na tři. Dvounásobnou převahu dokázal využít David Pazourek, 1:1, asistenci si připsal Fink.

V úvodu druhé třetiny pokračovali Lvi v početní výhodě. V 22. minutě vyslal za jízdy prudkou střelu na Suchana Aleš Pavlas, jihlavský brankář střelu chytil. O minutu později se ke slovu dostal Ladislav Rytnauer a jeho pokus Sáblík vyrazil nad plexisklo. Obrovskou šanci zahodili hosté ve 24. minutě, když se dostali do přečíslení dva na jednoho. Akci zakončoval střelou Milan Antoš, ale Suchan reflexivně vyrazil puk do bezpečí. Další šanci hostů zlikvidoval obětavým zákrokem Marek Chvátal, když se položil do střely Zápotočného. Ve 28. minutě si Severočeši připsali druhý přesný zásah. Puk do branky dopravil Vítězslav Jankových, 1:2. Nejprve mu puk dvakrát přeskočil čepel hokejky, ale napotřetí se trefil přesně. V čase 28:47 byl vyloučen Zápotočný za držení. V polovině zápasu po vhazování střílel od modré Roman Hlouch, brankář jeho ránu vyrazil před sebe, ale zde nebyl nikdo, kdo by puk dorazil do odkryté branky. Ve 31. minutě dostala Jihlava výhodu dvounásobné převahy, jihlavským hokejistům se však nepovedlo udržet útočné pásmo. Po návratu Zápotočného z trestné lavice vyloučil rozhodčí opět hráče hostů Drábka za napadení. A Dukla si mohla znovu zkusit hru pět na tři, ale ani druhý pokus se nikterak nepovedl. Když hosté byli opět kompletní, pokračovali v náporu. Třetí branku vstřelil v úplném závěru druhé třetiny David Pazourek, 1:3. Domácí brankář se zlobil na rozhodčího, že neodpískal útočný faul a dostal osobní trest 10 minut.

V posledním dějství se hráči přetahovali o střední pásmo. První vážnou akci měl až ve 45. minutě Jiří Kuchler, jeho pokus vykryl Lazorišák. Potom dostali domácí výhodu přesilové hry, když Severočeši špatně střídali a hráli se šesti hráči na ledě. Jihlavané výhodu nedokázali proměnit ani v tlak na branku Sáblíka. Ve 47. minutě se dobře uvolnil Roman Hlouch, když obkroužil branku, a z ostrého úhlu sám zakončoval, ale rozhodčí přerušil hru, protože byla posunutá branka. O dvě minuty později se ve střelecké pozici objevil Ota Lazorišák, ale proti brankáři Severočechů neuspěl. V 51. minutě byl vyloučen Mazanec za nedovolené bránění. Přesilová hra se odehrávala ve středním pásmu. V čase 53:23 byli současně vyloučeni Fiedler a Kuchler, po 33 vteřinách i hráč Jihlavy Malena za vysokou hůl a Lvi hráli přesilovku čtyři na tři. V 55. minutě se parádní kličkou přes obránce uvolnil Tomáš Čachotský. Nepříjemně vystřelil a Sáblík musel předvést rychlý rozštěp, aby střelu betonem vyrazil. V 56. minutě poslal dělovou ránu na Suchana Antoš, jihlavský brankář pokus vyrazil. Minutu a půl před konečnou sirénou si domácí vzali oddechový čas a dále pokračovali se šesti hráči bez brankáře. Poslední velkou šanci měl Jonáš Fiedler, ale i jeho střelu Sáblík chytil. Před brankou se seběhla menší strkanice, kterou rozhodčí hned ukončili. Poslední vteřiny se hokejisté Jihlavy nemohli usadit v útočném pásmu. Zápas skončil 3:1 pro hosty.

Ohlasy trenérů

Aleš Polcar (Jihlava): „Musím gratulovat tady Vláďovi, mému kolegovi ze školy, k vítězství. Začali jsme moc ustrašeně, soupeř nás přehrával, dokázali si vypracovat šance, které naštěstí nedávali. Dostali jsme se do vedení 1:0, chtěli jsme ho udržet do konce třetiny, ale obdrželi jsme nešťastný gól v jejím závěru, a ten nás trochu položil. Druhé dějství vyznělo lépe pro soupeře, dali dva góly. V poslední třetině jsme hru stáhli na tři lajny, ale soupeř pozorně bránil a my si nedokázali vytvořit takový tlak, abychom vstřelili kontaktní branku. Myslím si, že soupeř nás přehrál jak herně, tak i chutí dotáhnout zápas do vítězného konce."

Vladimír Evan (Ústí n./L.): „Věděli jsme, že nás tady čeká velice těžký zápas. Navíc se nám zatím nedaří moc střelecky. Jeli jsme s vědomím, že nemůžeme dostat moc gólů, protože naše střelecká potence je slabá, nicméně zápas jsme zvládli, hráli jsme dobře v obraně. V první třetině byla vidět nervozita, hráči své šance nedokázali proměnit. Později jsme se uvolnili, dokázali jsme vstřelit branky a jsme moc rádi, že se nám podařilo vyhrát."

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže