Ú s t í n/L. - Lvi měli ostrý start do zápasu a než se hosté z Ostravy rozkoukali, prohrávali po přesných zásazích Kysely a Pazourka o dvě branky. Sareza však nesložila zbraně a hra i skóre se srovnaly. Nejprve ve druhé třetině Baranyk a ve třetí třetině Sochorek zajistili po neproduktivní hře domácích hostům kýžený bod.
st 14. 9. 2005
Ústecký Slovan s.r.o.
HC Sareza Ostrava
2:2pp 2:0, 0:1, 0:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 2. Kysela (Slížek, Kuchler), 4. Pazourek (Antoš) - 37. Baranyk (Polák), 47. Sochorek (Šebesta, Janeček). Rozhodčí: Vlček - Lhotský, Svoboda J. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 44:26 (12:6, 14:5, 16:13, 2:2). Průběh utkání: 2:0, 2:2. Diváci: 2200.

Ústecký Slovan s.r.o.: Sáblík - Drábek, Vála, Klobouček, Kudrna, Mazanec, Pavlas, Grof, Zápotočný - Jankových, Sýkora, Kudrna - Fink, Pazourek, Antoš - Kysela, Slížek, Kuchler - Buďa, Klimt, Lopuski.

HC Sareza Ostrava: Čech - Pazdera, Chatrnúch, Holík, Brincko, Ovšák, Vnenk - Janeček, Sochorek, Šebesta - Polák, Boháč, Baranyk - Holuša, Mleko, Heřman.

Komentář

Hned v úvodu zápasu pykal za nebezpečnou hru vysokou holí ostravský Ovšák. Na trestné lavici ale pobyl jen necelou půlminutu. Po bleskovém útoku poslal Slížkův pas za záda brankáře Čecha Kysela. Vzápětí se otevírala vrátka na trestnou lavici i na druhé straně, když se proti pravidlům prohřešil Zápotočný. Ten sice pobyl na trestné lavici celé 2 minuty, ale mohl sledovat, jak jeho spoluhráči i v oslabení lehce přehrávají svého soupeře. Antoš s Pazourkem si pohráli v útočném pásmu s celou pětkou soupeře a druhý jmenovaný nekompromisně zavěsil. Zdálo se, že zápas bude jen otázkou skóre, zvlášť když domácí hokejisté hráli ve velké pohodě a soupeře téměř k ničemu nepustili. Hosté se k vážnějšímu ohrožení Sáblíka dostali až v 10. minutě. Postupně se do bezhlavého útoku zapojovala celá domácí pětka a trochu se zapomínalo na zadní vrátka. Díky tomu se ve 13. minutě mohl k odraženému puku celkem nerušeně dostat Šebesta, ale jeho pokus z nájezdu Sáblík vykopl betonem. Vzápětí ujel i Baranyk, mířil domácímu brankáři mezi betony, ale ten se nachytat nenechal.

Hned od úvodu druhé třetiny se hosté důsledně zaměřili na obranu a díky nedůslednosti domácích hráčů mohli vyrážet do častých brejků. Hrál se úporný hokej s množstvím osobních soubojů. Ve 28. minutě, při hře 4 proti 4, zazvonili Lvi Čechovi na tyčku jeho svatyně. Pojistku v podobě třetího gólu mohla ve 33. minutě přidat Pazourkova řada a vzápětí po chybě obrany Sarezy Slížek. Pokaždé ale ztroskotali na výborném Čechovi. Otřepané pravidlo - nedáš, dostaneš - přišlo ke slovu hned o 4 minuty později. Příliš bohorovného přístupu a nepozornosti domácích hráčů využil Baranyk, z brejku snížil na 2:1 a dostal hosty zpět do hry.

Uběhla jen minuta ze třetí třetiny a Lvi se museli bránit v oslabení. Bez problémů se ubránili, ale poté byl k vidění nezáživný, nudný hokej. Ve 47. minutě se Klobouček snažil zpracovat vyhozený kotouč, ale uklouzl a upadl. Pro hosty se tak otevřela možnost přečíslení 3 proti 1 a Sochorek dané šance plně využil - 2:2. Domácí hokejisté poté hráli v totální křeči. Sice se snažili tlačit, ale jejich převaha byla neplodná. V poslední desetiminutovce hosté v pohodě bránili výsledek a pokud ve svém obranném pásmu získali puk, nerozpakovali se a vyhazovali ho přes všechny čáry. Poslední velkou šanci utkání měl v 58. minutě Pazourek, ale Čech se proti němu opět vyznamenal. Prodloužení už k ničemu nevedlo. Křečovitě hrající domácí se na nic nezmohli a hosté se nikam zbytečně netlačili.

Ohlasy trenérů

Josef Halouzka (HC SAREZA Ostrava): "Bod z Ústí je pro nás velký úspěch. Ústí bereme jako velkého favorita. Ukázalo se, že mají doopravdy dobré mužstvo. Mohu říci, že jsme získali ten bod se štěstím, ale je také pravda, že jsme tam jeli čtyřikrát dva na jednoho a čtyřikrát dva na nikoho. Kdybychom z něčeho dali gól, byli by v Ústí asi hodně smutní. Za tu bojovnost, co jsme předvedli ve druhé a třetí třetině, je ten bod asi spravedlivý a zasloužili jsme si ho. Máme v útoku subtilnější hráče, a tak nehrajeme moc do těla. Spíš se snažíme odebrat kotouč a nepustit přes sebe hráče. Prvních pět minut jsme vůbec nehráli to, co jsme chtěli a určitě se na nás podepsala i ta sedmihodinová jízda autobusem. Nečekali jsme, že budeme s domácími hrát vyrovnanou partii. A ani jsme ji nehráli, hokejově jsme byli určitě horší, ale lépe jsme bránili. Čekali jsme, že do nás víc půjdou, že nám budou chtít nasypat plno gólů. Ze začátku to tak i vypadalo. Kdyby za stavu 2:0 hráli trošku lépe odzadu, nikdy bychom odtud nemohli odvézt bod. Oni se hnali dopředu za každou cenu. Takové mužstvo, které je tak nabité jmény, tak ale hrát prostě musí."
Pavel Hynek (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Dnes jsme ztratili vyhrané utkání. Měli jsme výborný vstup do zápasu. Za stavu 2:0 jsme neproměnili množství gólových příležitostí a nedokázali jsme odskočit na 3 branky a po fatální chybě soupeř snížil na 2:1. Pak, po Kloboučkově zaváhání, jeli tři na jednoho a skončilo to 2:2. V závěru měl ještě šanci Pazourek, ale nedal. Jestliže tady Klobouček upadne a zaviní druhý gól, tak je to stejná chyba, jako když tam útočníci mají čtyři gólovky a nepromění je. Já to dnes beru jako ztracené body. A bouřka v kabině o přestávce? Pokud máme ve druhé třetině střely na branku 14:4, máme šance a je to o tom, jestli odskočíme a ty góly nedáme, tak je to spíš o klidu v koncovce. V tom by žádná bouřka v kabině nepomohla. Špatná koncovka nás stála lepší výsledek už v Boleslavi, kde jsme byli také lepší. Třebaže převahu máme, máme gólové šance, tak to prostě nedokážeme zužitkovat. Na druhou stranu je potřeba říci, že soupeř tu hrál dobře, dokázal potrestat naše chyby. Za zápas nám jeli čtyřikrát dva na jednoho. Zaměřujeme se na to v tréninku a tlačíme na hráče, aby měli větší důraz a klid v zakončení. Věřím, že v dalších zápasech uvidíme zlepšení. Sice jsme zatím ještě neprohráli, ale ty dvě remízy beru jako ztráty bodů."
Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže