ne 3. 10. 2021
Ústecký Slovan s.r.o.
HC Rebel Havlíčkův Brod
2:1sn 0:1, 1:0, 0:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 21. Macek (Macel, Hynek), 65.Tot - 7. Juřička (Holenda, Fiala). Rozhodčí: Dyršmíd - Herles, Pěkný. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 43:48.

Ústecký Slovan s.r.o.: Tuček (Štěpka) – Martínek, Filip, Kuchler, Česnohlídek, Polata (C), Hynek, Kuchař – Macek, Bár, Kredl, Tot (A), Gašpar, Nedoma, Špaček, Koval, Macel (A).

HC Rebel Havlíčkův Brod: Petržilka (Kukeně) – Číhal, Endl, Kuchta, Hrbek, Kutlvašr, Besmák – Kravec, Dymák, Holenda, Hrdlička, Machovský, Juřička, Fiala (A), Vacík (C), Mlejnek (A), Krejčí, Prášek.

Komentář

Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří už ve čtvrté minutě mohli jít do vedení, ale Tuček byl proti. Radovat se mohli už o tři minuty později, když Holenda našel přes Juřičku, který se trefil přesně do pravého rohu domácí branky. V desáté minutě se před Tučka procpal Fiala, ale našel jen lapačku domácího brankáře. Poté byla hra hodně bojovná a další šanci si vybojoval až v poslední minutě Macel, který ujížděl sám na Petržilku, ale branku netrefil – 0:1.

Druhou třetinu začali domácí nejlépe jak mohli, když se jim po třiapadesáti vteřinách podařilo vyrovnat a to zásluhou Aleše Macka, který si pěknou individuální akcí vybruslil až před Petržilku a zakončil do pravého rohu. Poté se v devětadvacáté minutě v šanci objevil Špaček, ale těsně minul branku hostů. Hosté měli ke konci třetiny ještě lehčí tlak, ale Tuček vše pochytal – 1:1.

Třetí část začali lépe hosté, kteří se po třech minutách dostali do přečíslení tři na jednoho, ale Juřička přihrál nepřesně. Pět minut před koncem zápasu dostali domácí možnost přesilové hry, ve které měli tři velké šance. Nejdřív se domácí dostal po velkém závaru v brankovišti ke třem dorážkám, ale Petržilka podržel svůj tým. Minutu na to se k teči dostal Macel a jen těsně minul branku hostů – 1:1.

Minutu po začátku prodloužení dostali hosté možnost přesilové hry a v té mohli rozhodnout, když na levé straně dostal nabito Holenda, ale Tuček se rychle přesunul a předvedl parádní zákrok. Pětačtyřicet sekund před koncem nastaveného času mohl rozhodnout Macek, ale v blízkosti branky trestuhodně přestřelil – 1:1.

V samostatných nájezdech začali dobře domácí, když Gašpar proměnil svůj nájezd hned v první sérii. Poté to bylo představení brankářů až do páté série, ve které se prosadil hostující Vacík, který tak prodloužil tento zápas. Na další trefu jsme si museli počkat až do desáté série ve které se trefil pouze Jakub Tot a rozhodl o vítězství domácích – 2:1

Ohlasy trenérů

Marco Vrba (HC Slovan Ústí nad Labem): Do dnešního utkání si myslím, že soupeř vstoupil lépe. Hráli jsme trošku s respektem a potom se ten obraz hry vyrovnal. Kluci začali plnit to, co jsme si řekli po první třetině a trochu jsme změnili ten systém napadání. Poté jsme soupeře už nepouštěli do nějakého založení, vždy měli už jen nějaký brejk. Chtěl bych klukům poděkovat, že splnili vše co jsme požadovali a bereme dva body.

Sdílet článek na sociálních sítích

Junioři

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže