Ústí nad Labem - V rámci 11. kola Chance ligy přijela na ústecký led jihlavská Dukla. Slovan bohužel nedokázal potvrdit tři body z Kadaně a neoblíbenému soupeři podlehl v poměru 0:4. Rozhodujícím faktorem se ukázal začátek střetnutí a brankář Adam Wolf, který ústecké hokejisty dokázal vynulovat. Další možnost zisku bodů, bude mít Slovan v sobotu 16.10.2021, kdy zajíždí na led Vsetína.
st 13. 10. 2021, ZS Ústí n. L.
Ústecký Slovan s.r.o.
HC Dukla Jihlava
0:4 0:3, 0:0, 0:1

Branky a nahrávky: 1. T. Havránek (T. Harkabus, F. Seman), 5. Illéš (Skořepa), 12. Illéš (Lichanec), 42. Eliáš (M. Zadražil, Helt). Rozhodčí: Jechoutek, Čáp – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 2:3. Využití: Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 854. Střely na branku: 20:27. Zblokované střely: 14:7. Vhazování: 19:25. Průběh utkání: 0:4.

Ústecký Slovan s.r.o.: Hamalčík – Š. Havránek, J. Drtina (A), Přindiš, Trefný, Weinhold, Vladimír Brož (A), Záruba – M. Tůma, Vrdlovec, Trávníček (C) – V. Bílek, Milfait, Štěpán Bláha – Kulhánek, Grim, Ondřej Bláha – Ouřada, T. Čermák, Jouza.

HC Dukla Jihlava: A. Wolf – Bilčík, L. Mareš, A. Dvořák, D. Kolář, Eliáš, Niko, Dundáček – T. Harkabus (A), F. Seman, T. Havránek – Lichanec, Skořepa (C), Illéš – Helt, M. Zadražil, Fronk – Houška, M. Juda, Vítězslav Brož.

Komentář

Zápas s Duklou nezačal pro domácí Slovan zrovna nejlépe. Hned po pětatřiceti vteřinách po úvodním buly předvedla Jihlava akci až do kuchyně a Tomáš Havránek ranou do odkryté branky překonal Hamalčíka – 0:1! V páté minutě bylo pro domácí ještě hůře. U oslabení unikl domácí obraně Jakub Illéš a zvýšil vedení hostů – 0:2! Svou dobrou hru korunovala Dukla i v minutě dvanácté, když se po pěkné stahovačce radoval opět Jakub Illéš – 0:3! Domácí o sobě dali vědět až minutu před koncem první třetiny, ale šikovnou teč Daniela Vrdlovce vyrazil svým betonem brankář Wolf. Do kabin se šlo tak za stavu 3:0 pro jihlavskou Duklu.

Druhou třetinu zahájil velkou šancí domácí Slovan. Akci dvou na jednoho v podání Trávníčka a Vrdlovce však skončila pouze faulem v poslední chvíli na druhého jmenovaného. Těsně po polovině hrací doby mohli zvýšit naopak své vedení hosté. Tomáše Havránek však ranou z mezikruží druhou branku v utkání nepřidal. Slovan se nemohl radovat ani v pětatřicáté minutě, když slušná dorážka Martina Tůmy skončila těsně vedle jihlavské branky. Ve druhé třetině tak fanoušci branku neviděli a zůstal stav stejný 3:0 pro Duklu.

Pokud chtěl Slovan ve třetí části utkání zdramatizovat, plán mu překazil hned ve druhé minutě závěrečné periody Filip Eliáš. Ten si zpracoval kotouč mezi kruhy a zamířil podél pravého betonu Petra Hamalčíka – 0:4! Dukla i nadále dominovala, ale Seman pověstného bůra svou ranou nenadělil, Hamalčík Slovan podržel. Šest minut před koncem mohl korigovat stav Daniel Vrdlovec, ale brankář Wolf vytáhl parádní zákrok a držel domácí hokejisty na nule.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Roubík (HC Slovan Ústí nad Labem):Dneska to hodnotíme hodně špatně. Strašně špatný vstup do utkání. První střídání, pak myslím, že čtvrté střídání ve vlastní přesilovce v desáté minutě už to je 0:3 a s těží jsme dohráli třetinu bez dalšího inkasovaného gólu. Od té druhé třetiny jsme se tak trochu zvedli, ale hokej se bez branek vyhrát nedá. A my akorát můžeme pogratulovat Jihlavě k vítězství.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava):Dnešní utkání rozhodla každopádně první třetina, která se vyvedla a vyhráli jsme ji 3:0. Opravdu jsme tu první třetinu kontrolovali jak herně tak i pohybem, jelikož domácí špatně bruslili a nám to prostě sedlo. První třetina byla rozhodující. Zbytek zápasu se to vyrovnalo. Domácí se dostávali do šancí, my taky, ale myslím, že v té třetí třetině jsme to už kontrolovali a přidali jsme tu jednu branku, ale chvílemi jsme dělali vše proto, aby Jakub Wolf neudržel nulu, ale samozřejmě podal výborný výkon a za to jsme rádi.

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže