Ú s t í n/L. - V rámci sedmého kola Chance ligy hostil Slovan na svém ledě soupeře z Benátek nad Jizerou. Toto sobotní utkání ale nevyšlo domácím podle představ a Benátky si připsaly první body do ligové tabulky. Jedinou branku domácích zajistil v koncovce druhé třetiny Vítězslav Bílek.
so 2. 10. 2021, ZS Ústí n. L.
Ústecký Slovan s.r.o.
HC Benátky nad Jizerou
1:4 0:2, 1:0, 0:2

Branky a nahrávky: 40. V. Bílek – 3. Pabiška (Kolmann), 20. Čederle (Kolmann), 50. Čederle (Klapka), 56. Čederle (Aubrecht). Rozhodčí: Petružálek, Jechoutek – Jindra, Polák. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 620. Střely na branku: 31:22. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

Ústecký Slovan s.r.o.: Hamalčík – Drtina, Havránek, Trefný, Brož, Přindiš, Weinhold, Chalupa – Trávníček, Vrdlovec, D. Tůma – M. Tůma, Milfait, Bílek – Š. Bláha, Čermák, O. Bláha – Ouřada, Grim, Severa.

HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík – Šedivý, Kolmann, Aubrecht, Bukač, Žůrek, Kunst, Hampl – Klapka, Čederle, Špaček – Jiruš, Kalaj, Pabiška – Wiencek, Jansa, Dlouhý – Vomáčka, Čermák, Křepelka.

Komentář

Úvod dnešního utkání se lépe vydařil hostujícím Benátkám, Slovan šel po dvou minutách do oslabení a toho využil Lukáš Pabišek, který šikovně tečoval nahození svých spoluhráčů. V dalším oslabení Slovanu se mohli radovat domácí, Weinholda v přečíslení ale vychytal Žajdlík. Vyrážečku následně využil Hamalčík proti střele Klapky. Když už se zdálo, že se v první třetině nic nestane, dostal se k puku po nahození Kolmanna Sebastian Čederle a tečí poslal hosty do dvoubrankového vedení - 0:2

Po pěti minutách druhé třetiny nabil Vrdlovec Davidu Tůmovi, toho ale ukázkovým přesunem vychytal Žajdlík. Další dobré šance žlutomodrých měli Přindiš s Havránkem, oba si ale na benátském brankaři vylámali zuby. Velkou šanci na zvýšení náskoku měl Klapka, ten ani na dvakrát nedokázal kotouč dostat za Hamalčíka, radovat se tedy mohli o pár minut domácí. Po špatné rozehrávce hostů, trefil zápěstím přesně Vítězslav Bílek a stáhnul manko na jednu branku - 1:2

Výbornou šanci na vyrovnání měli po šesti minutách posledního dějství postupně Milfait a Tůma, Žajdlík ale dále držel jednobrankový náskok. Ten se navýšil o nenápadné akci hostujícího týmu, druhou gólovou teč zaznamenal Sebastian Čederle. Slovan si následně vypracoval několik slibných příležitostí při přesilové hře, proti byl ale opět Žajdlík. Zápas tedy rozhodly Benátky třetím gólem Sebastiana Čederleho. Čtyři minuty před koncem zakončil dobře Žajdlík proti Brožovo kličce. Krátce před koncem nevyužili domácí ani pátou přesilovku, utkání tedy ovládly hostující Benátky nad Jizerou - 1:4

Ohlasy trenérů

Jaroslav Roubík (HC Slovan Ústí nad Labem): Do dnešního zápasu jsme vstoupili velice špatně. Soupeř byl houževnatější, chtěl víc vyhrát a hrál velmi silový hokej, což nám nesedělo. Dnes nás také zradila naše produktivita, jelikož na jeden gól se špatně vyhrává. Kdybychom dali tři branky, tak to mohlo skončit remízou, ale nám teď nezbývá nic jiného, než pogratulovat soupeři k vítězství.

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): My jsme samozřejmě velice šťastní, jelikož se nám poprvé podařilo vyhrát za tři body. Musím říct, že jsme hráli velmi slušný hokej, ale na konci druhé třetiny jsme si to zbytečně zkomplikovali hrubou individuální chybou. Avšak na rozdíl od minulých utkání nás tato chyba nestála body. Dnes jsme se snažili všechno tlačit na branku a díky tomu jsme dali dobré góly, kdy jsme také zlepšili předbrankový prostor. Poté rozhodl především individuální výkon hráče, který dal tři góly a také náš brankář. My jsme tuto výhru nutně potřebovali, protože i v minulých zápasech jsme hráli velice slušně, ale nevyhrávali jsme. Já teď jen doufám, že nás toto vítězství dotáhne k dalším bodům.

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže