Ú s t í n/L. - Slovan nastoupil k poslednímu domácímu utkání proti silné Jihlavě, která předvedla v první třetině svou kvalitu. V druhé třetině dokázali domácí zásluhou Svobody a a Kovaříka snížit. Třetí třetinu zahájila vstřelenou brankou Jihlava, poslední slovo v utkání mělo ale Ústí a zasloužil se o to Svoboda. Ten byl v úniku faulován a následně proměnil trestné střílení.
st 4. 3. 2020, ZS Ústí n/L
Ústecký Slovan s.r.o.
HC Dukla Jihlava
3:7 0:5, 2:1, 1:1

Branky a nahrávky: 24. P. Svoboda (Vl. Brož, Filip), 33. Kovařík (O. Bláha, Hasman), 55. P. Svoboda (TS) – 7. Lichanec (Chlubna, Jiránek), 11. Čachotský (Skořepa, A. Dvořák), 14. Čachotský (Skořepa, Jiránek), 18. J. Holý (Čachotský), 18. Jiránek (Bukač, Chlubna), 30. J. Holý (Čachotský), 49. Jiránek (Chlubna, A. Dvořák). Rozhodčí: Petružálek, Valenta – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 721. Střely na branku: 19:25. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6, 2:6, 2:7, 3:7.

Ústecký Slovan s.r.o.: Soukup (20. Hamalčík) – Müller, Hes (A), Mareš, Vl. Brož (C), Steinocher, Zukal – Severa, Kovařík, Krliš – Tůma, P. Svoboda, Filip – Hasman, Kordule, O. Bláha

HC Dukla Jihlava: Chaloupek – A. Dvořák, J. Holý, Piskač, Bukač, Piegl, Půža, Černohorský – Čachotský (A), Skořepa (C), A. Zeman – Jiránek (A), Fronk, Chlubna – T. Harkabus, Lichanec, Protasenja – V. Brož, Čermák, Vyvial

Komentář

Začátek první třetiny byl poněkud pomalejší, kdy obě obrany plnily své funkce. Avšak vše se změnilo po první brance hostů, kterou vsítil Peter Lichanec. Hosté si poté dělali v útočné třetině co chtěli a zanedlouho to bylo už o dvě branky, když se po krásné kombinaci prosadil Tomáš Čachotský. První lajna hostů byla opravdu při chuti, když se opět prosadil Tomáš Čachotský z bezprostřední blízkosti. Čachotský mohl poté zkompletovat svůj hattrick, ale jeho pokus zastavila tyč. Poté se opět ukázala první lajna Dukly, když prostřelil Soukupa krásnou ranou Jan Holý. Hostům však toto nestačilo a po necelé minutě zvýšil vedení hostů na pět branek Tomáš Jiránek, který dokonalou tečí překonal Soukupa.

Do druhé třetiny vstoupili domácí hráči s mnohem větším nasazením, což bylo také na předvedené hře vidět. Jejich snahy brzo vyústily v první vstřelenou branku, když Brož našel nehlídaného Přemysla Svobodu, který se nemýlil. Hra se poté vyrovnala a na obou stranách bylo vidět několik zajímavých šancí. Hosté poté dokázali využít přesilovou hru, když se od modré prosadil Jan Holý, jehož ránu nedokázal Hamalčík udržet v lapačce. Na tuto branku dokázal brzy odpovědět Lubomír Kovařík, který se krásně uvolnil od dvou obránců a zakončil do pravé šibenice. Tempo hry bylo až do konce třetiny velmi vysoké, avšak více branek už tato třetina nepřinesla.

Třetí třetina už se hrála v poklidnějším tempu, kdy bylo o výsledku zápasu prakticky rozhodnuto. První šanci měl na domácí straně Kordule, ale ten sám před brankářem neuspěl. Jako prvním se podařilo skórovat v třetí třetině hostům, když nahození tečoval před Hamalčíkem Tomáš Jiránek. Domácí se po této inkasované brance herně zvedli a nakonec také dokázali korigovat skóre, když se krásně prosadil z trestného střílení Přemysl Svoboda a určil konečný stav utkání na 3:7.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem):Zápas rozhodla první třetina,ve které jsme předváděli chvílemi trapný výkon. Další dvě třetiny byly vyrovnané, nevím zda jsme se zlepšili nebo Jihlava zvolnila. Každopádně děkuji divákům, kteří vydrželi do konce utkání.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Tak my jsme přijeli pro tři body, udělali jsme dneškem devítku, takže s tímhle spokojenost. První třetina se nám povedla, co střela to skoro gól, když to řeknu takhle hloupě, ale pak trošku Ústí začalo lépe bruslit, lépe hrát. My jsme s tím měli trošku někdy problémy, ale myslím si, že jsme ten zápas dotáhli zaslouženě do vítězného konce a jsme spokojeni, že vezeme tři body.

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže