Ú s t í n/L. - v rámci 25. kola přivítal Slovan na domácím ledě kadaňské Trhače. Již ve druhé minutě se dostal Slovan do vedení. Během druhé třetiny své vedení ještě utvrdil a uskočil Kadani o 3 góly. Ve třetí třetině ještě Trhači malinko potrápili domácí celek. Ten však nakonec vedení udržel a z dnešního utkání bere 3 body.
so 29. 2. 2020, ZS Ústí n/L
Ústecký Slovan s.r.o.
SK Trhači Kadaň
6:4 2:1, 2:0, 2:3

Branky a nahrávky: 2. Filip (P. Svoboda, Tůma), 8. Tůma (Mareš, Filip), 24. Filip (P. Svoboda, Vl. Brož), 26. Tůma (Vl. Brož, Filip), 48. P. Svoboda (Filip, Vl. Brož), 55. Steinocher – 3. Žolobov (Wojnar, Trefný), 46. Dubský (Žolobov), 48. Wojnar (Žolobov, Dubský), 56. Dubský (Žolobov, Wojnar). Rozhodčí: Grech Martin, Čáp David - Podrazil Lukáš, Bosák Petr. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 675. Střely na branku: 39:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:3, 6:3, 6:4.

Ústecký Slovan s.r.o.: Soukup – D. Málek, Hes, Vl. Brož, Mareš, Zukal, Steinocher, Müller – O. Bláha, Krliš, Kovařík – Filip, P. Svoboda, Tůma – Severa, Kordule, Hasman – Dörner.

SK Trhači Kadaň: Štěpánek – Trefný, Eliáš, Delmarche, Foltýn, Procházka, D. Zeman – Koblížek, Kůs, Wágner – Zd. Zabloudil, J. Müller, Homer – Dubský, Žolobov, Wojnar.

Komentář

Domácí měli přímo snový úvod utkání, když se z první střely prosadil Matyáš Filip, kterého našel krásnou přihrávkou Přemysl Svoboda. Avšak vedení Slovanu nemělo příliš dlouhého trvání, jelikož i hosté se prosadili z první střely, když vyrovnal Jurij Žolobov. Hra se poté vyrovnala a na obou stranách bylo k vidění několik zajímavých šancí. Jednu z takových proměnil Martin Tůma, který trefil levý horní růžek hostující branky a poslal domácí opět do vedení. Hosté poté začali Slovan tlačit a několikrát byli blízko vyrovnání. Nejprve nastřelil brankovou konstrukci Dubský a o několik okamžiků později i Homer, avšak vyrovnat se hostům zatím nepovedlo.

Hráči Slovanu se ve druhém dějství oklepali z nevýrazného výkonu na konci první třetiny, kdy se jim dařilo držet hosty pod tlakem. Tento tlak využil Matyáš Filip, který se prosadil po nahrávce Svobody. Zanedlouho už to bylo o tři branky, jelikož svou druhou branku přidal také Martin Tůma. Hosté se poté také začali osmělovat a mohli také snížit, kdy nejprve vytáhl krásný zákrok Soukup proti střele Kůse a poté zachránila domácí horní tyčka, kterou natrefil po své kličce Müller. Hosté z Kadaně však neměli dostatek štěstí při svém snažení o snížení, takže druhá třetina skončila v poměru 4:1.

Třetí třetina měla poměrně klidný začátek, ale vše se změnilo po brance Martina Dubského, který snížil na rozdíl dvou branek. Vzápětí následovala trefa Jakuba Wojnara, který prostřelil Soukupa a přiblížil Trhače vyrovnání. Nadšení hostů však po necelé minutě ukončil krásnou brankou Přemysl Svoboda, který ukázal své šikovné ruce před brankou. Vše pojistil svou premiérovou brankou Michal Steinocher, který vymetl levý dolní roh hostující branky. Poslední slovo v této přestřelce měl nakonec Martin Dubský, jenž snížil na konečných 6:4.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): Přestože jsme dnes vyhráli čtvrté domácí utkání v řadě, s výkonem spokojeni být nemůžeme. Měli jsme v zápase dobré okamžiky, dávali jsme hezké góly, na druhou stranu jsme hráli strašně lehkovážně a dělali nesmyslné individuální chyby. Dobré utkání odehrála druhá pětka, která dala 5 branek.

Petr Rosol (SK Trhači Kadaň): Tak nám se zas po dlouhé době podařilo vstřelit aspoň 4 branky, ale bohužel naše obranná činnost je velice špatná v posledních zápasech. Je tam nedůraz, volný hráči v našem obranném pásmu a domácí toho využili a dali nám 6 branek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže