Prostějov - Slovan odcestoval na Moravu, kde odehrál první, ze dvou utkání, které odehraje ve dvou dnech. Prvním soupeřem byli Jestřábi z Prostějova. Slovan nastoupil do utkání v brance s Petrem Hamalčíkem a v obraně si odbyl premiéru obránce Ondřej Volráb. Nakonec to byl právě osmnáctiletý kladenský obránce, který byl jediným úspěšným střelcem Slovanu. To však rozhodně dnes na body nestačilo. Ty se pokusí naši hráči vybojovat hned zítra na ledě Frýdku-Místku.
st 22. 1. 2020, ZS Prostějov
LHK Jestřábi Prostějov
Ústecký Slovan s.r.o.
6:1 3:0, 1:0, 2:1

Branky a nahrávky: 7. Nouza, 16. L. Krejčík (Nouza), 20. Divíšek (Hrníčko, Nouza), 27. M. Jandus (Račuk, L. Krejčík), 55. Mrázek (T. Jandus), 60. Žálčík (Račuk) – 42. Volráb (Zukal). Rozhodčí: Kašík, Pilný - Novák, Otáhal. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 511. Střely na branku: 52:25. Zblokované střely: 5:16. Vhazování: 34:28. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1.

LHK Jestřábi Prostějov: Huf – M. Jandus, Březák, Mrázek, Hrádek, Hamrlík, P. Krejčí, Muška – Pochobradský, Chlán, T. Jandus – Hrníčko, Račuk, Žálčík – L. Krejčík, Divíšek, Nouza – Knap, V. Meidl, M. Novák.

Ústecký Slovan s.r.o.: Hamalčík – Müller, Hes, Mareš, Vl. Brož, Zukal, Volráb – Tůma, Vildumetz, Svoboda – J. Havel, Kružík, Maršoun – Filip, O. Bláha, Jelínek – Kordule, Severa.

Komentář

Úvod utkání jakoby naznačil, kterým směrem se bude duel ubírat. Už první buly pro sebe totiž získal Prostějov. Slovan byl sice následně aktivnější, ovšem první branka padla z prostějovské hole. Tomáš Nouza projel obranou jako nůž máslem. Už to vypadalo, že se k ráně nedostane, nicméně na poslední chvíli střílel bekhendem a trefil - 1:0. Hosté mohli odpovědět, přečíslení, ale zhatil Mrázek. Následovala přesilovka Ústí, kterou si Prostějov v klidu pohlídal. A přišel pro Slovan trest. Nejprve sice zazdil tutovku Březák, hned nato se ale prosadil povedenou tečí Lukáš Krejčík - 2:0. A Jestřábi dál tlačili. Nakonec se také po zásluze dočkali: Matěj Novák sice nejprve nastřelil pouze spojnici, nicméně hned po něm se k dorážce dostal po tlaku Tomáš Divíšek. Branka z jeho hole znamenala pro domácí vedení už - 3:0, navíc přišla 19 vteřin před koncem třetiny.

Což nemálo nahlodalo morálku Ústí. Nicméně do konce utkání ještě zbývaly dvě třetiny. Ovšem Ústí se tentokrát ukázalo jako nerovný soupeř. Na začátku druhé třetiny mohlo sice snížit v početní výhodě, ale nic nepředvedlo. Následný pokus o přečíslení opět vystihla obrana Jestřábů. A přišel čtvrtý úder: Martin Jandus nachytal od modré brankáře v nedbalkách, Hamalčík si připsal druhou branku, u níž nebude mít úplně čisté svědomí - 4:0. Následně si ale aspoň sebevědomí spravil, vychytal bratra úspěšného střelce při nájezdu. Poté tlak Jestřábů aspoň částečně ustal. Přicházely sice dále šance, nicméně bylo jich méně a nešlo o souvislý tlak. A Ústí ještě zkusilo se zápasem něco udělat: opakovaně se jeho hráči utrhali do přečíslení, nicméně co nezachytila obrana, to pokryl spolehlivý Huf. Ten ale přeci jen kapituloval.

Ještě ve druhé třetině sice skvěle zneškodnil tutovku Havla, nicméně tentokrát nestačil na Ondřeje Volrába, který uklidil do sítě Hufem sražený puk - 4:1. Poté to přeci jen vypadalo, že by Slovan mohl utkání zdramatizovat. Nicméně Filipovu střelu Huf zneškodnil a Bláha v gólové šanci selhal. Poté ale opět převzal iniciativu Prostějov. Meidl se ještě neprosadil, následně už ale zatloukl další hřebíček do rakve ústeckého snu o bodech Jaroslav Mrázek, jehož dělovka málem protrhla síť branky - 5:1. To už bylo o vítězi rozhodnuto. Ústí ubralo a zápas se už jen dohrával. I když jak pro koho. Lukáš Žalčík se totiž trefil ještě jednou. Dorážka bekhendem mu zjevně mírně nesedla, nicméně to nezabránilo puku, aby si našel cestu do brány - 6:1. Prostějov tak nasypal Ústí na cestu šest dárečků. A vybudoval si opět náskok na své pronásledovatele.

Ohlasy trenérů

Ladislav Lubina (LHK Jestřábi Prostějov):
Utkání jsme chtěli rozehrát jinak než jsme do něho vstoupili. Až do prvního vyloučení se hrálo na naší půlce hřiště. Poté jsme začali hrát podle toho, na co jsme se připravovali a dostali jsme se do tříbrankového vedení. Dále jsme hru kontrolovali a dovedli utkání do vítězného konce. Jsme spokojeni se ziskem tří bodů.

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí n.L.):
Dnes rozhodla první třetina, kterou jsme prohráli 3:0. Branky, které dostáváme jsou jako přes kopírák. Nejsme schopni kotouče dostávat půl metru z pásma a jsme nedůrazní v předbrankovém prostoru. Hráčům nelze vytknout jejich snahu a bojovnost, ale bohužel hrají to, na co v současné době mají. Jestliže máme věkový průměr 21 let, ty chyby zkrátka dělat budou.

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže