Ú s t í n/L. - Ani krátká přestávce ústecké hokejisty nezastavila. První dvě třetiny byli v režii domácích, kteří se postupně dostali do šestibrankového vedení. Ve třetí třetině sice přišlo Ústí o nulu, Frýdek se prosadil hned dvakrát, ale na tom, kam poputují tři body, to již nic nezměnilo. Další zápas je na programu už ve čtvrtek 19. 12. od 18:00 hod.
st 18. 12. 2019, ZS Ústí n/L
Ústecký Slovan s.r.o.
HC Frýdek-Místek
6:2 3:0, 3:0, 0:2

Branky a nahrávky: 8. Kružík (Vl. Brož, Pšenička), 17. Ma. Svoboda (Vildumetz, Tůma), 17. Maršoun (Filip, Kordule), 26. Tůma (Vildumetz), 34. Severa (Kružík), 38. Pšenička (Kružík) – 54. Klimša (Stuchlík, Bartko), 58. Kaukič (Eret, J. Adámek). Rozhodčí: Jechoutek, Valenta – Votrubec, Janíček. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 522. Střely na branku: 23:34. Zblokované střely: 8:3. Vhazování: 34:30. Průběh utkání: 6:0, 6:2.

Ústecký Slovan s.r.o.: Brízgala (Stahl) – Smetana, Müller, Hes, Vl. Brož, Zukal, Veber – Severa, Pšenička, Kružík – Ma. Svoboda, Vildumetz, Tůma – Filip, Kordule, Maršoun – Grim, Houška, M. Harkabus.

HC Frýdek-Místek: L. Daneček (41. Loubal) – M. Adámek, L. Kovář, J. Michálek, J. Adámek, Hrachovský, D. Stránský – Kafka, Hladonik, Tomi – Kofroň, Stuchlík, Mikulík – Kaukič, Klimša, Przybyla – V. Nestrašil, Motloch, Eret.

Komentář

V první velké šanci utkání se objevil domácí Houška, Daneček ale zasahovat nemusel. Na druhé straně si první zákrok zapsal Brízgala, který zneškodnil Kafku i Tomiho. Jako první se dnes radovali ústečtí. Nahození Brože tečoval nechytatelně Daniel Kružík. Poté přišla série skvělého Brízgaly. Ten si poradil se všemi střely soupeřů, mezi ty největší patřily pokusy Stuchlíka a Hladoníka. Tlak hostů zastavilo vyloučení a Slovan přesilovou hru využil k navýšení svého vedení. Krásnou přesilovkovou kombinaci zakončil Matyáš Svoboda, který si položil brankaře a zakončil do prázdné branky. A to ještě nebylo vše, domácím stačilo třináct vteřin a opět se radovali ze vstřeleného gólu. Petr Maršoun dostal, zcela osamocen, přihrávku do mezikruží a prostřelil Danečka. Poslední obrovskou příležitost zaznamenal mladý Harkabus, ten už uklízel za bezmocného brankaře hostů, na poslední chvíli ovšem natáhl hokejku a zabránil tak další brance - 3:0

Druhá třetina byla ve znamení častého vylučování. Při první ústecké přesilovce jsme viděli jeden velký závar před brankou hostí, ani jeden z hráčů ale nedostal puk za Danečkova záda. Po chvíli už se ale domácí radovali, Martin Tůma zavěsil nechytatelně pod víko. Na druhé straně byli v dobrých pozicích Kofroň a Kafka, nicméně Brízgala byl dnes snad neprůstřelný. Špatnou produktivitu Frýdku-Místku domácí trestali. Dělovku na Danečka vyslal Jiří Severa a rozvlnil popáté síť soupeřovy branky. Později začaly přicházet přesilové hry i pro hosty, dokázali si vytvářet slibné příležitosti, všichni ovšem ztroskotali na Adamu Brízgalovi. O slovo se tedy opět přihlásil Slovan a Tomáš Pšenička napodruhé překonal Danečka. V závěru třetiny ubránili domácí dlouhé oslabení tři na pět – 6:0

Poslední dějství bylo již ve znamení poklidné hry. Oba týmy tušily, že je výsledek utkání de facto rozhodnutý. Na straně hostů došlo ke střídání brankařů. Danečka vyměnil v brankovišti Loubal, na jehož překonání ústečtí nenašli ani jednou recept. To na druhé straně se Frýdku-Místku podařilo výsledek alespoň zkorigovat. David Klimša a Lukáš Kaučik dokázali v závěru utkání prostřelit Brízgalu a zkazit mu tak čisté konto z dnešního utkání – 6:2

Ohlasy trenérů

Jaroslav Roubík (HC Slovan Ústí nad Labem): Tak do dnešního zápasu jsme nevstoupili moc dobře. Soupeř tam měl asi čtyři šance a díky brankáři jsme ten začátek ustáli a to bylo důležité. Hlavní je, že jsme nedostali gól a potom se to zlomilo těmi třemi rychlými góly po sobě. Když se soupeř chtěl ve druhé třetině přiblížit nebo zlepšit hru, tak dostali další branku a to je položilo na tolik, že jsme si poté ten zápas pohlídali. Je škoda, že jsme si ke konci nechali dát dva góly, ale zápas můžu hodnotit kladně.

Vlastimil Wojnar (HC Frýdek Místek): Určitě rozhodla první třetina, protože tam jsme si vytvořili dostatek šancí, které jsme bohužel nevyužili. Naopak jsme po první třetině prohrávali 0:3, protože to co Ústí proměnilo, tak my ne a potom se to už težce stahuje. Ve druhé třetině jsme si řekli, že to zkusíme, že půjde o ten první gól, dostali jsme na 0:4, a potom už se to sesypalo. Zachránila to aspoň ta třetí třetina, kdy jsme dali dva góly a ten výsledek upravili, ale jinak to bylo z naší strany velmi špatné.

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže