Ú s t í n/L. - Náročnou a tvrdou bitvu dnes svedli junioři. V zápase několikrát vedli a nakonec se jim podařilo urvat všechny tři body. O vítěznou branku se postaral Jakub Tot.
ne 24. 11. 2019, ZS Ústí n/L
Ústecký Slovan s.r.o.
HC Chrudim
5:4 2:2, 1:0, 2:2

Branky a nahrávky: 10. Harkabus (Mareš), 18. Mareš (Harkabus, Janoušek), 38. Tot (Stuchlý, Harkabus), 47. Šindelář (Gottfried, Čermák), 50. Tot (Harkabus, Šindelář) – 11. Hebek (Hrdlička), 14. Votava (Tomin, Felcman), 43. Kmoníček (Felcman, Obr), 50. Formánek (Pavlík). Rozhodčí: Knapík – Kába, Bublová. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4.

Ústecký Slovan s.r.o.: Volke – Gottfried, Jarábek, Mareš, Šešina, Stuchlý, Polata, Štěpánek – Matloch, Hampl, Šindelář, Brandner, Harkabus, Janoušek, Tot, Čermák

HC Chrudim: Matoušek – Dubovčí, Hybeš, Obr, Prýl, Pejzl, Heligr, Odehnal, Votava, Tomin – Kmoníček, Felcman, Hrdlička, Hykl, Formánek, Cimburek, Pavlík, Hebek, Langr

Komentář

Již od začátku utkání jsme mohli sledovat velmi důraznou a tvrdou hru od obou celků. Hosté si pomalu žačali budovat tlak, ale jejich snahy vyústily pouze k tomu, že Hebek orazítkoval břevno. A tak to byli domácí, kteří nakonec vstřelili úvodní branku, když si Matěj Harkabus převzal kotouč od Mareše, prosmýkl se mezi obránci střelou k tyči otevřel skóre. Vedení však Slovanu nevydrželo příliš dlouho, jelikož hosté dokázali využít nedůraz v ústecké obraně, když Hrdlička dokázal najít zpoza branky volného Lukáše Hebka, který následně překonal Volkeho. Zanedlouho dokázali hosté stav utkání otočit, když se po závaru před brankou dostal k puku Jakub Votava, který následně neměl problém trefit odkrytou branku. Domácí však druhá inkasovaná branka probudila a ti se poté hnali za vyrovnáním. Tato zvýšená snaha se jim vyplatila, když ve vlastním oslabení ujeli do úniku Harkabus s Erikem Marešem a druhý jmenovaný dokázal následně celou akci přesně zakončit a vyrovnal tak stav utkání.

Prakticky od začátku druhé třetiny domácí tlačili Chrudim a do ničeho svého soupeře nepouštěli. Za to sami se dokázali dostat do několika nadějných příležitostí. Avšak ani Janoušek, ani Čermák nedokázali Matouška prostřelit. Tato neproduktivita se jim mohla následně vymstít, když ujížděl sám na Volkeho Kmoníček, ale na Volkeho si nepřišel. Domácí se před koncem třetiny přeci jen dočkali, když se k odražené střele Janouška od zadního mantinelu dostal Jakub Tot a dorazil puk za Matouškova záda.

Úvod třetího dějství vyšel hostům na jedničku, když Felcman ujel ústecké obraně a naservíroval puk Michalu Kmoníčkovi, který neměl problém trefit odkrytou klec. Ústí však dokázalo bleskově odpovědět, když během přesilovky našel Gottfried křižnou přihrávkou volného Víta Šindeláře, jenž následně zavěsil do Matouškovy branky. Avšak ani tento stav netrval příliš dlouho, jelikož se dokázal z mezikruží prosadit Zdeněk Formánek a vyrovnal tak opět skóre. Ústí si však své vedení bleskově vzalo zpět, když Matouška nekompromisně propálil Jakub Tot. Poté byl na ledě k vidění velmi nehezký obrázek, když po souboji zůstal na ledě ležet domácí Jaroslav Šešina a následně musel být odvezen sanitkou. Ke konci utkání se ještě jednou musel předvést Volke, když skvěle vykopl puk směřující do branky a udržel tak domácím výhru.

Ohlasy trenérů

Radek Brázda (HC Chrudim): Tyto zápasy, když cesta trvá tři hodiny jsou velmi náročné, ale myslím si, že jsme ukázali, že tu můžeme hrát, až tedy na třetí třetinu, která už byla nervózní a mohlo dojít k vážnému zranění jednoho z hráčů. Ke konci utkání už docházely síly a bylo to velmi hektické a já jsem rád, že se tomu klukovi, co dostal ten náraz, nakonec nic nestalo a můžu gratulovat celému týmu Ústí, že to utkání utáhli do vítězného konce.

Jiří Merta (HC Slovan Ústí nad Labem): První třetinu jsme nastoupili do zápasu, ale nehráli jsme příliš dobře, všechno bylo takové utahané a pomalé. Druhou třetinu jsme se zvedli a měli spoustu šancí, ale dali jsme málo branek. Třetí třetina tedy byla už dost nervózní, bylo tam hodně vyloučení, ale nakonec jsme to s vypětím sil uhráli. Máme teď vlastně dva zraněné hráče a dohrávali jsme to ve třinácti lidech, za co musím poděkovat hráčům, že to takhle zvládli a zasloužili si tři body.

Sdílet článek na sociálních sítích

Junioři

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže