Ú s t í n/L. - Junioři Slovanu pokračují na vítězné vlně! Tentokrát jejich formu odnesla pražská Kobra, jenž padla na ledě našich mladíků v poměru 5:2. Základ úspěchu tkvěl ve vynikajícím nástupu do utkání, když se během prvních dvou minut dokázal Slovan prosadit hned dvakrát. Junioři si zapsali čtvrtou výhru v řadě!
ne 13. 10. 2019, ZS Kobra
Ústecký Slovan s.r.o.
HC Kobra Praha
5:2 3:1, 1:1, 1:0

Branky a nahrávky: 1. Harkabus (Mareš, Janoušek), 2. Šindelář (Macel), 18. Harkabus (Šešina), 36. Tot (Harkabus, Mareš), 60. Gottfried – 20. Cichoň (Káninský, Skalík), 35. Výrut (Míšek). Rozhodčí: Wagner – Axman, Povová. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:1. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2.

Ústecký Slovan s.r.o.: Volke – Gottfried, Mareš, Šešina, Stuchlý (A), Polata, Štěpánek – Janoušek (A), Brandner, Šindelář, Harkabus (C), Macel, Hampl, Tot, Čermák.

HC Kobra Praha: Ondrík – Skalík, Skorčík, Vandirek, Suda, Ženíšek, Stejskal, Cichoň – Stupka, Výrut, De Sousa, Míšek, Mucha (A), Ksandr, Sup, Šálek (C), Škutina, Káninský, Černý.

Komentář

Junioři Slovanu vlétli do utkání s Kobrou opravdu raketově. Po pětadvaceti vteřinách hry otevřel skóre svou ranou kapitán Matěj Harkabus – 1:0. Domácí však neměli dost a po šedesáti čtyřech vteřinách hry zvyšoval ranou o tyč Erik Mareš – 2:0. První šance Kobry přišla v páté minutě, ale Richard Mucha neuklidil skákající kotouč do odkryté branky. Slovan poté nevyužil dvě velké šance zásluhou Adama Janouška, kterého v obou případech vychytal Matyáš Ondrík. Slovan se tak radoval z třetí branky až dvě minuty před první sirénou. Druhou branku v zápase zapsal po úspěšné teči Matěj Harkabus – 3:0. Těsně před koncem první periody šel však Slovan do tří a Kobra stihla dvojnásobnou přesilovku využít po šestadvaceti vteřinách. Po ráně od modré mohl zvedat ruce nad hlavu Jakub Cichoň – 3:1.

Druhá třetina začala ve čtyřech na obou stranách a první ránu a šanci si zapsal Adam Janoušek, jehož pokus z kruhu však kryl do lapačky Ondrík. Další šanci Slovanu měl obránce Jaroslav Šešina, nicméně jeho rána z kruhu cinkla pouze o brankovou konstrukci. Kobra začala postupem času zvyšovat aktivitu a byla lepším týmem, ale Jakub Volke nebyl překonán, a to ani po velké šanci Jana Výruta, kterému před prázdnou brankou kotouč přeskočil hůl. Doslova tutovku spálil poté hostující Richard Mucha, který obdržel přihrávku přes brankoviště, ale ve vyložené šanci selhal a minul branku. Kobra nakonec byla odměněna za svou aktivitu. Pět minut před koncem prostřední části se protáhl kolem mantinelu Jan Výrut a bekhendem zavěsil pod horní tyč – 3:2. Slovan snížení zdravě nakoplo a minutu nato dokázal vrátit klid na domácí hole přesnou ranou Jakub Tot – 4:2.

Pražané nastoupili do třetí třetiny v početní převaze a tu mohl využít nejlepší hráč Kobry Mansúr Káninský, ale s jeho střelou z mezikruží si Jakub Volke poradil. Jakubu Volkemu se znovu asi hodně ulevilo, když před odkrytou brankou netrefil dobře kotouč hostující Richard Mucha. Ojedinělou šanci domácích ve třetí třetině měl Jáchym Čermák, ale kotouč za první tyč nedokázal zasunout. Trochu náhodně se deset minut před koncem kotouč odrazil před domácí brankou od Romana Vandireka a kotouč se vykutálel za Volkem, těsně vedle pravé tyče. Pět minut před závěrečnou sirénou Erik Mareš dokázal vystihnout rozehrávku Kobry a jeho dělovku musel vytěsnit svou maskou Matyáš Ondrík. I domácí udělali chybu v rozehrávce a Mansúr Káninský šel sám na Volkeho, ale hostující útočník svou ranou minul prosto mezi třemi tyčemi. Hattrick a rozhodnutí měl na hokejce domácí Matěj Harkabus. K němu se odrazil kotouč před brankou, ale nedokázal jej zasunout do sítě, jelikož mu odskočil od hole. V závěru zkoušela Kobra hru v šesti a Richard Mucha tečoval jen těsně vedle domácí branky. Konečnou podobu výsledku nakonec dal domácí Pavel Gottfried, jenž trefil prázdnou branku Kobry – 5:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Merta (HC Slovan Ústí n.L.): „My jsme dneska vyhráli za tři body a je to dneska jediné co nás může těšit. Předvedená hra nebyla dobrá, málo jsme bruslili. My jsme odehráli dobře akorát první třetinu, ta měla dobré parametry, ale poté to z naší strany bylo špatné a propadli jsme úplně ve všem. Jakub Volke dneska v brance odchytal dobré utkání. “

Miloš Pecka (HC Kobra Praha): „My jsme do utkání vstoupili velmi špatně. Ve druhé minutě jsme prohrávali o dvě branky. Poté se hra vyrovnala, měli jsme i šance, ale soupeř na rozdíl od nás byl produktivní a využil našich chyb. My jsme své šance bohužel dnes neproměnili a to nám chybí v každém utkání, naopak každý soupeř nás za chyby trestá. “

Sdílet článek na sociálních sítích

Junioři

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže