Ú s t í n/L. - Druhou čtvrtinu zahájil Slovan těsnou prohrou s pražskou Slavií. O duelu rozhodla zejména první perioda, kterou Slovan prohrál o dvě branky, a ač snížil na rozdíl jediné branky zásluhou Daniela Kružíka, na body to dnes nestačilo. Slavia pečetila svou výhru gólem do prázdné branky. Další utkání čeká Slovan již ve středu v Jihlavě.
po 21. 10. 2019, ZS ústí n/L
Ústecký Slovan s.r.o.
HC Slavia Praha
2:4 1:3, 0:0, 1:1

Branky a nahrávky: 5. Tůma (Vildumetz, Maršoun), 48. Kružík (Pšenička, Smetana) – 3. Šmerha (Vampola, Vlček), 10. T. Duda (Šteiner, J. Doležal), 18. Vrdlovec, 60. Hejda (Vrdlovec, J. Novák). Rozhodčí: Radek Wagner, Josef Barek – Richard Coubal, Michal Janíček. Vyloučení: 5:6, navíc Jan Havel (UNL) 10 minut OT - vražení na hrazení - Petr Vampola (Slavia Praha) 10 minut OT - nesportovní chování. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 818. Střely na branku: 35:32. Zblokované střely: 4:4. Vhazování: 28:37. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4.

Ústecký Slovan s.r.o.: Stahl – Hes, D. Krejčí (C), Vl. Brož (A), Smetana (A), Veber, Zukal – Tůma, Vildumetz, Maršoun – Kružík, Pšenička, Krliš – J. Havel, Kordule, O. Bláha – Jelínek, Dörner, Filip.

HC Slavia Praha: Michajlov – J. Novák (C), T. Duda, Ryzák, P. Hořava, Hejda, Barák, Steinocher – Vlček, Vampola (A), Šmerha – Šteiner, Vrdlovec, J. Doležal (A) – Všetečka, Kohút, M. Ondráček – Martínek, Furch, Jar. Brož.

Komentář

Začátek utkání byl velmi aktivní od obou celků a na obou stranách bylo k viděni několik nadějných příležitostí. Slavii se poté naskytla příležitost přesilové hry, kterou velmi rychle dokázala využít, když se z levého kruhu do puku opřel Tomáš Šmerha , který propálil Stahla. Ústí však velmi rychle dokázalo srovnat, když krásnou kombinaci zakončil mezi betony Martin Tůma. Hosté se po inkasované brance velmi rychle vzpamatovali a ujali se režie zápasu a domácí nepouštěli do vážnějších šancí. Tento tlak dokázal nakonec využít Tomáš Duda, který využil přečíslení přesnou střelou mezi betony Stahla. Tlak hostů však stále pokračoval a ti dokázali ještě před koncem třetiny vstřelit další branku, když z pravé strany nahodil před branku Daniel Vrdlovec, jehož nahrávku si do branky srazil jeden z domácích hráčů.

Začátek druhého dějství opět patřil hostům, kteří několikrát mohli navýšit své vedení, ale proti byl David Stahl, který nejprve skvěle vychytal Brože a poté i Ryzáka. Slovan se postupně dostal na koně a několikrát mohl snížit, ale ani Kružík, ani Smetana však neuspěli, jelikož ve hostující brance stál výborný Martin Michaljov. Minutu před koncem byli domácí nejblíže snížení, když se k odraženému puku dostal Petr Maršoun, ale kotouč netrefil ideálně a minul tak odkrytou klec a stav utkáni tedy zůstal stále 1:3.

Z úvodu třetí třetiny si hosté zahráli minutu a půl přesilovku pět na tři, ale domácí ji zodpovědně dokázali ubránit a poté i ve čtyřech sami hrozili, když se ke střele dostal Krejčí, ale těsně minul pravý horní růžek. Domácí se opět pomalu začali dostávat do tlaku, což vyústilo v přesilovku, která mohla být po vyhození kotouče mimo kluziště dokonce pět na tři, ale domácí hráči trest odvolali v duchu fair-play, což si vysloužilo u diváků potlesk. Odměna za sportovní chování se dostavila téměř okamžité, když se po křižné přihrávce Pšeničky opřel do kotouče Daniel Kružík a snížil na rozdíl jediné branky. Po této brance jsme na ledě viděli spíše boj než hokej, kdy oba týmy hrály velmi tvrdě na úkor hokejovosti. V závěru utkání zkoušeli hru bez brankáře, která se však domácím vůbec nepovedla a z vlastní poloviny zvýšil na konečných 4:2 Tadeáš Hejda.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): Zápas jsme dnes prohráli v 1. třetině, kdy jsme třikrát inkasovali. Zvedli jsme se ve druhé části, kde jsme hráli čtyřikrát přesilovou hru, měli plno šancí, ale branku jsme nedali. Ve 3. třeině jsme ubránili dvě oslabení, poté jsme snížili, měli další šance, ale bez efektu. Hokej je o gólech, proto jsme prohráli.

Miloš Říha ml. (HC Slavia Praha): Zápasy jdou rychle za sebou a je to hodně těžké, občas se urodí nějaké překvapení a já jsem rád, že se dnes neurodilo tady. V první třetině jsme měli dobrý pohyb, více ze hry a zaslouženě jsme vedli. Kdybychom přidali čtvrtou branku, asi by bylo utkání rozhodnuté. My jsme poté přestali zbytečně hrát, měli jsme hodně vyloučených a dostali jsme domácí do hry. Po snížení domácí ještě více ožili, ale myslím si, že až na jednu situaci jsme ten závěr zvládli velice dobře.
Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže