Ú s t í n/L. - V rámci druhého kola se Slovan utkal na domácím ledě s Jihlavou. Po vyrovnaném utkání prohrál Slovan s Duklou těsně 2:3. Za domácí se prosadil Maršoun a Vildumetz. Další utkání čeká ústecký celek na ledě Budějovic v pondělí 16. 9. 2019 od 17:30 hodin.
so 14. 9. 2019, ZS Ústí n/L
Ústecký Slovan s.r.o.
HC Dukla Jihlava
2:3 0:0, 1:2, 1:1

Branky a nahrávky: 34. Maršoun (D. Merta), 58. Vildumetz (Stahl) – 28. Čachotský (Poletín, Vála), 29. Anděl (D. Čermák, Chlubna), 50. Lichanec (Čachotský). Rozhodčí: Grech, Dědek – Kleprlík, Roischel. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 724. Střely na branku: 17:28. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3.

Ústecký Slovan s.r.o.: Stahl – Zelingr, Müller, Hes, Vl. Brož (A), D. Málek, Veber, Zukal, M. Zdvořáček – J. Havel (A), O. Procházka, Vildumetz – Kružík, Roubík (C), Severa – Maršoun, D. Merta, Wojnar – O. Bláha, Kordule.

HC Dukla Jihlava: Lundström – Piegl, J. Pohl, Půža, J. Holý, Staněk, D. Kolář, Vála – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Poletín, Čachotský (A), Lichanec – Fronk, A. Zeman, Jiránek (A) – Harkabus, D. Čermák, Chlubna.

Komentář

Do první třetiny vstoupily oba celky ve velmi svižném tempu a tak divák mohl sledovat velmi vyrovnaný úvod utkání, který však nepřinesl žádnou nebezpečnější šanci. Nejblíže úvodní brance utkání byl hostující Procházka, který se mezi kruhy dostal osamocený ke střele, avšak jeho pokus minul horní růžek branky jen o několik centimetrů. Dále se také dostal po levé straně k dvojímu zakončení Jiránek, první střelu zastavil Stahl a druhou poté tyč. Nakonec se žádný z pokusů nesetkal s úspěchem a tak první třetina skončila nerozhodně 0:0.

Úvod druhého dějství patřil hostům, kteří domácí Slovan prakticky do ničeho nepustili a dokázali si vypracovat několik nadějných šancí. Tento tlak se Jihlavě vyplatil, jelikož po závaru před Stahlem dokázal puk protlačit za jeho záda Tomáš Čachotský a poslal hosty do vedení. Zanedlouho přidal další branku Lukáš Anděl, který osamocen vypálil z mezikruží do vinglu ústecké branky a navýšil vedení hostů. Hosté dále tlačili, ale domácí dokázali snížit prakticky z první šance, když Merta našel volného Petra Maršouna, který krásnou střelou dokázal snížit. Jihlava dále tlačila, ale další branka již nepadla a tak druhá třetina skončila v poměru 1:2.

Třetí třetinu opět lépe začali hosté a hned z úvodu několikrát prověřili Stahla. Zvýšenou aktivitu dokázali jihlavští proměnit ve třetí branku, když nedůraz ústecké obrany využil Peter Lichanec, který se prosmýkl mezi obránci a prostřelil Stahla. Domácí se poté snažili zdramatizovali vývoj zápasu, což se jim povedlo, když střela Tomáše Vildumetze po teči hostujícího obránce zapadla do jihlavské branky. Slovan v závěru zkoušel ještě hru v šesti, ale další branku už vstřelit nedokázal a tak utkání skončilo 2:3.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): ,,Myslím si, že to byl dnes vyrovnaný zápas. Jihlava patří mezi tři favority soutěže, myslím si, že se nemáme za co stydět. Zápas se rozhodoval ve druhé třetině, když jsme začali špatně. Čtyři nebo pět minut jsme nebyli schopni vyhodit puk z obranného pásma a pak jsme, během dvou minut dostali dva góly. Na druhou stranu musím ocenit bojovnost týmu, který bojoval až do konce, tam jsme měli ještě v posledních vteřinách šanci na vyrovnání. Jsme spokojeni s výkonem a doufám, že nás tady ta porážka poučí do dalších zápasů.“

František Zeman (HC Dukla Jihlava): ,,Věděli jsme, že nás dnes v Ústí nečeká jednoduché utkání, což se potvrdilo. Viděli jsme utkání, co hráli na Slavii, tam hráli velice dobře a my jsme se na ně, jak se říká, chystali. Jsme rádi, že se to zúročilo a že si odvážíme tři body.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže