Ú s t í n/L. - Tak to bylo velmi bojovné utkání! Oba týmy se po rozehrávací první třetině ve velkém přetahovaly v útočných příležitostech a otáčelo se také vedení, střídavě na jednu, či na druhou stranu! Šťastnější byl ale německý tým, který v závěru udržel nejtěsnější vedení, a to přes řadu oslabení a masivní ostřelování jejich branky od ústeckých hráčů.
čt 15. 8. 2019, ZS Ústí n/L
Ústecký Slovan s.r.o.
Dresdner Eislöwen
4:5 0:2, 3:1, 1:2

Branky a nahrávky: 24. Merta, 29. Maršoun (TS), 32. Wojnar (Maršoun), 55. Zukal (Maršoun, Wojnar) – 14. Lamoureux (Mitchell, Lavallé), 20. Knackstedt (Lamoureux, Huard), 33. Walther (Pleimeier), 46. Knackstedt (Huard, Kretschmann), 47. Hanusch (Mitchell). Rozhodčí: Novák, Knapík – Biedermann, Dyršmíd. Vyloučení: 1:8, navíc Knackstedt (DRD) - 5 + OK. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:5, 4:5.

Ústecký Slovan s.r.o.: Volke – Brož (C), Veber, Zich, Müller, Hes, Mareš, Zukal, Zdvořáček – Severa, Roubík (A), Bláha O. – Kalaj, Dörner, Filip – Havel, Merta, Bláha M. – Maršoun, Wojnar, Kordule.

Dresdner Eislöwen: Proske (30. Eisenhut) – Zauner, Lavallé, Dotzler (A), Kramer, Uplegger, Hanusch, Ribnitzky, Heyter – Biezais, Lamoureux, Mitchell (A), Huard, Kretschmann, Knackstedt, Ritter, Pleimeier (C), Walther, Rupprich, Knobloch, Jentsch.

Komentář

Úvodní výraznější šanci zápasu zaznamenal v páté minutě Maršoun, jehož střelu hostující brankář vyrazil. První přesilovku si v šesté minutě zahráli domácí hokejisté. Martin Zdvořáček zakončoval od modré čáry, ale neuspěl. První polovina třetiny se nesla ve znamení velkého množství nepřesností na obou stranách. Jako první se prosadili hostující hokejisté. Volkeho prostřelil ve 14. minutě Mario Lamoureux, který tečoval nahození od modré čáry. Vyrovnat mohl Jaroslav Roubík, jehož ránu vyrazil Proske před sebe a o zbytek se postarali obránci. V závěru třetiny hrál Slovan znovu přesilovku, ale ani druhou početní výhodu neproměnil. Naopak sedm sekund před první sirénou pálil z předbrankového prostoru osamocený Jordan Knackstedt a překonal Volkeho. Po první třetině platil stav 0:2

Z kraje druhé třetiny hráli domácí přesilovku, kterou sice neproměnili, ale po jejím skončení se dokázali prosadit. Z bezprostřední blízkosti po pěkné individuálním výjezdu před branku uspěl David Merta. Následně se dostal do další velké šance, ale jeho ránu tentokrát zastavil brankář. Krátce před polovinou zápasu dokázal Slovan vyrovnat díky brance z trestného střílení. Sám proti brankáři Pavel Maršoun uspěl, rozhodl se pro blafák a puk poslal přesně pod horní tyčku. V čase 31:27 dokázal Slovan otočit průběh zápasu z 0:2 na 3:2. Pavel Maršoun vyslal do brejku Jakuba Wojnara, který zakončil mezi betony drážďanského brankáře. Ústecká radost netrvala dlouho, soupeř rychle srovnal. Nadvakrát prostřelil Martina Volkeho Timo Walther. První jeho ránu brankář vyrazil, dorážka mířila nechytatelně pod horní tyčku. V závěru druhé třetiny se mohlo Ústí dostat do vedení, ale jeden z hráčů netrefil odkrytou branku. Po čtyřiceti minutách hry platil stav 3:3.

V úvodu třetí třetiny hrál Slovan aktivně, vypracoval si velké šance, které byly zakončené nepřesnými střelami. Na druhé straně skokem a nataženou lapačkou vyrazil střelu soupeře Martin Volke. Ústecký brankář ale inkasoval ve 46. minutě, ránou do horního růžku se prosadil Jordan Knackstedt. Následně se prosadili hosté znovu, odražený kotouč poslal do odkryté části branky Steve Hanusch. Zhruba v polovině třetiny dostal Slovan možnost dlouhé přesilovky pět na tři. Nejprve Zdvoráčkova střela skončila na tyči, a pak se už domácí prosadili. V 55. minutě pálil přesně Lukáš Zukal od modré čáry, a tak zdramatizoval závěr zápasu. V závěru zápasu hrál Slovan dvakrát v početní výhodě, ale vyrovnat nedokázal. Hosté vyhráli 5:4.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem): Sice jsme prohráli, ale herní projev se nám líbil daleko více než v předchozích zápasech. Trochu jsme zaspali první třetinu, o přestávce jsme si k tomu něco řekli. Výkon ve druhé třetině se rapidně zlepšil, za stavu 3:3 Jarda Roubík netrefil prázdnou branku. Minulý týden jsem říkal, že se teď budeme věnovat přesilovkám, ale ještě jsme se k nim nedostali. Bylo to znát, dnes jsme měli hodně početních výhod a nevyužili jsme je. Teď se věnujeme hernímu systému, na přesilovky dojde příští týden.
Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže