Ú s t í n/L. - V rámci 51. kola přivítal Slovan na domácím ledě souseda z tabulky, Benátky nad Jizerou. Svého oblíbeného soupeře porazil Slovan potřetí v sezoně a připsal si tři body! Dvě branky vstřelil Martin Šťovíček, a při svém debutu v dresu Slovanu se prosadil Kryštof Ouřada. Další utkání čeká Slovan hned ve středu na ledě jihlavské Dukly.
po 28. 1. 2019, ZS Ústí nad Labem
Ústecký Slovan s.r.o.
HC Benátky nad Jizerou
3:1 1:0, 2:0, 0:1

Branky a nahrávky: 10. Šťovíček (Chlouba), 28. Ouřada (Ma. Svoboda), 39. Šťovíček (Chlouba) – 51. Najman (Kunst, D. Špaček). Rozhodčí: Micka, Obadal – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 459. Střely na branku: 33:29. Zblokované střely: 10:18. Vhazování: 29:22. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Ústecký Slovan s.r.o.: Stezka – M. Zdvořáček (A), D. Málek, Seemann, Hes, Zukal, Mert (C) – J. Veselý, Roubík (A), Schwamberger – Chlouba, Šťovíček, Krliš – Tůma, Čermák, T. Jandus – Ma. Svoboda, Gottfried, Ouřada.

HC Benátky nad Jizerou: Pařík – Kolmann (C), Žůrek, Hampl, Kunst, Aubrecht, Maier – Wiencek, Chrtek, Průžek – Bittner (A), Šír, D. Špaček (A) – Rychlovský, Najman, Teplý – Klapka, Burda.

Komentář

Již od začátku první třetiny jsme mohli vidět poměrně vyrovnaný zápas, který nám toho v úvodu však mnoho nepřinesl. Ale domácí Slovan se dokázal prosadit z první vážnější akce, když Chlouba zpoza branky našel nehlídaného Martina Šťovíčka, který následně nasměroval puk pod břevno. Utkání poté pokračovalo v podobném rázu, ale ke konci třetiny měli více ze hry hosté, kteří mohli dvakrát vyrovnat. Nejprve sám mezi kruhy neprostřelil Stezku Hampl a o minutu později nepřekonal ústeckého brankáře ani Špaček, který ujel do samostatného úniku.

Druhá třetina pokračovala v rychlém tempu, kdy byl k vidění hokej nahoru, dolů. Domácím se povedlo zvýšit svůj náskok, když si Kryštof Ouřada převzal puk od Svobody a krásnou střelou vymetl pravý horní růžek. Benátky měly poté velkou příležitost ke snížení, ale Špaček nedokázal svou střelu při úniku dva na jednoho nasměrovat mezi tři tyče. Slovan toto zaváhání potrestal a dvě minuty před koncem třetiny na sebe natáhl Chlouba dva obránce a následně našel před odkrytou brankou Martina Šťovíčka, který pak měl už lehkou práci.

Třetí třetina byla od začátku v rukou hostů, kteří měli mnohem více ze hry a hrozili podstatně častěji než Slovan. Benátky si vypracovaly několik vyložených šancí, ale domácí držel skvěle chytající Aleš Stezka. Hosté se nakonec dočkali snižující branky deset minut před koncem, když se kotouč odrazil po střele Špačka k volnému Adamu Najmanovi, který ho poté uklidil do odkryté branky. Benátky poté do konce utkání dokázaly orazítkovat obě tyče domácí branky, ale další branku již nepřidaly a tak utkání končí v poměru 3:1.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí): Osmkrát jsme prohráli, tři body jsem hodně potřebovali. Jsem rád, že se nám je podařilo dneska získat. Po zápase ve Vsetíně jsme potřebovali zlepšit obrannou hru. To se nám dnes dvě třetiny dařilo. V té třetí byla naše hra poznamenaná vyloučeními. Hokej v první třetině mi připadal z obou stran jako v přípravných zápasech. Nevím, jestli jsme se přizpůsobili my jim, nebo oni nám, ale byl to takový hokej z přípravy. Za tři body jsme rádi.

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Myslím, že dnešní utkání bylo z obou stran podprůměrné. Kvalita utkání byla nízká, ale domácí měli lepší pohyb. Soupeř se dostal do tříbrankového vedení. Pak jsme dokázali snížit a ještě jsme trefili tyčku. Za dnešní výkon jsme si body nezasloužili. Ukázalo se, že nám hra Slovanu v letoší sezóně neseděla.
Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže