Ú s t í n/L. - Ústečtí v dnešním utkání nebyli schopni dát branku, i když několik jasných příležitostí měli, ale fantasticky chytající Dostál tuto možnost nepřipustil. Třebíč přerušila sérii čtyř pořážek a Slovan, díky dnešní výhře Kadaně se vrací zpět na poslední místo tabulky Chance Ligy. Další utkání čeká ústecký celek 8. 12. 2018 od 17 hodin na ledě HC Stadion Litoměřice.
st 5. 12. 2018, ZS Ústí nad Labem
Ústecký Slovan s.r.o.
SK Horácká Slavia Třebíč
0:2 0:1, 0:0, 0:1

Branky a nahrávky: 3. Süss (Vl. Brož), 57. Szathmáry (Raška, Vodný). Rozhodčí: Patrik Vokřál, Tomáš Veselý – Richard Coubal, Ondřej Kokrment. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 426. Střely na branku: 22:35. Průběh utkání: 0:2.

Ústecký Slovan s.r.o.: Stezka – M. Zdvořáček, M. Vágner, Jeřábek, Hes, Zukal, Mert, Weinhold – Gottfried, Krliš, Tůma – Davídek, Planý, T. Jandus – Jánský, J. Havel, D. Merta – Chrpa.

SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál – V. Čejka, Furch, Vl. Brož, Nedbal, D. Mikyska, L. Vágner, Szathmáry – M. Novák, Malec, Paták – Nedvídek, Mlynář, Kusko – Tadeáš Král, Vodný, Ferda – Raška, Havlát, Süss.

Komentář

Do první třetiny vstoupil aktivněji celek hostí, který chtěl odčinit sérii čtyř proher v řadě. Po pár neproměněných šancích a nepovedeném brejku 2 na 1 se tato aktivita Třebíči vyplatila. Po rychlé přihrávce bývalého hráče Slovanu Vladimíra Brože, se k puku dostal Jan Süss, který proklouzl okolo ústeckého obránce a svým vymetením pravého horního růžku poslal Třebíč do vedení. Po úvodním gólu se hra mírně uklidnila. Oba dva celky se dostaly k pár pěkným akcím, gólově se však ani jeden z týmů prosadit nedokázal. Na konci třetiny promarnil Slovan gólovou šanci, když jeden z domácích útočníků netrefil prázdnou branku.

Druhá třetina byla velice vyrovnaná a hra se přelévala ze strany na stranu. Na obou týmech byla vidět spíše opatrnost a důraz na obranu. Díky pilné obraně jsme ve druhé třetině viděli tři neproměněné přesilovky. Dvě ze strany Třebíče a jednu ze stranu Slovanu. Ke konci třetiny šla tečovaná střela těsně nad horní tyč Dostálovy branky. To byla však poslední výraznější akce druhé periody a Třebíč tak udržela do třetí třetiny vedení.

V třetí třetině byl jasně vidět tlak domácích a chtíč vyrovnat. Mohli jsme však vidět na obou stranách velké chyby v rozehrávce. Na začátku třetiny se tedy k žádným závažnějším akcím nedostalo. Slovan pak uzavřel Třebíč na dvě minuty v obranném pásmu. Ta však dokázala tlaku odolat a ubránila si vedení. Devět minut před koncem nabídl Radim Ferda Slovanu šanci na vyrovnání, když se nechal vyloučit za zdržování. Slovan však přesilovku nezvládl a Třebíč si stále držela vedení. Tři minuty před koncem se však po přihrávce zpoza branky dostal k puku Šimon Szathmáry a poslal Třebíč do dvoubrankového vedení. To už Slovan během posledních pár minut utkání nedokázal zvrátit a Třebíč si tak z ústeckého ledu odváží tři body.

Ohlasy trenérů

Martin Štěpánek (HC Slovan Ústí nad Labem): Hodnotí se mi to samozřejmě těžko, prohra a opět doma. Nedali jsme branku a bez té se nemůže vyhrávat v žádném sportu. Bohužel máme hrozně moc zraněných hráčů, a to hodně ovlivňuje mužstvo. Myslím si, že jsme se zlepšovali, někam se to posouvalo, ale zranili se nám hráči na Kladně i dnes, takže je to hrozně těžké. Sestavu dáváme dohromady v den utkání, ti hráči nejsou ani pořádně sehraní, ani ty přesilovky si nemají šanci pořádně sehrát. Kluci se snažili a myslím si, že kdyby ta branka padla, tak by je to nabudilo a dodalo by nám to sebevědomí. Musíme se především v tréninku zaměřit na prosazení.

Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč): My jsme rádi za jednu věc, a to že jsme udělali tři body, jelikož naše série porážek už byla dlouhá. Víme, že ta hra dneska nebyla úplně ideální, byla tam hlavně spousta chyb. Musíme se zase vrátit k jednoduchému hokeji. Brankář nás dnes podržel, udržel nulu, což značně pomohlo k naší výhře, ale jinak jsme se hokejově moc nepředvedli.

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže