Dnešní zápas na ledě Prostějova nepřinesl moc krásný hokej. I když statisticky měl více střel na bránu Slovan, nepodařilo se mu vstřelit ani jeden gól. Prostějov vstřelil dva góly a tím si zajistil vítězství. A tak Slovan neveze domů žádný bod. Další utkání sehraje Slovan před svými fanoušky 24. 11. 2018 od 16 hodin proti SK Trhači Kadaň.
st 21. 11. 2018, ZS Prostějov
LHK Jestřábi Prostějov
Ústecký Slovan s.r.o.
2:0 0:0, 1:0, 1:0

Branky a nahrávky: 37. Dvořáček (L. Luňák, Venkrbec), 45. Žálčík (L. Luňák, Račuk). Rozhodčí: Čech, Vondráček – Lukš, Novák. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1120. Střely na branku: 21:30. Průběh utkání: 2:0.

LHK Jestřábi Prostějov: Neužil – Mikliš, Rašner, D. Kolář, Havlík, Bažant, J. Zdráhal – Nouza, Divíšek, Karpov – Žálčík, Račuk, Starý – Dvořáček, Venkrbec, L. Luňák – Krejčiřík, Prokeš, Matýs.

Ústecký Slovan s.r.o.: Stezka – M. Jandus, Látal, Weinhold, Jeřábek, M. Zdvořáček, Mert – Jánský, T. Jandus, Melka – Severa, L. Volf, Chrpa – Planý, Davídek, Jícha – Tůma, Kropáček, Krliš.

Komentář

Úvod zápasu působil poněkud vlažně a už po minutě hry si každý fanoušek musel zhluboka oddychnout, když Jakub Neužil netrefil holí puk za brankou, ten se odrazil před ni a zde už naštěstí nebyl žádný z hostujících hráčů. Další minuty byl k vidění hokej plný nepřesností a první šance přišla až v půlce první periody, když Vojtěch Krejčiřík minul poloprázdnou bránu. Netrvalo dlouho a přišla další šance Jestřábů. Marek Račuk projel přes obránce a naservíroval kotouč úplně osamocenému Miklišovi, který ale prázdnou klec netrefil. Tlak domácích se stupňoval a hosté se ubránili jen za cenu dvou faulů a šli do tří. Domácí si v dvojnásobné přesilové hře vytvořili pouze jednu šanci a ani tu neproměnili. Stav byl tak po 1. třetině bezbrankový 0:0.

Do druhé části utkání už vstoupili Jestřábi daleko lépe. Po dvou minutách měl na hokejce gól Račuk, ale jeho dorážka našla pouze Stezkův beton. Ve 23. minutě pak Lukáš Luňák nahrával na modrou Rašnerovi, který vypálil, puk si následně našel David Dvořáček, ale jeho otočku kolem brány ústecký brankář přečetl a také lapil. O 40 sekund později byl vyloučený hostující Peter Jánský a domácí tak mohli vstřelit první gól zápasu. To se jim vůbec nevedlo, ale zanedlouho šli hokejisté z dalekého Ústí znovu do tří a šance už tak byla větší. Přesilová hra bohužel, ale neměla to správné kouzlo a hosté se znovu ubránili. V 33. minutě nabral skvělou rychlost hostující Kropáček, ale Neužil svůj tým podržel. Následovala šance Žalčíka, který už nestačil z velkého úhlu přestřelit ležícího Stezku. To ho ale ovšem nemuselo mrzet, protože Lukáš Luňák po vyhraném buly nahrál volnému Davidovi DVOŘÁČKOVI a ten krásně vymetl horní růžek hostující svatyně - 1:0! Chvíli před koncem druhé třetiny měl ještě šanci Severa, ale i toho Neužil skvěle vychytal. Na světelné tabuli pak tedy svítilo skóre 1:0.

Na začátku třetí třetiny měl hned několik zákroků domácí gólman, ale všechny pokusy hostů chytil a Jestřábi drželi stále hubený náskok. S tím byl ovšem znepokojen Lukáš ŽALČÍK, kterému to po pěkné kombinaci naservíroval Lukáš Luňák a fanoušci tak mohli slavit druhý gól- 2:0! Ve 47. putoval na trestnou obránce Kolář a jestřábí letka se musela bránit. Hosté nesehráli svou početní výhodu špatně, ale domácí hráči ji skvěle ubránili. Další minuty se odehrávaly většinou ve středním pásmu a čas rychle běžel. Čtyři minuty před koncem měli ještě šanci hosté, ale větší drama se už na prostějovském zimáku nekonalo. Jestřábi mohli slavit další 3 body a Jakub Neužil první vychytanou nulu v sezóně!

Ohlasy trenérů

Jiří Vykoukal (LHK Jestřábi Prostějov) - „Do utkání jsme vstoupili slušně. První třetina byla podle našich představ a měli jsme v ní několik šancí. Druhá třetina byla naopak z naší strany vůbec dobrá, naštěstí jsme ji vyhráli 1:0 a ve třetí třetině jsme hru trochu zlepšili. Nicméně důležitější než předvedená hra, jsou důležité tři body.“

Tomáš Mareš (HC Slovan Ústí nad Labem) - „V dnešním zápase nevyhrál lepší tým, tím jsme byli my. Ale platí, pokud se nedá gól, nemůžeme vyhrát. Dnes, stejně jako v zápase s Českými Budějovicemi, jsme soupeře přestříleli a neproměnili jsme čtyři samostatné nájezdy a několik dalších přečíslení. V současné době tu není ten pravý střelec, který by tu šanci proměnil. Jeden tu být mohl, bohužel dnes hraje v Kadani, protože trenérům před námi se nehodil do koncepce. Stejně tak nechápu, jakým způsobem byli vybíráni útočníci. Dnes tu máme devět pravých křídel a pouze dva střední útočníky a tři levá křídla. Mužstvu není co vyčíst, zápas odmakalo na 100 %. Zítra mají hráči volno a od pátku se budeme připravovat na Kadaň.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže