Ú s t í n/L. - V rámci 25. kola přijel na ústecký led lídr soutěže, českobudějovický Motor. Slovan svého soupeře v mnoha fázích zápasu přehrával, nicméně nevyužíval své šance a narážel na skvělého Jana Strmeně v brance Motoru. Naopak vedoucí tým soutěže byl efektivní v koncovce a odváží si tak na jih Čech tři body. ZÁPAS BYL KONTUMOVÁN VE PROSPĚCH DOMÁCÍHO CELKU!
po 19. 11. 2018, ZS Ústí nad Labem
Ústecký Slovan s.r.o.
ČEZ Motor České Budějovice
kont. 0:0, 0:2, 0:2

Branky a nahrávky: 22. M. Novák (Gilbert, Kutlák), 31. Pýcha (Babka, Šimánek), 48. Fillman (Pýcha, R. Přikryl), 52. Gilbert (M. Novák) . Rozhodčí: Souček, Vokřál – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. Diváci: 642. Střely na branku: 47:41. Zblokované střely: 10:11. Vhazování: 30:36. Průběh utkání: 0:4.

Ústecký Slovan s.r.o.: Stezka – M. Jandus, Látal, Weinhold, Jeřábek, M. Zdvořáček (A), Mert, Zukal – Jánský, T. Jandus (C), Melka – Severa, L. Volf, Chrpa – Tůma, Pšenička, Davídek (A) – Jícha, Kropáček, Krliš.

ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň (Da. Svoboda II) – Fillman, Kutlák (C), Pavlin, Pýcha, Plášil, Vydarený (A) – Endál, Gilbert, M. Novák – Babka, Dančišin, Šimánek – Z. Doležal, Bradley, Beránek – Heřman, R. Přikryl, Čermák (A) – Doktor.

Komentář

Již v úvodu utkání byl vidět velmi útočný hokej se spoustou šancí na obou stranách. Za zmínku určitě stojí samostatný únik Jakuba Chrpy, který ujel celé obrané hostů, ale i přes povedenou kličku nedokázal překonat ležícího Strmeně. Na druhé straně měl nejspíše největší šanci Lukáš Endál, který svojí dělovkou z levého kruhu rozezvučel brankovou konstrukci Slovanu, avšak ani přes obrovské šance zůstalo skóre po první třetině 0:0.

Začátek druhé třetiny domácí zaspali a toho Motor dokázal brzy využít, když Martin Novák po povedené kombinaci uklidil puk po ledě za záda Stezky. Poté se však Slovan zvedl a dostal hosty pod tlak, ale i přes ohromný počet příležitostí nedokázal vyrovnat. Poté dali hosté Slovanu lekci z efektivity, když od modré propálil Stezku Pavel Pýcha a poslal tak Motor do dvoubrankového vedení. Slovan se nevzdal a pokračoval v útočném snažení, ale při koncovce mu nepřálo štěstí a tak druhá třetina skončila 0:2

Třetí třetina pokračovala v podobném tempu jako dvě předchozí, bohužel však také se stejnou úspěšností střelby domácích. S tou naopak Motor problém neměl a také to potvrdil Mitchell Fillman, který od modré přidal třetí branku hostů. Poté už toho Slovan mnoho do útoku nepředvedl a vše nakonec dokončila čtvrtá branka hostů, když puk při závaru před brankou do brány protlačil David Gilbert a pojistil tak výhru hostů. Slovan doprovázela špatná koncovka až do konce utkání a ani v závěru při přesilovce pět na tři nedokázal snížit a tak utkání skončilo 0:4.

Ohlasy trenérů

Martin Štěpánek (HC Slovan Ústí nad Labem): Výsledek neodpovídá průběhu hry. Vypadá to jako jednoznačný zápas, ale myslím si, že to tak vůbec nebylo. Byli jsme vyrovnaným soupeřem, místy jsme byli i lepší. Šancí jsme si vypracovali mnoho, jenže jsme je neproměnili. Rozdíl byl v důrazu před brankou.

Václav Prospal (HC Motor České Budějovice): Nejpozitivnější na celém zápase je nula našeho brankáře. Vyhráli jsme za tři body, ale co se týká předvedené hry, tak jsme utekli hrobníkovi z lopaty.
Sdílet článek na sociálních sítích

Tabulka

P. TÝM Z B
1. Chomutov 42 105
2. Tábor 42 102
3. Příbram 42 94
4. Letňany 42 79
5. Děčín 42 70
6. Vrchlabí 42 69
7. Benátky n. J. 40 62
8. Kobra 40 58
9. Most 42 50
10. Cheb 40 48
11. Kralupy 40 44
12. Hronov 40 41
13. Ústí n. L. 42 40
14. Písek 40 38
15. Řisuty 40 24

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže